ewusia 30.07.2004 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2004 Ivo, kosteczka superaśna ale najbardziej podobają mi się schody ile Cię kosztowała kostka na nie? Jesteś w stanie to określić ? A kociaczek mocno wystraszony.... ale milusi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 30.07.2004 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2004 No wiesz Ivonesca! "To coś"! To przecież Twój ukochany koteczek. Śliczny! Aż się prosi, żeby go przytulić! Ja niedługo sprowadzę sobie do Konikowa jednego albo dwa rudziutkie Schody- bomba! Wszystko mi isę ogromnie podoba. I nie wiem, czy to ta perspektywa, czy inne jakieś okoliczności ale metraż podjazdu masz imponujący Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 30.07.2004 06:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2004 normalnie ameryka bardzo ładnie to wszystko wygląda i domek taki "dostojniejszy" a kotek też fajny chociaż za kotami nie przepadam ciesze się że się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 30.07.2004 06:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2004 Ivo piękniasta kosta a kotek jaki śliczniutki Chyba się kiedyś wproszę żeby zobaczyć to na żywo Pozdrawiam Aga. nie ma sprawy - z Jelonki w końcu nie jest tak daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 30.07.2004 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2004 Ivonka A ta terakota, na której przycupnał koteczek to czasem nie jest genova brąz z Opoczna? Jeśli nie, to baaardzo podobna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 30.07.2004 06:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2004 Ivo, kosteczka superaśna ale najbardziej podobają mi się schody ile Cię kosztowała kostka na nie? Jesteś w stanie to określić ? No własnie na schody to nie mam pojęcia ile kosztowala kostka - bo ta duża - sześcian o boku ok.20cm została nam sprezentowana...o kurczę przypomniałao mi się że miala sie pojawić tabliczka "sponsorem schodów jest Marzena" - tej kostki poszło coś z 30 szt - to niecała tona, no i do tego 2 m2 tej drobnej - to ok. 200kg. Można przyjąć że poszła tona. Cena 1 tony tej drobnej to 150PLN, ale nie mam pojęcia ile może kosztować ta wielka. No ale może choć tyle dla orientacji A kociaczek mocno wystraszony.... ale milusi zaczęłam się przyglądać temu zdjęciu po czym widzisz ...ale masz rację była przestraszona jak czaiłam sie z aparatem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 30.07.2004 06:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2004 No wiesz Ivonesca! "To coś"! To przecież Twój ukochany koteczek. Śliczny! Aż się prosi, żeby go przytulić! specjalnie tak napisałam Schody- bomba! Wszystko mi isę ogromnie podoba. I nie wiem, czy to ta perspektywa, czy inne jakieś okoliczności ale metraż podjazdu masz imponujący :lol fajnie że się Wam podoba ....a podjazdu to jest trochę fakt...3 samochody mogą stać na luziku a co do kafli - to jest Polcolorit - Cedro Rosso czy jakoś tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 30.07.2004 06:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2004 ewusia - a i do tego koszt robocizny: 200 PLN wzięli za same schody + 60 PLN za ułożenie drobnej kostki u góry (2m2).pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 30.07.2004 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2004 Ivonesca, bardoz mi się wjazd i wejście na Waszą posesję podoba, ale najpiękniejsze są schody! A ponieważ dokładnie takie same chcemy i my zrobić u siebie, mam pytanie techniczne, które mnie od jakiegoś czasu gryzie: czy robiliscie pod te schody fundament? Czy ta duża kostka na stopniach jest jakoś wymurowana z użyciem zaprawy, czy tylko ułożona? Trochę mam obawy, czy takie "kostkowe" schody się nie rozsypią po jakimś czasie deptania po nich... Opisz proszę jak je u Ciebie wykonano (jakie warstwy i czego). Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 30.07.2004 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2004 Dzięki Ivo za informację, te schody piekne one są, po prostu, piekne......... a kociaczek ma wytrzeszcz oczu-pewne aparat z lampą błyskową..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 30.07.2004 09:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2004 magmi - fundamentu specjalnego nie było. Duża kostka została ułożona na zaprawę na utwardzonym kruszywie. Do środka wrzucili gruz, potem kruszywo utwardzane warstwami. Na koniec piasek i ułożona mała kostka. Schody podobne (tylko większa ilość stopni i półokrągłe) ma sąsiad - układała ta sama ekipa. Trzymaja się 5 lat, więc mam nadzieję że sposób jest dobry pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 30.07.2004 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2004 Ivo dzięki za zdjęcia.Kostka i schody super.Mam nadzieje że nie będziesz pobierać opłat za prawa autorskie.Poddałaś mi myśl o schodach,też będe chciał mieć takie,muszę tylko uzgodnić to z żoną.Pozdrawiam Wiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 30.07.2004 11:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2004 Ivo dzięki za zdjęcia.Kostka i schody super.Mam nadzieje że nie będziesz pobierać opłat za prawa autorskie.Poddałaś mi myśl o schodach,też będe chciał mieć takie,muszę tylko uzgodnić to z żoną.Pozdrawiam Wiech super że się podobają opłat nie będzie pozdrawiam również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia Jasia 30.07.2004 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2004 Ivonesca - Chryste Panie i Nazareński! tego poszło tony - całe kamieniołomy opróżnione! Super wygląda. I jakie widoki. Dla mnie bomba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 30.07.2004 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2004 Joasia - no coś niecoś zostało jeszcze w kamieniołomach a tak na poważnie - na całość poszło ok. 17 ton = ok. 80m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 30.07.2004 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2004 Ivo dzięki za zaproszenia mam nadzieje że uda się nam z niego skorzystać Pogadamy jak wrócimy z urlopu Ta kostak piękniasta Marzę żeby zobaczyć ją na żywo, w końcu zbieram doświadczenia Pozdrawiam Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 30.07.2004 13:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2004 Aga - udanego urlopu w takim wypadku pogoda akurat się zrobiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 30.07.2004 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2004 Mam nadzieję Ivo że pogoda się utrzyma do kónca wakacji Pozdrawiam Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 30.07.2004 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2004 Ivo - kosteczka marzenie Wiesz, że schody też chcę zrobić takie jak Ty. A jak idzie Ci czyszczenie tych schodków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 02.08.2004 13:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2004 Maluszek - w jakim sensie czyszczenie?? Na razie położyli kostkę, fugi obmiotłam i tyle.... PS. TYCH zdjęć jeszcze nie zrobiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts