Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ivonesca - komentarze do dziennika budowy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

magero - oto co znalazłam:

dach 208 m2, kształt możesz zobaczyć tutaj: http://www.archeton.com.pl/projekty/index.asp (projekt Żuczek)- zmieniliśmy co prawda troche projekt, ale dach pozostał taki sam (kształt, powierzchnia się trochę zwiększyła).

Dachówka grecka Braas wraz z wszystkimi innymi elementami (gąsiory, zaślepki, dachówki krawędziowe, kosze, folia itd) cena netto 12000PLN,a blachodachówka pokrywana poliestrem 9500PLN (też całość, niestety nazwy blachodachówki brak).

Pozdrawiam serdecznie

Z tymi puszkami to się nie przejmuj - tak to działa.

Jak masz dokumentację zdjeciową to wszystko znajdziesz.

U mnie panowie przykryli tynkiem nie tylko duże puszki "elektryka" ale również puszke pod włącznik światła w łazience. To się zdarza - łatwo poprawić.

Czekam na zdjęcia :smile:

Pozdr

• 2 months później...

Przeczytałam Twój dziennik - gratuluję :) :)

Mniej więcej w tym samym czasie zaczynaliśmy budowę - a uwas już tak daleko.

Zauważyłam, że bardzo wcześnie a wlasciwie chyba bez zimowej przerwy prace się odbywały. My ponownie ruszylismy dopiero w kwietniu... :roll:

Mam nadzieję jednak , że was dogonimy i parapetówkę bedziemy robić w podobnym czasie. :)

Witaj Ivonesca

Dawno nie zaglądałem na forum - wykańczam się - wiesz jak to jest :wink:

Gratuluję - widać pięknie zdjęcie - czekam na real...

Jak powiem żonie, że Gebauer produkuje własne drzwi wewnętrzne to mi chyba coś zrobi :lol: ....

Życzę szybkiego kończenia..

am

• 1 month później...
Ivonesca! Dzięki za wsparcie duchowe. Już robią u mnie więźbę, właśnie wybraliśmy dachówkę - EURONIT. W przyszłym tygodniu zaczynają pokrycie dachu, potem okna, drzwi, ocieplenie itd. Bez przestojów ale też bez zbędnego pośpiechu. Pozdrawiam iwoniskowo! Ivette

Kasiorek - u mnie 1 m2 wyszedł 25 -30 PLN. Myślę że to rzeczywiście dobra cena - gdyby nie odległość ;-) z czystym sumieniem mogłabym Ci go polecić. Widziałam również jego wcześniejsze prace - nie miałam zastrzeżeń :-)

A Ty już zdecydowałaś się na tę ekipę czy szukasz dalej?

pozdrawiam

Ivonesca - u mnie też było cienko - kredyt bankowy nie wystarczył. Ja na szczęście mogłem jeszcze wziąć pożyczkę w pracy - tam zdolności kredytowej nie sprawdzają. Swoją drogą to czasami mam wrażenie, że bankom nie zależy na udzielaniu kredytów.

Życzę powodzenia i znalezienia dodatkowych funduszy.

Pozdrawiam

am