dobrzykowice 20.02.2003 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2003 a przyjdę, przyjdę, aha pilnuj montazystów aby nie zapaprali ci okien pianką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 20.02.2003 11:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2003 dobrzykowice - dzięki za radę - dam znać kiedy zamontują. Oczywiscie mam dylemat czy najpierw okna a potem tynki czy odwrotnie. chciałam najpierw okna, ale znów przekonuja mnie aby zrobić odwrotnie. Jak Ty robiłes? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 20.02.2003 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2003 ja wstawilem najpierw okna ale to nie jest najlepsze rozwiązanie szczególnie w przypadku drewnianych okien, bo: - istnieje realne niebezpieczeństwo zabrudzenia lub uszkodzenia okien m.in. przy tynkowaniu- jeżeli bedziesz tynkować to wiąże sie to z dużą ilościa wilgoci (setki litrów wody) które muszą gdzieś odparować, tak więc okna non stop otwarte, ponadto wilgoć w przypadku drewnianych okien jest jak najbardziej niewskazana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 20.02.2003 14:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2003 no, wlasnie i ja tez tak sądziłam, ale argumentem drugiej strony jest m.in. to, ze potem będą wylewki i jeszcze więcej wody do odparowania, a tak to przynajmniej kabli i instalacji wodnej nie ukradną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 20.02.2003 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2003 i z tego też powodu zaryzykowalem i wstawilem najpierw okna w przeciwnym wypadku musialbym na czas zimy przystopować calą robotę, a na to nie moglem sobie pozwolić bo byś mnie przegonila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 20.02.2003 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2003 Ivonesca - na wylewki w metodzie półsuchej idzie baaardzo mało wody - nieporównywalnie mniej niż przy tynkach Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 21.02.2003 08:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2003 dobrzykowice - no, tak, i kogo bym wtedy goniła? :grin: am - dzięki za info o wylewkach nie wiedziałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 21.02.2003 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2003 IVONESCA wstawili mi brame segmentowa hoermana..jest ok:smile: dobrze chodzi i nie wieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 21.02.2003 09:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2003 Tesca - miłe zaskoczenie. Gwoli scisłosci - to brama uchylna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 21.02.2003 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2003 nie...wjezdza pod sufit.... :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 21.02.2003 09:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2003 a, to wszystko jasne - przez bramy segmentowe ponoc nie wieje, problem był tylko z uchylnymi. A ta segmentowa to droga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 21.02.2003 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2003 Pakiet dobry. Mozesz zaoszczędzić tylko na grzejnikach /wziąć z innej firmy/. Czy juz podałaś upust? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 21.02.2003 13:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2003 tak, to z upustami, rozne byly na różne elementy, między 10 a 20%. masz rację może choć zaoszczędzę na grzejnikach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 21.02.2003 13:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2003 Majka - a co sądzisz o kotle? wiszący czy rzeczywiscie dla kominka lepiej żeliwny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 21.02.2003 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2003 My wzieliśmy żeliwny, ale potrzebowaliśmy 28kw. Policzę na piechotę ile nas to kosztowało: - instalacja C.O w miedzi 4000,- - grzejniki stalowe - 4000,- - kocioł z kominkiem + szpeje 16500,- - montaż z napiwkiem 1000,- Ceny są "mniej więcej", - to co minęło szybko zapominam Dlaczego odradzają wiszący /tam masz modulowaną moc!!!/ Jeżeli będziecie dużo palic w kominku, zastanówcie się nad sensem pogodówki /ona trochę głupieje/ A najlepiej przyjedźcie do Krakowa, to spędzicie "upojne" chwile poznając kombinacje Buderus + CTM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 21.02.2003 14:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2003 dzięki za zaproszenie nam to nawet pasowałby wiszący ze zbiornikiem osobno, bo najprawdopodobniej jak się wprowadzimy nie będzie gazu. a zeliwny argumentują m, in. tym,że ma więcej wody w obiegu, więc mniejsze ryzyko zagotowania - jak czegos nie dopilnujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 21.02.2003 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2003 Przecież to działa przez wymiennik płytowy, nie da się zagotować wody w kotle. Nic nie rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 21.02.2003 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2003 Ivonesca - przypomnij proszę ile masz okien (ilość i powierzchnia zbiorcza) i jaką szybę i okucia dostałaś w wymienionej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 21.02.2003 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2003 IVONESCA za brame segmentowa , wraz ze sterowaniem na pilota i robocizna zapłaciłam w Hoermanie 4 tyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 26.02.2003 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2003 bartt - wyslalam Ci maila.Tesca - dzieki za odpowiedz. ja ze wzgledow finansowych pozostane na uchylnej i na razie bez pilota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts