Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ivonesca - komentarze do dziennika budowy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja się nie wstydzę przyznać do zadrości. Szczególnie tej konstruktywnej i mobilizującej do działania. :) :) :)

Np. moja mama. Wychodzi do swojego ogródka i zaczyna pielić, grabić. Za 10-20 minut wszystkie (WSZYSTKIE) sąsiadki siedzą na stołeczkach w swoich ogródeczkach i pielą chwasty. Zazdrość o ładny ogródek sprawia, że wszędzie zaczyna być ładnie :)

Pozdrowienia Kobiety!!!

Oj, Aniu :-(...wczoraj byłam taka zła :evil: :evil: :evil: :evil: na chłopa swego że lepiej niech tego nie czyta 8)

Przyjechali gazownicy zamontować gazomierz....i powiedzieli że nie ma reduktora....bo rzeczywiście w skrzynce go nie było...ale stał sobie w przedpokoju...a Mój mi powiedział, że on nie wiedział że tam stoi....jaka byłam zła okrutnie ##$%^&&*^&%#@!#% .....toż stoi tam chyba od 2 miesięcy i na pewno o tym wiedział :cry:

...koniec końców gazownicy przyjadą drugi raz jak będziemy mieć zamontowany reduktor...więc namierzam właśnie mojego instalatora co by mi to cudeńko zamontował.....a gazu dalej niet :(

To rzeczywiście niefajnie wyszło :roll:

Mnie dziś może spotkać podobna sytuacja, bo będę sama gdy przyjedzie pan, który nam projektuje takie różne rzeczy typu gaz, kanalizacja, woda, zeby własnie coś tam pomierzyć, wymierzyć przed hydraulikami i gazownikami, którzy mają instalację zagazować. Coś mi Bartek właśnie mówił o jakimś reduktorze, nawet wiem gdzie on stoi (na szczęście jak widać :o ) z jakimś kluczykiem.

Na szczęście ten pan sam dobrze będzie wiedział na co patrzeć, więc nie będę się musiała za siebie wstydzić :wink:

Witaj Ivo.Domyślam się,czytając Twoje posty że przezimowałaś bez gazu.Mam zamiar wprowadzić się w tym roku ,ogrzewając tylko kominkiem z płaczczem wodnym do CO i CWU. ok 200 m/2.Brakuje mi już kasy na zbiornik i gaz.Czy nie miałaś większych problemów z utrzymaniem temp. w mrożne dni.Pozdrawiam Wiech.

Witaj Ivo.Domyślam się,czytając Twoje posty że przezimowałaś bez gazu.Mam zamiar wprowadzić się w tym roku ,ogrzewając tylko kominkiem z płaczczem wodnym do CO i CWU. ok 200 m/2.Brakuje mi już kasy na zbiornik i gaz.Czy nie miałaś większych problemów z utrzymaniem temp. w mrożne dni.Pozdrawiam Wiech.

witaj Wiech :-)

Wprowadziłam się na przełomie grudnia i stycznia. Mrozy były duże, dom nie wygrzany....a mimo to kominek z płaszczem znakomicie sobie radził. Powierzchnia ok.170m2. Co prawda mieszkamy tylko na dole a poddasze jest do wykończenia, ale były zamontowane tam już wtedy kaloryfery i było też cieplutko. Nie było też problemu z ciepłą wodą. Drzewo mieliśmy byle jakie i czasem (przy tych dużych mrozach) trzeba było dołożyć również w nocy...tak że pracy trochę trzeba było włożyć...ale spokojnie i dorośli i dzieci chodziły w krótkim rękawie po domu..

pozdrawiam

Ivo dzięki za odpowiedż i słowa otuchy. :p .Chciałbym Wigilię spędzić już w nowym domu.Mamy zrobioną już kuchnie z meblami i jedną łazienkę na dole.Pokoje na górze robię w tej chwili tzn szpachluje ,stawiam ścianki działowe,a żona maluje z synem.Idzie to nam bardzo powoli(nie mamy takiej wprawy jak fachowcy)ale musimy na czymś oszczędzać.Pozdrawiam Wiech.

Wiech - myślę że spokojnie Wigilię będziecie urządać w nowym domku :D :D ...najważniejsze jest - łazienka i kuchnia (nam kuchenkę elektryk montował w zeszłym roku rano w Wigilię :lol: )...my też malowalismy sami...ręce bolały...ale efekt chyba wyszedł dobry ;-)

pozdrawiam i trzymam kciuki za Gwiazdkę w nowym domku :-)

No to pięknie ruszyło u Was! :lol:

Gratulacje, gratulacje :lol:

Ech, piękna ta Wasza kosteczka, napatrzeć się nie można...

:lol:

Trzymaj kciuki Ivonka za mój gaz bo jak na razie to same schody :evil:

Namnożyło się pośredników tylko jakoś nikt nic nie robi. Nie wiem, czy się wyrobimy w tydzień, a trzeba by :roll: