Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ivonesca - komentarze do dziennika budowy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Też poproszę, tyle domów na forum, ale tak ładnych i prostych 'nie znajdziesz". Bardzo podoba mi się Twój projekt.

pozdrawiam :lol:

dziękuję :-) ...choć czasem zdarzało mi sie mówić mi na ten dom "stodoła" :wink: 8)

a zdjęcia wcześniejsze znajdziecie po prostu w dzienniku

dziękuję :-) ...choć czasem zdarzało mi sie mówić mi na ten dom "stodoła" :wink: 8)

a zdjęcia wcześniejsze znajdziecie po prostu w dzienniku

"Stodoła" absolutnie mi nie przeszkadza. Jestem zwolenniczką prostych ( i tańszych) dachów, takie robiono w Polsce od dawna. :lol:

• 2 weeks później...
  • 1 month później...

Ivo - współczuję pogrzebów - ale prawo serii zawsze kiedyś się kończy - i zaczyna inna seria np. chrzcin czego zyczę.

Odnośnie samochodu powiem Ci na pocieszenie że kiedyś przed pracą, przy murku, zaparkowałem swój nowiutki samochodzik (7 dni wczesniej jeszcze stał na wystawie u dilera). Wsiadam ci ja do niego by pojechać do domu a tu trach... Wysiadam i co widzę? Gość szukał miejsca parkingowego i cofając przywalił w tył mojego. A że samochód stał przy murku - do wymiany był też przedni zderzak ...

Co do czterokołowców - jeśli to na waszym terenie to może daj jakieś ogrodzenie? Nie wiem, chociażby sznurek od snopowiazałek? Ręcami nie przerwą ...

Sąsiadem się nie łam. Ma świadków? Oszacowal szkody? Konkretnie z jakiego paragrafu roszczenia?

Pozdrawiam

witaj bogus :-)

dziękuję za pocieszenie - obyś był prorokiem z tym prawem serii.......

dziś postaram się byc bardziej optymistycznie nastawiona do świata ;-)

z tymi czterokołowcami to nie jest takie proste - jeżdżą po polu sąsiada, ale w odległości 4 m od naszych okien :-?

a z sąsiadem rolnikiem to jak na razie skonczyło się na gadaniu i zadośćuczynieniu pieniężnym :evil: myślę że mu tylko o to chodziło :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

co do samochodu - to się klepie ;-)

pozdrawiam serdecznie

No nazbierało się tego, nazbierało...

Ale myślż, że teraz, razem z wiosną przyjdą już tylko te lepsze i najlepsze chwile.

Nie napisałam Ci jeszcze do tej pory, że domeczek po kolorowaniu i dopieszczeniu masz przecudny!

Ogromnie mi się podoba! :lol:

Słyszałam, ze u Was dziś gorąco! U nas chmurki, deszczyk, kurtka i szalik, ale i tak jest fajnie, bo ciepło :lol:

Pozdrawiamy bardzo serdecznie!

Ania z Pawełkiem (gdaczącym w leżaczku obok :wink: )

hej Ifo! uściski i trzymanko od nas! będzie dobrze...

no i kiedy się widzimy w końcu, kulce no....??! :roll:

no właśnie napisałam na wrocławskiej to samo :lol:

trzeba sie zmobilizowac wreszcie....

ostatnio widzieliśmy się ze Smokiem (mamy wreszcie słupki do ogrodzenia :D ) i tez był chętny

pozdrófka dla rodzinki całej :-)

• 3 weeks później...