Aga J.G 16.05.2006 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Ivo to ja czekam na fotki tych roślinek bo te nazwy to jak czarna magia A od sąsiada trzeba się odgrodzić skoro jest taki mało sąsiedzki Co z tarasem ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 17.05.2006 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Ivo, jak wizyta w gminie? trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie problemu. A swoją drogą to masz wrednego sasiada..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 17.05.2006 13:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 DOmek jest piękny , a ogrodzenie nawet ..... brrrrrr .... betonowe, może byc fajne jak zrobi się je z pomysłem. A drogę czterokołocom - zagrodzić i tyle. ps. ja do Ciebie chętnie zaglądam beton będzie tylko na podmurówce...więc jakoś przeżyję i ciesze się że mnie odwiedzasz....wirtualnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 17.05.2006 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 bogus, Aga - postaram sie zobrazowac te roślinki Aga, ewusia - wisyta przełożona na dzisiaj, gdyż dzisiaj urzędują w gminie do 16...zaraz się zbieram pozdrowienia i dzięki za kciukasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 18.05.2006 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 Z tego wszystkiego to mam tylko budleje (ale za to dwie sztuki). Jak to pachnie - dla mnie zapach zaczynu chlebowego. Wiozłem to w samochodzie akurat kwitnące więc czułem się jak w piekarni ... Ps. ostrzegano mnie że taka budleja to płot potrafi przewrócić - tak się rozrasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 18.05.2006 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 Z tego wszystkiego to mam tylko budleje (ale za to dwie sztuki). Jak to pachnie - dla mnie zapach zaczynu chlebowego. Wiozłem to w samochodzie akurat kwitnące więc czułem się jak w piekarni ... Ps. ostrzegano mnie że taka budleja to płot potrafi przewrócić - tak się rozrasta pachnie ładnie - stąd chyba tyle motyli do nich przylatuje (inna nazwa budleji to przecież motyli krzew), ale z tą wielkością widziałam duże okazy i wydają się takie "elastyczne"; gałązki rosną do góry a potem sie przewieszają w dół.....i nie powiedziałabym że to może płot przewrócić.....ale może to złudne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 18.05.2006 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 Ivo piekne te Twoje roślinki, krzewy czy jak tam to zwał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 19.05.2006 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 Ivo pieknie masz....ja teraz tez zrobilam rabatke...ale wyglada jak twoja z zeszlym roku.... no i w koncu udalo mi sie dostac kuklika taras....cieszylam sie jak diabli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 19.05.2006 06:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 Ivo pieknie masz....ja teraz tez zrobilam rabatke...ale wyglada jak twoja z zeszlym roku.... no i w koncu udalo mi sie dostac kuklika taras....cieszylam sie jak diabli Teska- te zdjęcia to z internetu ...moje krzaczki są jeszcze malutkie moja zeszłoroczna rabatka juz wygląda dobrze...za to założyłam jedną dłuuuuga nową - i na razie więcej ziemi widać a kuklik z czerwonymi "szczoteczkami" czy z żółtymi?? tez mi się podoba ta roslinka a na tarasie będzie w doniczce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 19.05.2006 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 W czasopiśmie "Mój piekny ogród - Ekstra" (numer ostatni czyli 1/2006) na stronie bodajże 85 jest piękne zdjecie budlei. Z Sevilli. Taka aleja gdzie nad głową baldachim z fioletowych kiści kwiatóów budlei. Niewiarygodne zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 19.05.2006 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 Czytam jakby po chińsku było Chyba czas na gazetki ogrodnicze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 19.05.2006 12:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 W czasopiśmie "Mój piekny ogród - Ekstra" (numer ostatni czyli 1/2006) na stronie bodajże 85 jest piękne zdjecie budlei. Z Sevilli. Taka aleja gdzie nad głową baldachim z fioletowych kiści kwiatóów budlei. Niewiarygodne zdjęcie. muszę koniecznie pooglądać! kupuję "mój piękny ogród" ale ten numer specjalny chyba przeoczyłam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 19.05.2006 12:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 Czytam jakby po chińsku było Chyba czas na gazetki ogrodnicze Aga - to wszystko przychodzi z czasem Lubię wiedziec jak nazywają sie roślinki w moim otoczeniu - książka-klucz "Jaki to kwiat" była moją ulubioną lekturą długo zanim przeniesliśmy się na wieś.....tak sobie teraz pomyślałam że chyba chciałabym być botanikiem...ale to juz chyba w przyszłym życiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 19.05.2006 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 Ale się rozochociłam ...... a sprzedawca pojedzie na wczasy ja (żona) kupujemy u kilku, żeby zarobili najwyżej na weekend na Słowacji jak to u Ciebie wszystko urośnie to będzie pięknie jak u Toli a umnie to tylko siąść i ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 20.05.2006 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 Czytam jakby po chińsku było Chyba czas na gazetki ogrodnicze Aga - to wszystko przychodzi z czasem Lubię wiedziec jak nazywają sie roślinki w moim otoczeniu - książka-klucz "Jaki to kwiat" była moją ulubioną lekturą długo zanim przeniesliśmy się na wieś.....tak sobie teraz pomyślałam że chyba chciałabym być botanikiem...ale to juz chyba w przyszłym życiu Jakoś nie mam zapędów na botanika i dlatego to dlamnie taka chińszczyzna, ale będę się szkolić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 20.05.2006 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 Ivo - miałaś rację i trochę mi wstyd bo sobie przypomniałem że to przewracanie płotów to była cecha glicyni a nie budlei. Na szczęście to jedyne co mi się pomieszało (na usprawiedliwienie mam tylko to że jednoczesnie kupowałe glicynie i budleje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 22.05.2006 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Ivo tez polecam Ci te roslinkę.... http://212.244.189.200/teska/domek_teski284.jpg http://212.244.189.200/teska/domek_teski285.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 22.05.2006 13:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Ale się rozochociłam ...... a sprzedawca pojedzie na wczasy ja (żona) kupujemy u kilku, żeby zarobili najwyżej na weekend na Słowacji jak to u Ciebie wszystko urośnie to będzie pięknie jak u Toli a umnie to tylko siąść i ... jamles - obyś był prorokiem z tą Tolą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 22.05.2006 13:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Ivo - miałaś rację i trochę mi wstyd bo sobie przypomniałem że to przewracanie płotów to była cecha glicyni a nie budlei. Na szczęście to jedyne co mi się pomieszało (na usprawiedliwienie mam tylko to że jednoczesnie kupowałe glicynie i budleje) uffff czyli mogę jednak posadzić budleję koło płotu PS, Jaki to wstyd - wszyscy sie dopiero uczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 22.05.2006 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Ivo tez polecam Ci te roslinkę.... http://212.244.189.200/teska/domek_teski284.jpg http://212.244.189.200/teska/domek_teski285.jpg Teska- widziałam zdjęcie w jakiejś gazetce i rzeczywiście kuflik wygląda imponująco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts