Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ivonesca - komentarze do dziennika budowy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ivonesco Ślicznie tam u Ciebie się robi coraz bardziej... Czemu nie robisz zdjątek, przez dwa tygodnie na pewno tyle kwiatów zakwitło :roll:

I co w temacie tarasu?

Patrzę sobie na wasz chodniczek i podjazd : czy były kładzione obrzeża? Czy te brzegowe kostki są zatopione w betonie?

dziękuję bardzo za miłe słowa :-)

zdjątka się robią, ale klisza jest długa ;-) Aktualnie kwitną lewkonie, aksamitki, słonecznica, maciejka, dzwonki wszelkiej maści (bardzo lubię dzwonki :D ), ostróżki, serduszki jakieś spóźnione, krwawniki, penstemony, no i cukinia ;-)

w sprawie tarasu :oops: podanie leży na biurku, ale moim :oops: ....chyba coś skrobnę w dzienniku jaki to ostatnio ze mnie leń :wink:

co do układania kostki - obrzeży specjlanych nie było - najpierw układali brzegowe kostki w zaprawie cementowej, a potem wykładali środek już tak na sucho - na ubity piasek (a pod piaskiem był ubity kliniec, a potem na ułożonej kostce był dawany piasek z cementem).

pozdrawiam

Dzięki za odpowiedź w sprawie kostki :p Tak właśnie planuje rozwiązać sprawę u siebie... Twoja zimę przeżyła i jak widać nic się nie stało, to znaczy, że nie zawsze fachowcy dobrze podpowiadają 8)

Podlewaj dobrze roślinki w :wink: upały

nasza kostka przeżyła już 2 zimy ;-) a położył ją tez fachowiec....znaczy się fachowiec każdy ma swe zdanie ;-)

co do roślinek - nie rozpieszczam ich zbytnio - mają sie zaaklimatyzować do warunków :wink:

pozdrawiam

Iwo, imponujesz mi swą znajomościa nazw zieleniny. Ja już się nauczyłam "onętek jakiśtam" :oops: :D I jestem z siebie dumna.

Jeszcze chciałam donieść, że ostatnio byłam prawie w Karpnikach, tzn w parku miniatur (ok 2 km od nas) i widziałam oba przez cię objekty prezentowane :D W miniaturze :D

Piekne te fotki, macie ladny ogrod i piekne okolice...

Myslalam, ze to Twoja siostra na zdjeciu. A to corka?

Nie uwierze! Synek jeszcze uwierze, ale corcia, chyba ze sklepu kupiona... :wink: No chyba, ze urodzilas od razu 10-latke... :wink:

Piekne te fotki, macie ladny ogrod i piekne okolice...

Myslalam, ze to Twoja siostra na zdjeciu. A to corka?

Nie uwierze! Synek jeszcze uwierze, ale corcia, chyba ze sklepu kupiona... :wink: No chyba, ze urodzilas od razu 10-latke... :wink:

Zelijka - to -niestety- nie są okolice gdzie my mieszkamy - to moje rodzinne strony - u stóp Karkonoszy.

Na zdjęciach jestem ja, moje dzieciaczki Karolina (nie ze sklepu :lol: ) i Franek, ale tez jest i moja siostra - na tym zdjęciu z Frankiem na plecach ;-)

pozdrawiam