Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ivonesca - komentarze do dziennika budowy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ivonesca ja uważam że okna bez typowych firan wyglądają lepiej szczególnie takie piękne jak Twoje :) Ja choć do wykończenia mam bardzo daleko to postanowiłam że u nas będą delikatne zasłony pięknie poupinane na wymyslnych karniszach.

Pozdrawiam Aga.

Ivonesca mam na mysli muślin i tiul ładnie upięty może owiniety wokół karnisza widzi mi się coś w tym stylu, oczywiście mówię tutaj o salonie i jadalni bo u mnie to będzie jedna przestrzeń kuchnię raczej zostawię bez niczego ponieważ pod oknem w kuchni będę miała zlew zdradzę że w kuchni wymyśliłam sobie inne ozdoby okna widziałam kiedyś taki pomysł w jakiejś gazecie pozawieszane kolorowe butelki na drutach a wnich jakieś kawiatki :) .

Pozdrawiam Aga.

Aga- no to chyba fajny pomysł i też tak myślałam - tylko moja połowica stwierdziła że nie widzi jakos takiego karnisz jak mu cos namotam :-? :-? :-? :-? ...ale może najpierw namotam i dopiero mu pokażę....i mu się odmieni ;-)

a w kuchni tez mam zlew pod oknem i dam tylko zazdrostkę :-) wokół okna chciałam wymalowac jakis motyw delikatny roślinny, np. z szablonu - ale na razie też mam zakaz :wink:

Hej Ivonesca, muszę się przyznać, że bezczelnie podczytuję nie wpysując komentarzy :oops: Ale ta zazdrostka mnie zaciekawiła niezmiernie 8) Co do firanek i zasłonek. Ja też nie lubie klasycznych. U siebie mam tylko króciutkie firaneckzi a u ordziców są tylko takie zwiewne zasłonki co to niczego nie zasłaniają. Kiedyś mieli tak lekko nawiniete/narzucone na karnisz ale im sie juz znudziły i teraz zmienili na takie w nieregularne wyciecia - sa fajne kataolgi w sklepach z zasłonami i mozna podpatrzeć. Pozdrawiam.

IVonesca ja swojego ciągam po sklepach i mu pokazuje na początku też mu to jakoś nie pasowało szczególnie karnisze ale powoli powoli dojrzewa do pomysłu więc mam nadzieję że zanim będziemy urządzać będzie dobrze, życzę powodzenia.

Pozdrawiam Aga.

• 3 weeks później...

jak masz fajnie, z tymi od ogrodów. podoba mi się ich podejście do sprawy.

ja też niedawno odebrałam kaskę z US, ale przed musiałam udać się do nich z wizytą (u nas żądają teraz rozliczenia jeżeli zwrot jest powyżej 5,0k) no i musiałam wszystkie te faktury wpisać w drobniutkie krateczki.

ty się martwisz piachem, a u mnie nie ma piachu, nawet tyle co na lekarstwo, tylko wszechobecna, wstrętna glina

czupurek - tez musiałam się kajać w US :evil: przezornie zrobiłam sobie zawczasu wykaz wszystkich faktur budowlanych i grzecznie pani podsunęłam :wink:

a co do ogrodu to już się nie mogę doczekać tej wizyty w ogrodzie botanicznym :D wszedzie zielono wokół to aż człowieka skręca aby miał coś też u siebie :wink: