bartar 22.07.2005 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 25.07.2005 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 IvoKominek efektowny. Ładnie grają te dwa kamienie to marmur i piaskowiec?Widzę, że i na zewnątrz roślinki ładnie rosną. Te jeżyki przy wjeździe do garażu to jak się nazywają? Ups . Już doczytałam wcześniej w komentarzach, że trawertyn i piaskowiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 25.07.2005 12:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 Widzę, że i na zewnątrz roślinki ładnie rosną. Te jeżyki przy wjeździe do garażu to jak się nazywają? na pierwszym planie goździki Diantus plumaris, na drugim taka trawa (niedźwiedzia chyba na nią mówią czy jakoś tak) - Festuca scoparia....o te jeżyki chodziło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 25.07.2005 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 A ta niedziedzia trawa to duża rośnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 25.07.2005 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 A ta niedziedzia trawa to duża rośnie? na wysokość 10 -15 cm....z tego co widzę to rozrasta sie na boki bardziej niz do góry ....i jest bardzo sztywna....dla fakirów chyba by sie nadawała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 25.07.2005 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 A ta niedziedzia trawa to duża rośnie? na wysokość 10 -15 cm....z tego co widzę to rozrasta sie na boki bardziej niz do góry ....i jest bardzo sztywna....dla fakirów chyba by sie nadawała i dla misiów co by się mogły podrapać Wciorniastek ma chyba rację ( chyba napewno ),ale możesz zawsze za 3-4 lata wyciąć słabiej rosnące egzemplarze albo przesadzić a może sprzedać sąsiadom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 26.07.2005 09:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 jamles - ale dalej nie wiem co ile cm najlepiej sadzić ....te roślinki przed wejściem do domu są od roku.....posadziłam wedle zaleceń zdawałoby sie znawcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 26.07.2005 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 http://www.dobrepole.pl/gatunki/festuca_scoparia.html trawa dla fakirów rozrośnie się do średnicy od 30-90 cm (to z amerykańskich źródeł, ale tam wszystko jest największe ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 27.07.2005 06:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 http://www.dobrepole.pl/gatunki/festuca_scoparia.html trawa dla fakirów rozrośnie się do średnicy od 30-90 cm (to z amerykańskich źródeł, ale tam wszystko jest największe ) jak mi się rozrośnie tak jak wersja amerykańska ....to ją przesadzę, ew. ogłoszę na forum że mam do podzielenia się pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 27.07.2005 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 http://www.dobrepole.pl/gatunki/festuca_scoparia.html trawa dla fakirów rozrośnie się do średnicy od 30-90 cm (to z amerykańskich źródeł, ale tam wszystko jest największe ) jak mi się rozrośnie tak jak wersja amerykańska ....to ją przesadzę, ew. ogłoszę na forum że mam do podzielenia się pozdrawiam Ano zgadza się i to nie tylko w hameryce u nas też jest big one. Większość z roślin które posadziłaś jeśli nie mylę gatunków osiąga średnicę ok 1m i taki trzeba brać rozstaw. Iglaki z kolei trzeba brać zapas od 1 do 2 m zależnie od końcowych rozmiarów. Chyba że żywopłot tutaj gęściej ale ja preferuję 0,5 m dla tui czy jałowców (firmy od robienia ogrodów - kasa- proponują często co 30 cm a ja potem muszę takie leczyć i ludzie płaczą, że mówię o wyrzuceniu co drugiej rośliny). Dlatego warto zrobić większy rozstaw a do czasu rozrośnięcia się bylin wsadzać między nie rośliny jednoroczne z siewu. Obniża to koszty bo ilość mniejsza a wiele jednorocznych możesz mieć w nieskończoność zbierając z nich nasiona. I dodatkowo fajna zabawa z z własnych nasionek [/code] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 27.07.2005 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 Bruk masz śliczny, niestety u mnie nici z takiego rozwiązania - po pierwsze nie podoba sie Miśkowi , po drugie - raczej nas na taki nie stać (przynajmniej na razie) . Elewację też będziemy mieć piaskową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 27.07.2005 13:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 Bruk masz śliczny, niestety u mnie nici z takiego rozwiązania - po pierwsze nie podoba sie Miśkowi , po drugie - raczej nas na taki nie stać (przynajmniej na razie) . Elewację też będziemy mieć piaskową Funia - robiłam gdzieś w dzienniku dokładne wyliczenie kostki - wcale nie wyszło aż tak bardzo drogo w porównaniu z betonową....no, chyba że sie nie podoba ...to inna sprawa jestem ciekawa jak nam wyjdzie ten piasek pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 27.07.2005 14:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 Wciornastek - 1 metr o cholerka no nic przesadzę....a ten pomysł z dosiewaniem jedrorocznych oczywiście kupuję, dzięki za poradę i będę się polecac na przyszłość żywopłot z iglastych odpada.....iglastych będzie u mnie jak najmniej ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 27.07.2005 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 Wciornastek - 1 metr o cholerka :..... Ivo to jest "syndom wolnego miejsca" , mnie teściowa zawsze dosadzi jakiegoś pomidora, albo dosieje ogórka, "bo tyle miejsca zostało", a potem "zięciu, ale tam się to rozrosło" i zięciu ma saunę za darmo tak jak dzisiaj PS. Akcja odbywa się w "foliokach" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 27.07.2005 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 Ivo kominek normalnie jak nie Twój Bardzo ładnie, pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 27.07.2005 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 Kominek jest piękny! Elegancki, delikatny... śliczny. A droga do domu aż zachęca, zaprasza. Oj, coś czuję, że będziecie mieć sporo takich zachęconych gości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 28.07.2005 13:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 Ivo kominek normalnie jak nie Twój Bardzo ładnie, pięknie jak to jak nie mój ale się zmieniło, co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 28.07.2005 13:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 Kominek jest piękny! Elegancki, delikatny... śliczny. A droga do domu aż zachęca, zaprasza. Oj, coś czuję, że będziecie mieć sporo takich zachęconych gości dziękuję Jagna zapraszam zachęconego gościa do odwiedzin jeśli pojawi się w mojej okolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 31.08.2005 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 u ciebie to, co innego, cały czas coś się dzieje, to i pisać jest o czym. a kominek masz śliczny, kurcze te rabatki też. u mnie tylko trawa i trawa i parę drzew czyli monotonnia. ale w przyszłym roku.... nie będę słuchać małża i coś z tym zrobię buziale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 31.08.2005 11:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 u ciebie to, co innego, cały czas coś się dzieje, to i pisać jest o czym. a kominek masz śliczny, kurcze te rabatki też. u mnie tylko trawa i trawa i parę drzew czyli monotonnia. ale w przyszłym roku.... nie będę słuchać małża i coś z tym zrobię buziale cały czas się coś dzieje ...no bo oczywiście nie ma kaski żeby to tak raz a porządnie zakończyć....poddasze np. nie ruszone jeszcze w ogóle.... pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts