Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ivonesca - komentarze do dziennika budowy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zielona - plan był na Boze Narodzenie 2003, ew. wiosna 2004, ale do końca nie wiem czy nam się uda - problem z kasą. Choc obecnie placimy za mieszkanie ponad 800PLN (z oplatami) i chcielibysmy jak najszybciej sie wyniesc. Ostatnio kierownik budowy cos tam mówi: no, to musimy sie spieszyc jak mamy zdazyc na lipiec. A ja -chwileczke jaki lipiec???? Cos sobie ubzdurał ze chcemy sie przeniesc juz w lipcu :grin: pozdrawiam

• 1 month później...

słuchajcie - okna są piękne !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kolor extra, co do wykonania też nie miałam zastrzeżeń.....w ogóle to będzie chyba najładniejsza rzecz w naszym domku (bo na reszte nie starczy pieniążków:grin:)

okiennice proste z poziomymi nieruchomymi lamelkami - na oknie o szer. 150cm - 2 skrzydła - klasycznie. Jedyne co się zagapilismy z okiennicami to nie zamontowalismy do nich mechanizmu, który umozliwia ich otwieranie bez otwierania okna, ale można to przeżyć - będziemy otwierać jak dawniej :grin: wychylając sie z okna

Alicjanko - teraz już naprawdę jestem w rodzinie :smile:

• 2 weeks później...

Witaj,

Jak sobie poradziliście z przygotowaniem garażu do montażu bramy? Wszędzie gdzie pytałam mówiono, że musi być otynkowany sufit i otwór od wewnątrz, bo przy tynkowaniu po montażu nie dają gwarancji na mechanizm. Jak to było u Ciebie? A jak ze stresem "okiennym" - nie boicie się, że okna znikną?

A tak w ogóle to idziesz jak burza, podziwiam.Asia

Asia - garaz mamy nietynkowany ani w srodku, ani na zewnatrz i nie bylo problemu z zalozeniem bramy. Nawet nikt nie mówił że cos takiego jest potrzebne. Co do okien - to - odpukac - nic na razie nie zginelo z budowy. Tym bardziej że zamknelismy już wszystkie otwory - okna, drzwi i brama garażowa.

Co do tempa - na razie są pieniąźki więc gonimy - plan pierwszy był, że Boże Narodzenie w Ligocie. Ale czy wyjdzie?

Ivonesca, pozdrawiam z grupy "okiennej". Moje okna z Gebauera przyjadą trochę później, ale po Twoich informacjach już jestem niecierpliwy. Napisz, czy montowała Ci okna ekipa z Gebauera, czy też inni ludzie? Ile czasu im to zajęło i czy robili tzw. glify?

Pozdrawiam

Mariusz

Ivonesca, pozdrawiam z grupy "okiennej". Moje okna z Gebauera przyjadą trochę później, ale po Twoich informacjach już jestem niecierpliwy. Napisz, czy montowała Ci okna ekipa z Gebauera, czy też inni ludzie? Ile czasu im to zajęło i czy robili tzw. glify?

Pozdrawiam

Mariusz

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...

Witam, własnie przeczytałam początek Twojego dzinnika i mam pytanie:

Napisałaś, że dachówki wyszły Ci tylko 3 tys drożej niż blacha. Piszesz o całych kosztach położenia dachu (z więźbami) czy tylko samego pokrycia; dachówek i blachy? I jak Ci to wyszło w rzeczywistości? Aaa, i jeszcze jedno: jaka jest pow. dachu?

Jestem na razie na etapie projektu i założyłam, że blacha jest dużo tańsza, więc nie brałam dachówki pod uwagę. Ale jeślei jest to różnic 3 tys. to nie ma nad czym się zastanawiać.

na razie tyle pytań :smile:

Karina