bratki 24.09.2005 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2005 Najfajniejsza muchołapka o jakiej słyszałam. ! Przejrzyj jeszcze doniczki. Swego czasu bardzo długo szukałam skąd się biorą owocowki, którym zabrałam zdawałoby się wszystko co mogly zeżreć. Otóż znakomicie namnażały się i żywiły w torfowej ziemi pod beniaminkiem. I do tego skurczybyków wogóle nie było tam widać, a jak w koncu przyuważyłam, to praktycznie cała ziema się ruszała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nina Mirgos 25.09.2005 12:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2005 Najfajniejsza muchołapka o jakiej słyszałam. ! Przejrzyj jeszcze doniczki. Swego czasu bardzo długo szukałam skąd się biorą owocowki, którym zabrałam zdawałoby się wszystko co mogly zeżreć. Otóż znakomicie namnażały się i żywiły w torfowej ziemi pod beniaminkiem. I do tego skurczybyków wogóle nie było tam widać, a jak w koncu przyuważyłam, to praktycznie cała ziema się ruszała. Doniczek nie mam... U mnie kwiaty się nie trzymają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dr.opsik 25.09.2005 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2005 U mnie kwiaty się nie trzymają Bo je muszki owocówki podjadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goga 25.09.2005 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2005 Znam pewną metodę zbiorowego ukatrupiania owocówek ale to dla ludzi o mocnych nerwach . Kładziemy jakąś przynętę na muszki w odpowiednim miejscu (tzn. bez sąsiedztwa materiałów łatwopalnych np firanek) i kiedy jest ich tam odpowiednio dużo bierzemy zapalniczkę i dezodorant i odpalamy tzn. kierujemy wylot dezodorantu w stronę muszek przez płomień zapalniczki. Potem wystarczy muszki pozamiatać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2katarzyna 25.09.2005 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2005 Na muszki najlepszy jest przeciąg. Pootwieraj okna na przestrzał i same wywieją z domu. Możesz kupić spray za 7 zł, ale uważaj, coby rodziny nie wytruć. Co do doniczek - tu mieszka mączniak lub jakieś inne cholerstwo przyniesione od ogrodnika. Trzeba wyrzucić w całości, bo przefrunie i zeżre wszystkie kwiaty, a to już prawie apokalipsa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aśka1719499870 25.09.2005 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2005 moja metoda jest zawsze niezawodna i do tego szalenie prosta!!! jak juz wszystko masz pochowane i zabezpieczone to jeżeli nie wiesz gdzie one obecnie się pochowały, postaw cos słotkiego albo odwrotnie np. cytryne, poczekaj z 10 minut, a jak sie zlecą wszystkie wciągnij do odkurzacza!! złapiesz nawet te co bedą latać!! operacje powtórz parę razy aż bedziesz mieć pewność że już ich praktycznie nie ma i już. potem tylko dbaj by nowe ci nie naleciały. wiem z praktyki że jak się rozpierzchną, to siadają na meblach ale najwięcej jest ich na oknach. ja tak odkurzaczem przelece szafki , okna i to co w powietrzu i mam spokój. pojedyńcze dobijam palcem!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nina Mirgos 26.09.2005 04:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Aśka udaje mi się powolutku zwalczać to draństwo, wszystkimi metodami łącznie (Twoją również) i już prawie ich nie ma... jakieś tylko niedobitki się kręcą. Ale to kwestia kilku dni. A teraz pytanie do WSZYSTKICH - czemu się uparliście na te doniczki??? Przeca napisałam, że doniczek nie posiadam. Nie dlatego, że coś mi je podżera, ale z prostej przyczyny - że nie kocham kwiecia w doniczkach. Moja mama ma obsesję - sadzi wszystko i wszędzie. W młodości miałam tego zatrzęsienie w domu. Kiedy wywalałam doniczki ze swojego pokoju, wracały jak bumerang... Więc we własnym domu nie mam nawet kaktusów. Ot taki uraz z dzieciństwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomik_B 26.09.2005 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Witam! To nie jest żart! Kupić rośliny mięsożerne a właściwie owadożerne tzw. muchołówki. Syn kupił takie na Allegro i uprawia na parapecie w kuchni. Zero much w kuchni. Rośliny wydzielają taką lepką ciecz do której muszki lgną jak szalone. A rośliny rosną i kwitną aż miło. A, pachną aż miło? Czy raczej odwrotnie? Może podasz jakieś nazwy tych roślinek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbro 27.09.2005 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Zielona płytka chyba Global - jak duże pomieszczenie to dwie ale usuń przyczynę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.09.2005 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Dokładnie- u mnie zielona płytka pomogla skutecznie. Też miałam wielkie problemy z tymi muszkami- wlatywały z dworu. Ale dzięki płytce (dostępne w supermarketach) No i wielki plus płyki, że nie trujemy sie my tylko te małe paskudztwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts