Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ivonesca - komentarze do dziennika budowy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ivo w takiej sytuacji zastanowiłabym się nad płotkiem i do twoich okiennic pasuje, a ja mam sąsiadów ze wszystkich stron i tylko wjazd jest bez sąsiedztwa w tej sytuacji nie mam za wielkiego wyboru obsadzę to jakąś zilenią kiedyś .... :wink: :)

Pozdrawiam Aga.

Ivo w takiej sytuacji zastanowiłabym się nad płotkiem i do twoich okiennic pasuje, a ja mam sąsiadów ze wszystkich stron i tylko wjazd jest bez sąsiedztwa w tej sytuacji nie mam za wielkiego wyboru obsadzę to jakąś zilenią kiedyś .... :wink: :)

Pozdrawiam Aga.

...a to teraz już rozumiem :-)

pozdrawiam

Moim skromnym zdaniem płote byłby super. Widzę, że nabierasz rozpędu w wykończeniu :D

Dlaczego akurat drzwi porta? Są najlepsze. Aha i napisz jeszcze po ile?

dzięki magi za Twoje zdanie :-) rozpęd jest dopóki kasa jest :wink: :lol:

A z Portą to tak jakoś od początku byłam nastawiona i mimo ze oglądałam różne inne to jednak ostatecznie wróciłam do nich. Z tym że na początku był brany pod uwagę model Toledo w naturalnej drewnianej okleinie, ale niestety z obudek finansowych :cry: zdecydowaliśmy się na okleinę nie drewnianą. Róznica w cenie skrzydła wynosi - toledo 841,80 PLN, porta decor 176,90 PLN. Nieźle, co??

pozdrawiam

hej, widzę, że jesteście na etapie drzwi wewnętrznych. Dziwne jest to, że drzwi w okleinie drewnianej są prawie w cenie drzwi drewnianych :o To straszne :-? U mnie ławy wylane, murują się ścianki fundamentowe tak więc temat na czasie :wink: A serio to chciałam zapytać jakiej grubości musi być ścianka działowa aby zamontować do niej standardowe a nie regulowane ościeżnice? Są ponoć dużo tańsze, więc pomyślałam, że może już na etapie wyboru materiału na ścianki działowe mogłabym to zaplanować :lol:

hej, widzę, że jesteście na etapie drzwi wewnętrznych. Dziwne jest to, że drzwi w okleinie drewnianej są prawie w cenie drzwi drewnianych :o To straszne :-? U mnie ławy wylane, murują się ścianki fundamentowe tak więc temat na czasie :wink: A serio to chciałam zapytać jakiej grubości musi być ścianka działowa aby zamontować do niej standardowe a nie regulowane ościeżnice? Są ponoć dużo tańsze, więc pomyślałam, że może już na etapie wyboru materiału na ścianki działowe mogłabym to zaplanować :lol:

Ja mam ościeżnice nie regulowane, drzwi Dziadka z surowego drewna. Rzeczywiscie nie trzeba martwić się szerokością ścianek i budować je zgodnie z projektem po prostu :wink: Zamontowane zwykłe ościeżnice wyglądają mniej więcej jak okna- jest mniejsza lub większa wnęka, która w niczym nie przeszkadza a potem jest ościeżnica i drzwi.

Ivo - co do porty - ja już drzwi mam od tygodnia a ciągle czekam na ościeżnice. Podobno już od piątku są wyprodukowane ale dostarczą może w ten piątek. Tak współcześnie wygląda oszczędna logistyka :evil: Magazynierom nie chce się wyjmować czegoś z palety i jak paleta pojedzie to i ja swoje dostanę.

Na pocieszenie (?!) powiedzieli mi u mojego dostawcy że i tak mam szczęście bo zamawiałem w kwietniu. Bo tylko czekałem 4 tygodnie. Zamówienia z maja są realizowane po 6 tyg. :o

Pozdrawiam

Aniu - mnie te 5 tygodni to nawet nie rusza.....prawie 5 miesięcy bez drzwi to teraz jeden miesiac w tą czy w tamtą ;-) znieczulica jakaś mnie wzięła czy co :lol: ...choć z drugiej strony jak się już wreszcie uda zamówić to fajnie by było już je widzieć zamontowane....

Hej- mam nadzieję Ivonesc, że mnie nie wyrzucisz od siebie za uprawianie prywaty na Twoim wątku :oops: Pytałam o te ościeżnice. Nie ma problemu jesli ścianka jest węższa niż oscieżnica, normalnie to sie obrabia itp. Ale przy 12cm sciance chyab raczej nie znajdę nieregulowanej ościeżnicy (te regulowane za z reguły kilka razy droższe). Dlatego zastanawiałam się nad ściankami działowymi z czegoś węższego.

Miłego dnia i pięknych drzwi :lol: