Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ivonesca - komentarze do dziennika budowy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ania - bo popatrzyłam sobie na kostkę u Zielonej i krawęzniki ....tam jest tak wszystko przemyślane.....i myślę sobie - ot, trzeba było u nas postawić taki murek z jednej kostki i nie osypywała by się ziemia ze skarpy. A tak to się przy ulewnym deszczu osypywała..a raczej spływała. Wstawiłam tam przedwczoraj taki mały płotek...rollborder to chyba się nazywa (co za nazwa... :roll: gdzie ustawa o języku polskim ;-)), ale nie jest to do końca tak jak bym chciała. Mąż mnie pociesza i mówi że jak skarpa zarośnie (posadzone są tam sprzede wszystkim rośliny okrywowe) to płotek się wyjmie...tylko kiedy to będzie?? :-?

A i takie tam różne mną szargały :wink: tak mi się czasem robi dołująco :( ...może jaki spadek ciśnienia był wczoraj :wink: :lol:

Ale przyjechałam za to po pracy do domu, a tu wyskakuje Franek z małą łopatką i mówi: mamo, jestem dziś ogrodnikiem !! - od razu serce się raduje :D :D :D

Ivonka

Ja też patrzyłam na kostkę Zielonej :lol:

I też ją podziwiam niesamowicie bo przepiękna jest po prostu.

Trza ją podziwiać ale żeby mieć doła z tego powodu? :o

Ja mam zwykły polbruk przed domem a od ogrodu sama trawa. Duużo jeszcze czasu minie zanim tam będzie naprawdę ładnie :wink:

Na całe szczęście Twój dół już odszedł w niepamięć :lol:

Ivo, kostka super, naprawdę. Aż zaczęliśmy zastanawiać się nad zmianą koncepcji :D I masz cudny domek! I cudnego kotka! I cudne dzieci przede wszystkim, i męża (naprawdę nie znam, ale NA PEWNO cudny jest :oops: ) i w ogóle - dół won!!!! :D

Serdeczne pozdrowienia

Agnieszka

Ivonesca - spokojnie. Zielona jest spryciula :) i polała kostkę woda przed fotografowaniem.

:lol: :lol: :lol: :lol:

Wtedy rzeczywiście wygląda odlotowo. A tak to ja sobie powiedziałam (zgrzytając zębami) że ta kostka Zielonej jest okropna :) bo nie stac mnie na nią :(

mnie się tam podoba i to bardzo moja.....tylko te rozwiązania u Zielonej sąw warte grzechu ;-)

Ivo ... sorki, że niechcący moja kostka (konkretnie palisadki) stała się przyczyną chwilowego dołka.

A Joasia Jasia mnie rozszyfrowała ... :lol: ... wprawdzie to deszcz polał kostkę, ale jak tylko przestał padać, a ja zobaczyłam jak bajerancko wygląda, od razu cyknęłam zdjęcie, a co ... niech wszyscy zobaczą :wink: ... szkoda, że jak wyschnie nie wygląda już tak odlotowo. :cry:

Ivo

Teraz się zastanawiam, czy pokazywać inne rozwiązana w cyklu "PATENTY". :-?

Dobra ... przyznam się do czegoś ... ja też miałam dołka przez Twoje okiennice.