Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ivonesca - komentarze do dziennika budowy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Fajnie się czyta o takich zakupach lutowych, kiedy jeszcze jest się na etapie zakupu materiałów budowlanych :D Eeech, kiedyś i ja napiszę o półkach do spiżarni.... A nie, ja nie mam spiżarni :-? No, ale w każdym razie gratuluję. Domek jest piękny i widoki za oknami też

Ivo to ja teraz chce zdjęcia tych półeczek oczywiście z zapasami, bo jestem ciekawe czy te nalewki jeszcze stoją :wink: :)

czekam na ciąg dalszy opowieści :)

Aga - mąz powiedział że spiżarnia wygląda jak sklep spożywczy :lol: :lol: :lol: :lol: ...a co do nalewek.....hmmmmmm.....puste słoiczki mogę jedynie pstryknąć :wink: :lol: :lol: :lol:

Fajnie się czyta o takich zakupach lutowych, kiedy jeszcze jest się na etapie zakupu materiałów budowlanych :D Eeech, kiedyś i ja napiszę o półkach do spiżarni.... A nie, ja nie mam spiżarni :-? No, ale w każdym razie gratuluję. Domek jest piękny i widoki za oknami też

zobaczysz zleci Ci czas szybciuteńko i też będziesz myślała o półkach....jeśli nie do spiżarni to o innych ;-)

ze zdjęciami na zlot to nie głupi pomysł :D

Ania- płot na razie w lesie :wink: :lol:

Po tym tabunie dzików, które kiedyś przeszły niedaleko naszego domu to szybko mieliśmy robić płot.....ale ostatnio (miałam właśnie pisać w dzienniczku) mąż znalazł się w sklepie z kominkami (obudowami) ....i strasznie sie zapalił żeby najpierw zrobić kominek....

Ivo, a jaki płotek planujecie?

Decyzji kominkowych też jestem ciekawa bardzo.

A muszę Ci powiedzieć, że ostatnio strasznie zdołowałam Współinwestora, pokazując mu Twoją pięęęęęęęękną kostkę - westchnął tylko smętnie:" My się chyba takiej nigdy nie dorobimy :roll: ... " ( w końcu na Bezdrożu drogi niet i potrzeby ogromne, a Strzegom tak daleko... :cry: ).

Ale przynajmniej pozachwycaliśmy się zgodnie :D , a to mnie napawa optymizmem dla przyszłych kostkowych inwestycji :D (za sto lat) .

Ania - dobrze że się memu poprzestawiało w sprawie kominka :wink: :lol:

Ella - jedna z pierwszych wersji płotka to był identyczny jak u Ani ....teraz mamy dylemat gdyż zostało nam trochę takich nierównych kostek granitowych i zastanawiamy się jak to zagospodarować.....jakas podmurówka z tego ...czy słupki...?? na razie brak pomysłu :-? .....tak że z chęcią posłucham jeśli ktoś mam pomysł na zagospodarowanie takich odpadów granitowych :-)

...a co do odległości od Was do Strzegomia to rzeczywiście....kawałek macie :( :( :( :( :(

• 1 month później...
Iva domek śliczny, wnętrza też...

kominkiem mnie wystraszyłaś... :-? chyba zostanie mi póki co przyzwyczaić się do wyglądu wkładu....pewnikiem u mnie wyjdzie jeszcze drożej... :-?

Okap cudo...jak Cię wyszedł kasowo?

co do wkładu to mialaś u mnie próbkę :lol: :lol: :lol: :lol: jakoś mieszkamy z nim już ponad rok ;-)

okap - widzialam 2 rodzaje - taki jak mój - ok.1000PLN (nasz -22% VAT jak był taki weekend w mediamarkcie) i taki drugi też z drewienkiem ale nie wiem jak Ci wytłumaczyć rożnicę.....noooo takie niższe pudło i kawalek rury do góry (a ten mój ma tylko pudło)...to kosztował ok.1500PLN.....chyba lepoiej poszukam zdjęcia w celu zobrazowania lepsiejszego 8) :lol: :lol: