Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

humus, torf, ziemia ogrodowa, kora...cennik

Recommended Posts

Ciekawa jestem jakie ceny obowiazuja w Waszym regionie na wyzej wymienione "skladniki" podloza pod roslinki. Ja przymierzam sie kupic kazdego po trochu i jestem trosze zdziwiona duzymi rozbieznoscami w cenach jakie podaja mi sprzedawcy...

Pozdrawiam wszystkich ogrodkowiczow :lol: oby sezon trwal caly rok :wink:

• Odpowiedzi 40
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ciekawa jestem jakie ceny obowiazuja w Waszym regionie na wyzej wymienione "skladniki" podloza pod roslinki. Ja przymierzam sie kupic kazdego po trochu i jestem trosze zdziwiona duzymi rozbieznoscami w cenach jakie podaja mi sprzedawcy...

Pozdrawiam wszystkich ogrodkowiczow :lol: oby sezon trwal caly rok :wink:

OKOLICE POZNANIA-DĄBROWA

ZIEMIA "MATKA" ZWYKŁA 16 ZŁ/T

ZIEMIA CZARNA I KAT 30-40 ZŁ/T

+ DOWÓZ

Oj Woytek, zeby to był kamień! To raczej jakieś kawałki gruzu. Jest pare sztuk otoczaków, ale to dosłownie na palcach jednej ręki można policzyć. No, ale się nie podaje. Wyczyściłam jeden klombik i dziś zakupiłam własnie parę roslinek i torf na razie w workach, żeby choć jeden kącik miec koło domu uporządkowany :lol:

Ps dzwoniłam dziś znów po torf - lokalnie tj. w Woli Gołk. kosztuje ok 400-450 zł

• 6 months później...

ulala... ja szukam żyznej ziemi ogrodowej, próchnicznej czy czarnoziemu - jak kto woli - w okolicach Grodziska Maz. nie kwaśnej, bo trawnik ma na niej powstać, a reszta w dołki pod drzewka i krzewy... w różnych domieszkach. Łatwo ziemię zakwasić, trudniej odwrotnie. Ogród nie mały więc i samochód duży potrzebny... nie jeden może nawet. Samej trawki będzie z 200-300 m2. Orientujecie się może ile powinna kosztować taka ziemia? Nie chciałbym po prostu przepłacić razy kilka (rok temu bodaj w AG-KORCU chcięli mi wcisnąć piasek granitowy pod kostkę za 300PLN za tonę bez transportu... :-? zawahałem się i po pewnym czasie, co prawda okazyjnie, kupiłem taki piasek w Pruszkowie. Z transportem wyszło około 50PLN za tonę!!!). Będę wdzięczny za każde info.

Pozdrawiam

Pearl

• 1 year później...