yemiołka 18.05.2004 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2004 a jak się ma okiennice, to to obliguje... [morrrda] o cholerka.....ale mi teraz dowaliłaś ...do czego niby obliguje [morrrda] do rzeczy WIELKICH [cokolwiek to znaczy] ps. mam już deseczki na okiennice [made by Jano] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 18.05.2004 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2004 Ivo w takiej sytuacji zastanowiłabym się nad płotkiem i do twoich okiennic pasuje, a ja mam sąsiadów ze wszystkich stron i tylko wjazd jest bez sąsiedztwa w tej sytuacji nie mam za wielkiego wyboru obsadzę to jakąś zilenią kiedyś .... Pozdrawiam Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 19.05.2004 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2004 Moim skromnym zdaniem płote byłby super. Widzę, że nabierasz rozpędu w wykończeniu Dlaczego akurat drzwi porta? Są najlepsze. Aha i napisz jeszcze po ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 19.05.2004 07:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2004 do rzeczy WIELKICH [cokolwiek to znaczy] ps. mam już deseczki na okiennice [made by Jano] ....no ja tez głupio się pytałam...pewnie że do rzeczy WIELKICH PS. Fajnie że firma Jano ma takie zdolne łapki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 19.05.2004 07:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2004 Ivo w takiej sytuacji zastanowiłabym się nad płotkiem i do twoich okiennic pasuje, a ja mam sąsiadów ze wszystkich stron i tylko wjazd jest bez sąsiedztwa w tej sytuacji nie mam za wielkiego wyboru obsadzę to jakąś zilenią kiedyś .... Pozdrawiam Aga. ...a to teraz już rozumiem pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 19.05.2004 07:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2004 Moim skromnym zdaniem płote byłby super. Widzę, że nabierasz rozpędu w wykończeniu Dlaczego akurat drzwi porta? Są najlepsze. Aha i napisz jeszcze po ile? dzięki magi za Twoje zdanie rozpęd jest dopóki kasa jest A z Portą to tak jakoś od początku byłam nastawiona i mimo ze oglądałam różne inne to jednak ostatecznie wróciłam do nich. Z tym że na początku był brany pod uwagę model Toledo w naturalnej drewnianej okleinie, ale niestety z obudek finansowych zdecydowaliśmy się na okleinę nie drewnianą. Róznica w cenie skrzydła wynosi - toledo 841,80 PLN, porta decor 176,90 PLN. Nieźle, co?? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bikosa 19.05.2004 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2004 hej, widzę, że jesteście na etapie drzwi wewnętrznych. Dziwne jest to, że drzwi w okleinie drewnianej są prawie w cenie drzwi drewnianych To straszne U mnie ławy wylane, murują się ścianki fundamentowe tak więc temat na czasie A serio to chciałam zapytać jakiej grubości musi być ścianka działowa aby zamontować do niej standardowe a nie regulowane ościeżnice? Są ponoć dużo tańsze, więc pomyślałam, że może już na etapie wyboru materiału na ścianki działowe mogłabym to zaplanować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 19.05.2004 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2004 bikosa - Porta ma stałe ościeżnice 60mm i 100mm, choć tak mi się wydaje że stałe ościeżnice też mozna zamontować do muru szerszego, tylko jakoś inaczej się to wykańcza....może ktoś bardziej kompetentny się wypowie bom nie do końca pewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 19.05.2004 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2004 Buu ja też chcę okiennice.... To ogladanie/czytanie twoich wyczynów bardzo pobudza do działania Jadę zobaczyć wyniki u mnie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 19.05.2004 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2004 hej, widzę, że jesteście na etapie drzwi wewnętrznych. Dziwne jest to, że drzwi w okleinie drewnianej są prawie w cenie drzwi drewnianych To straszne U mnie ławy wylane, murują się ścianki fundamentowe tak więc temat na czasie A serio to chciałam zapytać jakiej grubości musi być ścianka działowa aby zamontować do niej standardowe a nie regulowane ościeżnice? Są ponoć dużo tańsze, więc pomyślałam, że może już na etapie wyboru materiału na ścianki działowe mogłabym to zaplanować Ja mam ościeżnice nie regulowane, drzwi Dziadka z surowego drewna. Rzeczywiscie nie trzeba martwić się szerokością ścianek i budować je zgodnie z projektem po prostu Zamontowane zwykłe ościeżnice wyglądają mniej więcej jak okna- jest mniejsza lub większa wnęka, która w niczym nie przeszkadza a potem jest ościeżnica i drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 19.05.2004 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2004 bikosa - jest dokładnie tak jak Anna napisała - stałe ościeżnice wykańcza się jak onka. Tynk itd. Grubość ścian praktycznie bez znaczenia. Jeśli przypadkiem mieszkasz lub mieszkałaś w bloku - z pewnością miałaś takie drzwi z ościeżnicą o stałej szerokści. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 19.05.2004 12:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2004 dzięki Aniu i bogus że mnie poratowaliście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 19.05.2004 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2004 Ivo - co do porty - ja już drzwi mam od tygodnia a ciągle czekam na ościeżnice. Podobno już od piątku są wyprodukowane ale dostarczą może w ten piątek. Tak współcześnie wygląda oszczędna logistyka Magazynierom nie chce się wyjmować czegoś z palety i jak paleta pojedzie to i ja swoje dostanę. Na pocieszenie (?!) powiedzieli mi u mojego dostawcy że i tak mam szczęście bo zamawiałem w kwietniu. Bo tylko czekałem 4 tygodnie. Zamówienia z maja są realizowane po 6 tyg. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 19.05.2004 13:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2004 bogus - no opóznienia to mają potworne czas realizacji obecnie to też ok. 5 tygodni pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 19.05.2004 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2004 U Dziadka też są takie terminy. My czekalismy 5 tygodni, teraz ponoć czeka się jeszcze dłuzej. A inwestor przytupuje na budowie i się wścieka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 20.05.2004 06:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2004 Aniu - mnie te 5 tygodni to nawet nie rusza.....prawie 5 miesięcy bez drzwi to teraz jeden miesiac w tą czy w tamtą znieczulica jakaś mnie wzięła czy co ...choć z drugiej strony jak się już wreszcie uda zamówić to fajnie by było już je widzieć zamontowane.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 20.05.2004 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2004 Zobaczysz jak Ci się dom zmieni, gdy już będą drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bikosa 20.05.2004 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2004 Hej- mam nadzieję Ivonesc, że mnie nie wyrzucisz od siebie za uprawianie prywaty na Twoim wątku Pytałam o te ościeżnice. Nie ma problemu jesli ścianka jest węższa niż oscieżnica, normalnie to sie obrabia itp. Ale przy 12cm sciance chyab raczej nie znajdę nieregulowanej ościeżnicy (te regulowane za z reguły kilka razy droższe). Dlatego zastanawiałam się nad ściankami działowymi z czegoś węższego. Miłego dnia i pięknych drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 20.05.2004 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2004 Nie ma problemu, jeśli ścianka jest szersza niż ościeżnica. Ja tak mam. I właśnie w takim przypadku wygląda to mniej więcej jak okno. Ścianka jest szersza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 20.05.2004 08:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2004 bikosa - no co Ty - pisz do woli ....drzwi jeszcze nie zamówiłam....ale chyba będzie zmiana planu pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts