Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ivonesca - komentarze do dziennika budowy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Aga - z chęcią się tym wszystkim z Wami podzielę :D mam tylko ten sam problem co przy kostce - brak aparatu cyfrowego :(

ale choć obstrykam zwykłym i kieeeeedyś wywołam te zdjęcia ;-)...może też do tego czasu pojawią się karnisze i firanki będą się mogły godnie prezentować ;-)

pozdrawiam

Ivonka SUPER! :lol:

To teraz z Ciebie ogrodniczka bardziej zaawansowana niż ja :wink:

Bo u mnie tylko drzewa i krzewy owocowe, żywopłot, dwa rododendrony, szparagi i skalniak :wink:

A natura własnie to wszytsko za mnie podlewa. I dobrze to i nie bardzo, bo szarawo wkoło :wink:

No ale trzeba cieszyć się dobrym zamiast zamartwiać złym :o :wink:

Pozdrawiam!

Ja też chcę trochę deszczu (może być w nocy :lol: ), bo codzienne wieczorne podlewanie już mi się znudziło.

Skończyłam obsadzać skarpę (no ... skarpkę) - obsypałam wszystkie roślinki korą i gdzieniegdzie dałam takie płaskie kamienie - żeby się ziemia nie obsuwała.

A jak u Ciebie po deszczu, na odcinku między podjazdem a ścieżką - wymywa ziemię?

Z karniszami był problem...nie dość że twardo, bo to nadproża, to jeszcze w jednym miejscu mąż zahaczył o kabel elektryczny :o ...a taka byłam zadowolona z elektryka....a teraz okazało się że już drugi raz się zawiodłam - raz przy kładzeniu rur gazowych, a teraz nad niektórymi oknami puścił za wysoko kable :-(....jak drugi raz będę się budować to już go przypilnuję :p :p 8)

w każdym bądź razie troszkę się wszystko przedłużyło i wczoraj wieczorem zawiesiłam tylko jedną firankę - w pokoju u Franka. Dzieciom się bardzo spodobała i stwierdziły że z firanką jest bardziej "domowo" :lol:

PS.

Zdjęcia w trakcie - nowy film :-(