mobby 21.09.2005 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Może ktos mnie oświeci, bo każdy producent zachwala swoje,a ja mam dylemat. CHodzi mi o wełnę URSA i Rockwool."Podobno" wełna Rockwool ma mniejszą nasiąkliwość i jest zupełnie niepalna. Ja jestem prawie zdecydowany na wełnę URSA DF35, ale męczy mnie ta większa "nasiąkliwość".Proszę o opinię. Mobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adwalk 21.09.2005 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Każda wełna mineralna/szklana jes niepalna bo to z czego powstała jest niepalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobby 21.09.2005 07:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 A co z nasiąkliwością? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adwalk 21.09.2005 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Nie mam zdania co do różnicy w nasiąkliwości poszczególnych produktów.Jako izolacja cieplna każda wełna musi mieć możliwość oddania nadmiaru pary wodnej która będzie do niej wnikała - niezależnie od tego jak dobrze jest HYDROFOBIZOWANA.Jeżeli skopane jest wykonawstwo ocieplenia - zły tynk, farba na ścianie, brak możliwości wentylacji w dachu zawsze pojawi się woda.Moim zdaniem nie należy się przejmować rodzajem wełny w kontekście dodatków hydrofobizujących a skupić na poprawności wykonania ocieplenia. Przy wełnie która pełni tylko rolę izolacji akustycznej lepsza lub nieco gorsza hydrofobowość jest pomijalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 21.09.2005 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Oba produkty są podobne.Wszyscy stosują dla PORÓWNYWALNYCH wyrobów, analogiczną chemię. (spoiwa - żywice fenolowe), i w gatynkach hydrofobizowanych, te same impergnaty. W końcu tylko wszyscy gotują na ogniu.... Nie daj sobie zamydlić oczu, to tylko oszustwa marketingowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts