Maluszek 02.08.2004 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2004 Ivo - sorry jakoś mi się pomieszło, że Ty tę kostkę to już masz od dłuższego czasu. Ja chcę taką samą tylko się zastanawiam jak ją potem czyścić - czy nie będzie z tym problemów? A na tamte zdjątka to poczekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 03.08.2004 06:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2004 Maluszek - ja wyszłam z założenia że granit jest naturalnym kamieniem i nie będę jakoś specjalnie go czyścić.....na razie jednak jest za krótko żeby powiedzieć czy to wystarczy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 03.08.2004 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2004 Ja niby wychodzę z takiego samego założenia ale ... W każdym bądź razie opisuj jak się sprawuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 04.08.2004 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 Skąd ten dół Ivonka? Kostka jak marzenie, dom stoi i cieszy oczy, wszystko po kolei się układa i idzie do przodu drobnymi kroczkami (małymi, zeby codziennie był powód do radości) Jest Ci czego zazdrościć dziewczyno! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 04.08.2004 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 Ania - bo popatrzyłam sobie na kostkę u Zielonej i krawęzniki ....tam jest tak wszystko przemyślane.....i myślę sobie - ot, trzeba było u nas postawić taki murek z jednej kostki i nie osypywała by się ziemia ze skarpy. A tak to się przy ulewnym deszczu osypywała..a raczej spływała. Wstawiłam tam przedwczoraj taki mały płotek...rollborder to chyba się nazywa (co za nazwa... gdzie ustawa o języku polskim ), ale nie jest to do końca tak jak bym chciała. Mąż mnie pociesza i mówi że jak skarpa zarośnie (posadzone są tam sprzede wszystkim rośliny okrywowe) to płotek się wyjmie...tylko kiedy to będzie?? A i takie tam różne mną szargały tak mi się czasem robi dołująco ...może jaki spadek ciśnienia był wczoraj Ale przyjechałam za to po pracy do domu, a tu wyskakuje Franek z małą łopatką i mówi: mamo, jestem dziś ogrodnikiem !! - od razu serce się raduje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 04.08.2004 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 Ivonka Ja też patrzyłam na kostkę Zielonej I też ją podziwiam niesamowicie bo przepiękna jest po prostu. Trza ją podziwiać ale żeby mieć doła z tego powodu? Ja mam zwykły polbruk przed domem a od ogrodu sama trawa. Duużo jeszcze czasu minie zanim tam będzie naprawdę ładnie Na całe szczęście Twój dół już odszedł w niepamięć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 04.08.2004 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 Na całe szczęście Twój dół już odszedł w niepamięć i tej wersji się trzymajmy ...jak to dobrze że jest forum i takie dobre kobietki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 04.08.2004 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 Bardzo mi się podoba ten wybrukowany podjazd. Kiedyś chorowałem na bruczek z polnych kamieni (wbrew pozorom można zrobić całkiem płaski) ale teraz zachynam się wahać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 04.08.2004 11:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 rafałek - cieszę się bardzo kamienie polne też mi "leżą" ta nasza kostka nie jest szara tylko taka mieszanka szaro-żółto-rdzawej i dało to efekt o jaki mi chodziło pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 04.08.2004 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 Ivo, kostka super, naprawdę. Aż zaczęliśmy zastanawiać się nad zmianą koncepcji I masz cudny domek! I cudnego kotka! I cudne dzieci przede wszystkim, i męża (naprawdę nie znam, ale NA PEWNO cudny jest ) i w ogóle - dół won!!!! Serdeczne pozdrowienia Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia Jasia 04.08.2004 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 Ivonesca - spokojnie. Zielona jest spryciula i polała kostkę woda przed fotografowaniem. Wtedy rzeczywiście wygląda odlotowo. A tak to ja sobie powiedziałam (zgrzytając zębami) że ta kostka Zielonej jest okropna bo nie stac mnie na nią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 04.08.2004 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 A gdzie ten sławetny kominek obejrzeć można (w sieci)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 04.08.2004 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 Ja tak jeszcze w sprawie bruczku... czy przerabiał już ktoś odśnieżanie takiego podjazdu? Bo to jest jedyna moja wątpliwość... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 04.08.2004 12:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 AgnesK - oj jak mi dobrze to zrobiło jak sobie tak poczytałam o tych cudownościach dół von !!! i zakaz wstępu !! A parę zdjęć mozna zobaczyc klikając na domek w mojej stopce....a tu kominek tez wrzucam: http://foto.onet.pl/upload/21/8/_209326_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 04.08.2004 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 Łoj, oglądałam przeca ja sklerotyczka No i zakaz dla pana von Doła. Jawohl! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 04.08.2004 12:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 Ja tak jeszcze w sprawie bruczku... czy przerabiał już ktoś odśnieżanie takiego podjazdu? Bo to jest jedyna moja wątpliwość... u nas świeżo zrobiony - dopiero zima przede mną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 04.08.2004 12:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 Ivonesca - spokojnie. Zielona jest spryciula i polała kostkę woda przed fotografowaniem. Wtedy rzeczywiście wygląda odlotowo. A tak to ja sobie powiedziałam (zgrzytając zębami) że ta kostka Zielonej jest okropna bo nie stac mnie na nią mnie się tam podoba i to bardzo moja.....tylko te rozwiązania u Zielonej sąw warte grzechu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 04.08.2004 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 Ivo ... sorki, że niechcący moja kostka (konkretnie palisadki) stała się przyczyną chwilowego dołka. A Joasia Jasia mnie rozszyfrowała ... ... wprawdzie to deszcz polał kostkę, ale jak tylko przestał padać, a ja zobaczyłam jak bajerancko wygląda, od razu cyknęłam zdjęcie, a co ... niech wszyscy zobaczą ... szkoda, że jak wyschnie nie wygląda już tak odlotowo. Ivo Teraz się zastanawiam, czy pokazywać inne rozwiązana w cyklu "PATENTY". Dobra ... przyznam się do czegoś ... ja też miałam dołka przez Twoje okiennice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 04.08.2004 12:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 Zielona - na pewno będzie wyglądała cały czas fajnie ..i nie masz za co przepraszać ....zazdroszczę Ci po prostu super rozwiązań i przemyślenia całości ...ale tak mobilizująco...a nie zawistnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 04.08.2004 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 Teraz się zastanawiam, czy pokazywać inne rozwiązana w cyklu "PATENTY". pewnie że przedstawiać !!!!! Dobra ... przyznam się do czegoś ... ja też miałam dołka przez Twoje okiennice. czyli jest 1:1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts