Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ivonesca - komentarze do dziennika budowy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No wiesz Ivonesca! "To coś"! :wink:

To przecież Twój ukochany koteczek. Śliczny! Aż się prosi, żeby go przytulić! :wink:

Ja niedługo sprowadzę sobie do Konikowa jednego albo dwa rudziutkie :lol:

Schody- bomba! Wszystko mi isę ogromnie podoba. I nie wiem, czy to ta perspektywa, czy inne jakieś okoliczności :wink: ale metraż podjazdu masz imponujący :lol:

Ivo, kosteczka superaśna :D ale najbardziej podobają mi się schody :D

ile Cię kosztowała kostka na nie? Jesteś w stanie to określić ?

No własnie na schody to nie mam pojęcia ile kosztowala kostka - bo ta duża - sześcian o boku ok.20cm została nam sprezentowana...o kurczę przypomniałao mi się że miala sie pojawić tabliczka "sponsorem schodów jest Marzena" :lol: :lol: :lol: :lol: - tej kostki poszło coś z 30 szt - to niecała tona, no i do tego 2 m2 tej drobnej - to ok. 200kg. Można przyjąć że poszła tona. Cena 1 tony tej drobnej to 150PLN, ale nie mam pojęcia ile może kosztować ta wielka. No ale może choć tyle dla orientacji :-)

A kociaczek mocno wystraszony.... :) ale milusi :)

zaczęłam się przyglądać temu zdjęciu po czym widzisz :o ...ale masz rację była przestraszona jak czaiłam sie z aparatem :lol: :wink:

No wiesz Ivonesca! "To coś"! :wink:

To przecież Twój ukochany koteczek. Śliczny! Aż się prosi, żeby go przytulić! :wink:

:lol: specjalnie tak napisałam ;-)

Schody- bomba! Wszystko mi isę ogromnie podoba. I nie wiem, czy to ta perspektywa, czy inne jakieś okoliczności :wink: ale metraż podjazdu masz imponujący :lol

fajnie że się Wam podoba 8) ....a podjazdu to jest trochę fakt...3 samochody mogą stać na luziku :wink:

a co do kafli - to jest Polcolorit - Cedro Rosso czy jakoś tak :wink:

Ivonesca,

bardoz mi się wjazd i wejście na Waszą posesję podoba, ale najpiękniejsze są schody! :D

A ponieważ dokładnie takie same chcemy i my zrobić u siebie, mam pytanie techniczne, które mnie od jakiegoś czasu gryzie: czy robiliscie pod te schody fundament? Czy ta duża kostka na stopniach jest jakoś wymurowana z użyciem zaprawy, czy tylko ułożona? Trochę mam obawy, czy takie "kostkowe" schody się nie rozsypią po jakimś czasie deptania po nich... Opisz proszę jak je u Ciebie wykonano (jakie warstwy i czego).

Pozdrawiam! :D

magmi - fundamentu specjalnego nie było. Duża kostka została ułożona na zaprawę na utwardzonym kruszywie. Do środka wrzucili gruz, potem kruszywo utwardzane warstwami. Na koniec piasek i ułożona mała kostka.

Schody podobne (tylko większa ilość stopni i półokrągłe) ma sąsiad - układała ta sama ekipa. Trzymaja się 5 lat, więc mam nadzieję że sposób jest dobry ;-)

pozdrawiam

Ivo dzięki za zdjęcia.Kostka i schody super.Mam nadzieje że nie będziesz pobierać opłat za prawa autorskie.Poddałaś mi myśl o schodach,też będe chciał mieć takie,muszę tylko uzgodnić to z żoną.Pozdrawiam Wiech

super że się podobają :D :D :D :D :D opłat nie będzie 8)

pozdrawiam również