Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ivonesca - komentarze do dziennika budowy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Noooo u Ciebie za to nuda :wink: :D

Kto tu prze do przodu jak Titanic?

Bardzo fajny kominek, ale mam małe "ale" - jeśli można.

Odkręciłbym rączkę od wyczystki i zamaskował jakimś elementem ozdobnym, albo może przemalował na kolor ścian.

Zaznaczam, że jest to moja subiektywna ocena.

Pozdrowionka

Noooo u Ciebie za to nuda :wink: :D

Kto tu prze do przodu jak Titanic?

Bardzo fajny kominek, ale mam małe "ale" - jeśli można.

Odkręciłbym rączkę od wyczystki i zamaskował jakimś elementem ozdobnym, albo może przemalował na kolor ścian.

Zaznaczam, że jest to moja subiektywna ocena.

Pozdrowionka

oczywiście że można :D

kominek jest już pomalowany na kolor ścian, a drzwiczki od wyczystki pozostały takie metalowe....element ozdobny...hmmmm....trochę to za nisko na obrazek.....co by tu zrobić??

drzwiczki zresztą jak drzwiczki....ale ta złota rączka też mnie wkurza :lol: ...jak zamontowali toto to się pytam - a to czego tak się świeci? chłopaki na to - no tak ładnie miało być...błyszcząco :-?

• 2 weeks później...
co źle...nic a nic tylko się zagapiłam... :oops:

Ale podbiciówka pierwsza klasa...oj zupełnie w moim typie...a z tymi okiennicami....ech.... :lol: cudo :D

i w moim i w moim!!

jechaliśmy w sob. do Milicza i krzyczałam na trasie: ooooo, ale se Ivo ładnie zrobiła pod dachem!!! a mój stary odkrzykiwał: gdzie, gdzie??!! i na drogę nie patrzył i ledwośmy z życiem uszli... 8)

Ivo - oblicówka cudna :D Też taką chcę :D Napisz proszę jak i z czego ją wykonaliście? Nas też to czeka ale cały czas się zastanawiamy jak to zrobić?

Huśtawka też superancka :D

Oblicówka jest z deski świerkowej boazeryjnej - przynajmniej tak ją nazywał stolarz (chyba dlatego że zakłada się ją na pióro i wpust). Wymiary 9 cm szerokości, grubość...hmmm...max 1 cm, ale chyba mniej było - w każdym razie my mieliśmy tynk i te deski mają byc tylko ozdobą więc grubaśne nie były.

Na ścianę co 50 cm dawaliśmy w poziomie listwy drewniane 2x3 cm, i na to po prostu nabite zostały de deski boazeryjne, wcześniej oczywiście pociągnięte impregnatem....i to cała filozofia :-)

a huśtawkę kupiliśmy od gościa, którego namierzył nasz sąsiad na jakiejś wsi....300PLN pomalowana...cena chyba OK.

Ale podbiciówka pierwsza klasa...oj zupełnie w moim typie...a z tymi okiennicami....ech.... :lol: cudo :D

i w moim i w moim!!

jechaliśmy w sob. do Milicza i krzyczałam na trasie: ooooo, ale se Ivo ładnie zrobiła pod dachem!!! a mój stary odkrzykiwał: gdzie, gdzie??!! i na drogę nie patrzył i ledwośmy z życiem uszli... 8)

jechaliście i co? trza było na kawę zajechać !!!!

aha - byliśmy przecież w tę sobotę na weselu :lol:

i w moim i w moim!!

jechaliście i co? trza było na kawę zajechać !!!!

aha - byliśmy przecież w tę sobotę na weselu :lol:

no właśnie śpieszyliśmy się na kaffe do milicza 8)

ale w jakiś jesienny wieczór... czemu nje? :wink:

• 4 weeks później...