SławekD 21.09.2005 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Co sądzicie o tej promocji :http://www.buderus.pl/promocje/kotlownia/excellent.htm ????Cena wydaje sie bardzo ciekawa ale jak to jest z jakością Buderusa??Kocioł pewnie nie odbiega jakościowo od innych producentów ale co z gzrejnikami, zaworami itp. Jakie jest wasze zdanie ? Podzielcie sie proszę doświadczeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 21.09.2005 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 to i tak, od tej ceny można jeszcze rabat wywalczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD 22.09.2005 13:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2005 VPS ... może Ty się wypowiesz lub inni fachowcy w temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris71 22.09.2005 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2005 to i tak, od tej ceny można jeszcze rabat wywalczyć Zastanawiam sie nad tą promocją - własnie musze zakupic grzejniki i kotłownie. Jakie realnie rabaty mozna jeszcze uzyskac od tych cen ? Mnie zaproponowali ceny oficjalne producenta Może znacie na Śląsku jakis bardziej ugodowych instalatorów Buderusa ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia i rafał 23.09.2005 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 ha ha też zauważyliśmy tą promocję i wydaje nam sie na tyle atrakcyjna że mimo tego iż zaczynamy budowe dopiero wiosną chyba już go kupimy z całym ekwipunkiem(grzejniki chyba jeszcze 10% niżej) i wsadzimy do znajomego który ma dużą piwnicę.Mam nadzieję że nie pożałujemy tego pośpiechu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 24.09.2005 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2005 ha ha też zauważyliśmy tą promocję i wydaje nam sie na tyle atrakcyjna że mimo tego iż zaczynamy budowe dopiero wiosną chyba już go kupimy z całym ekwipunkiem(grzejniki chyba jeszcze 10% niżej) i wsadzimy do znajomego który ma dużą piwnicę.Mam nadzieję że nie pożałujemy tego pośpiechu jak pilnie nie musicie to nie kupujcie, teraz chyba sezon na kotły i promocje są sztuczne, wydaje mi się iż jeszcze potanieją. Ja akurat muszę coś wybrać, bo lada chwila będzie przyłącze gazowe i chcę się wprowadzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ez 24.09.2005 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2005 ja powiem tak, że my kupiliśmy Viessmana taniej niż Buderusa !!! a jakość nieporównywalna i serwis nieziemski i tańsza opłata roczna za przegląd itd.Też myśleliśmy o Buderusie, ale Viessman z montażem wyszedł taniej !!! niedużo ale zawsze polecam bardzo i wydajny i 24 h na dobę masz pogotowie awaryjne itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 25.09.2005 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2005 ja powiem tak, że my kupiliśmy Viessmana taniej niż Buderusa !!! a jakość nieporównywalna i serwis nieziemski i tańsza opłata roczna za przegląd itd. Też myśleliśmy o Buderusie, ale Viessman z montażem wyszedł taniej !!! niedużo ale zawsze polecam bardzo i wydajny i 24 h na dobę masz pogotowie awaryjne itd. Jakiego Viessmana wybraliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 25.09.2005 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2005 ja powiem tak, że my kupiliśmy Viessmana taniej niż Buderusa !!! a jakość nieporównywalna i serwis nieziemski i tańsza opłata roczna za przegląd itd. Też myśleliśmy o Buderusie, ale Viessman z montażem wyszedł taniej !!! niedużo ale zawsze polecam bardzo i wydajny i 24 h na dobę masz pogotowie awaryjne itd. Jakiego Viessmana wybraliście? i z jakim burderusem porównywaliście ? i ile dostałeś rabatu na buderusa ile na wiessmana ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ez 25.09.2005 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2005 my mamy olejowy piec viessmana z zasobnikiem. Co do rabatu to my negocjowaliśmy całą cenę i robiliśmy to na targach budowlanych, najpierw wyszliśmy zachwyceni od Buderusa, którzy nam zaoferowali super jak dla nas cenę choć był problem bo oni jakoś mało elastyczni byli, nie chcieli nam tego pieca przetrzymać w magazynie a to było przed podwyżką VAT, a obok stal Viessman i pan wziął ten cennik Buderusa i analogiczny piec Viessmana w sensie parametrów dał nam za niższą cenę.Co do Buderusa to znajomi mieli problemy z serwisem, tzn. nikt nie umiał im dobrze zaprogramować pieca a to też jest bardzo ważne bo co ci po najlepszym nawet piecu jak będzie żle ustawiony. W końcu chyba 5 czy 6 fachowiec zrobił . Poza tym akurat u nas jest fabryka viessmana i serwis więc to też wpłynęło na wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD 26.09.2005 06:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 my mamy olejowy piec viessmana z zasobnikiem. Co do rabatu to my negocjowaliśmy całą cenę i robiliśmy to na targach budowlanych, najpierw wyszliśmy zachwyceni od Buderusa, którzy nam zaoferowali super jak dla nas cenę choć był problem bo oni jakoś mało elastyczni byli, nie chcieli nam tego pieca przetrzymać w magazynie a to było przed podwyżką VAT, a obok stal Viessman i pan wziął ten cennik Buderusa i analogiczny piec Viessmana w sensie parametrów dał nam za niższą cenę. Co do Buderusa to znajomi mieli problemy z serwisem, tzn. nikt nie umiał im dobrze zaprogramować pieca a to też jest bardzo ważne bo co ci po najlepszym nawet piecu jak będzie żle ustawiony. W końcu chyba 5 czy 6 fachowiec zrobił . Poza tym akurat u nas jest fabryka viessmana i serwis więc to też wpłynęło na wybór. Ja też ostatnio słyszałem że Buderus to jest dobry ale w duuuuużych kotłach a wszystkie "maludy" do ok 25 Kw to niestety ale sa dość awaryjne. Koleś bardziej polecał Vissmanna lub Junkersa bo ponoć ceny podobne do Buderusa a w kondensatach tych firm nic się nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia i rafał 26.09.2005 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 wy mówicie tylko o olejakach vissmana?bo mnie interesuje kocioł do spalania drewna zgazowanego-czy vissman ma coś równie atrakcyjnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts