Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ivonesca - komentarze do dziennika budowy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

DOmek jest piękny :D ,

a ogrodzenie nawet ..... brrrrrr .... betonowe, może byc fajne jak zrobi się je z pomysłem. A drogę czterokołocom - zagrodzić i tyle. :D

ps. ja do Ciebie chętnie zaglądam :D

beton będzie tylko na podmurówce...więc jakoś przeżyję ;-)

i ciesze się że mnie odwiedzasz....wirtualnie :D :D :D

Z tego wszystkiego to mam tylko budleje (ale za to dwie sztuki). Jak to pachnie - dla mnie zapach zaczynu chlebowego. Wiozłem to w samochodzie akurat kwitnące więc czułem się jak w piekarni ...

Ps. ostrzegano mnie że taka budleja to płot potrafi przewrócić - tak się rozrasta ;-)

pachnie ładnie - stąd chyba tyle motyli do nich przylatuje (inna nazwa budleji to przecież motyli krzew), ale z tą wielkością :o widziałam duże okazy i wydają się takie "elastyczne"; gałązki rosną do góry a potem sie przewieszają w dół.....i nie powiedziałabym że to może płot przewrócić.....ale może to złudne :lol:

Ivo

pieknie masz....ja teraz tez zrobilam rabatke...ale wyglada jak twoja z zeszlym roku....

no i w koncu udalo mi sie dostac kuklika taras....cieszylam sie jak diabli :lol:

Teska- te zdjęcia to z internetu ...moje krzaczki są jeszcze malutkie :lol:

moja zeszłoroczna rabatka juz wygląda dobrze...za to założyłam jedną dłuuuuga nową - i na razie więcej ziemi widać :wink:

a kuklik z czerwonymi "szczoteczkami" czy z żółtymi?? tez mi się podoba ta roslinka :D

a na tarasie będzie w doniczce?

W czasopiśmie "Mój piekny ogród - Ekstra" (numer ostatni czyli 1/2006) na stronie bodajże 85 jest piękne zdjecie budlei. Z Sevilli. Taka aleja gdzie nad głową baldachim z fioletowych kiści kwiatóów budlei. Niewiarygodne zdjęcie.

muszę koniecznie pooglądać! kupuję "mój piękny ogród" ale ten numer specjalny chyba przeoczyłam...

Czytam jakby po chińsku było :o :roll:

Chyba czas na gazetki ogrodnicze 8)

Aga - to wszystko przychodzi z czasem :lol:

Lubię wiedziec jak nazywają sie roślinki w moim otoczeniu - książka-klucz "Jaki to kwiat" była moją ulubioną lekturą długo zanim przeniesliśmy się na wieś.....tak sobie teraz pomyślałam że chyba chciałabym być botanikiem...ale to juz chyba w przyszłym życiu :lol:

Czytam jakby po chińsku było :o :roll:

Chyba czas na gazetki ogrodnicze 8)

Aga - to wszystko przychodzi z czasem :lol:

Lubię wiedziec jak nazywają sie roślinki w moim otoczeniu - książka-klucz "Jaki to kwiat" była moją ulubioną lekturą długo zanim przeniesliśmy się na wieś.....tak sobie teraz pomyślałam że chyba chciałabym być botanikiem...ale to juz chyba w przyszłym życiu :lol:

Jakoś nie mam zapędów na botanika i dlatego to dlamnie taka chińszczyzna, ale będę się szkolić 8)

Ale się rozochociłam ......

a sprzedawca pojedzie na wczasy 8)

ja :roll: (żona) kupujemy u kilku, żeby zarobili najwyżej na weekend na Słowacji :oops:

jak to u Ciebie wszystko urośnie to będzie pięknie jak u Toli

a umnie to tylko siąść i ... :cry:

jamles - obyś był prorokiem z tą Tolą :lol: :lol: :lol:

Ivo - miałaś rację i trochę mi wstyd bo sobie przypomniałem że to przewracanie płotów to była cecha glicyni a nie budlei. Na szczęście to jedyne co mi się pomieszało (na usprawiedliwienie mam tylko to że jednoczesnie kupowałe glicynie i budleje)

uffff :lol: :lol: :lol: czyli mogę jednak posadzić budleję koło płotu :wink:

PS,

Jaki to wstyd - wszyscy sie dopiero uczymy :-)