Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ivonesca - komentarze do dziennika budowy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Drzwi wewnętrzne to i nas też gryzą. Jakoś wyjątkowo mi syczy w kieszeni na ten temat :wink: , ale z drugiej strony te tańsze to jakieś takie... niewydarzone :roll: ...

Pojadę chyba Włoszczową pooglądać, bo kiedyś przy okazji oglądania okien własnie ich drzwi mi się spodobały, a ceny jeszcze jako-takie...

Ivo - to pewnie dostałaś ten mój podatek co to z bólem serca zapłaciłem 30 kwietnia :wink:

A tak poważnie - moje drzwi zamówione i zapłacone w połowie kwietnia przyjdą za jakieś 2 tyg. Więc też się zastanawiam co do tego czasu. Zwłaszcza jest krępujące że mam w jednej linii: kibel w łazience, dziurę na drzwi w łazience, dziurę na drzwi w sypialni, okno tarasowe w sypialni i ... okno sąsiada 40 m dalej. Poważnie zastanawiam się nad bardzo tymczasowym zawieszeniem jakiejś zasłonki w tzw. drzwiach. Może to jest 3 rozwiązanie? Bo powiedz mi - jak do tej pory sobie z tym radzisz?

Pozdrawiam

bogus - mam nadzieję że to jednak nie Twój podatek do mnie spłynął ;-)

a z drzwiamy mamy tak - w łazience, która jest razem z WC jest zawieszony stary koc....w dodatku ordynarnie przybity dwoma gwoździami :wink: , ale potem przyjdzie tam ościeżnica wiec dziur nie będzie widać ;-) reszta, czyli 2 wejścia do pokojów dzieciaczków, do spiżarni i z przedsionka bez zasłonek...

...z sąsiadami mam lepiej, bo mieszkam przy ślepej uliczce i za mna są tylko 2 domki, ale daleko. Tak że z jednej strony mam drogę, z drugiej pola z jakims zieloniutkim zbożem, z trzeciej sąsiada który mieszka tylko na weekend,a z czwartej mam tylko okna od garażu....

Zajrzałam,żeby się ponapawać oknami i tą afromozją (jak sie sprawuje w trakcie urządzania-widzę,że wcale nie dominuje swoim kolorem), a tu proszę jaki postępy.Przytulne wnętrza i sprawiaja wrażenie dawno zamieszkałych przez właścicieli.

Serdecznie gratuluję!

ps.dzieciaki-słodziaki :lol:

Ivo

Czyli dzieje się ... :lol: ... znam te zawirowania z wyborami.

Ponieważ ja jestem przed kostką, a właściwie jeszcze przed rozeznaniem ... to chłonę wszystkie informacje na ten temat.

Ile cm podsypki (czyli czego?) daje się pod kostkę?

Czy pod kostę na podjazd daje się inaczej niż pod ścieżki?

Zielona - pan Układacz (jak by nazwała go ori_noko ;-)) powiedział że przy naszych piaskach wystarczy nawet 8 cm podsypki, czyli takiego piaseczku drobnego, choć ja sie naczytałam że ma być 10 cm, a niżej chcę dać to kruszywo 15cm. Tak właściwie to chyba nie dopytałam sie pana Układacza czy będzie ta podsypkę łączyłaz cementem :oops: ...bo są 2 szkoły - jedna żeby nie dodawać, druga żeby dodawać ;-)

to co widziałam jak był w trakcie roboty to ścieżka do domu i chyba tam był tylko piasek.

Pod kostkę na podjazd będzie tak samo - tylko większa kostka.