Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ivonesca - komentarze do dziennika budowy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ivonesco nie przejmuj się stolarzem ..... Pomalujesz sama i będzie jeszcze lepiej, niż zrobiłby to fachowiec. Nawet jeśli gdzieś tam zostaną niedociągnięcia, to one sprawiają, że mebel ma duszę :wink: Takie meble , które są w rodzinie od wieków, to cudowna rzecz :p :p Żadne , nawet najpiękniejsze i najbardziej wymyślne meble kupowane w sklepie nie umywają się do nich.... Czekam na zdjątka gotowych już :p :p

Ivonesco nie przejmuj się stolarzem ..... Pomalujesz sama i będzie jeszcze lepiej, niż zrobiłby to fachowiec. Nawet jeśli gdzieś tam zostaną niedociągnięcia, to one sprawiają, że mebel ma duszę :wink: Takie meble , które są w rodzinie od wieków, to cudowna rzecz :p :p Żadne , nawet najpiękniejsze i najbardziej wymyślne meble kupowane w sklepie nie umywają się do nich.... Czekam na zdjątka gotowych już :p :p

masz rację - nawet jeśli nie będą idealnie pomalowane to co tam :lol:

w sobotę moja Połowinka rozmawiała przez przypadek ze stolarzem co robi schody u znajomych - o znowu poleca tylko zaolejować te meble - będą w stylu jak meble z sosny patynowanej w IKEA. Podobają mi sie też takie, ale jakoś nastawiłam się na ciemniejsze - i teraz mam dylemat :roll: :roll:

Ivonesco wszystko zależy co to za meble... Jaki mają charakter..Jeśli są w prostym stylu, olejowane wyglądają super (tylko, że postawienie szklanki z herbatą może zostawić ślady....) Jeśli są trochę bardziej finezyjne, podrzeźbiane - wtedy wydaje mi się, tylko ciemne i lakierowane.... Ale to moje odczucia :wink:

Ivonesco wszystko zależy co to za meble... Jaki mają charakter..Jeśli są w prostym stylu, olejowane wyglądają super (tylko, że postawienie szklanki z herbatą może zostawić ślady....) Jeśli są trochę bardziej finezyjne, podrzeźbiane - wtedy wydaje mi się, tylko ciemne i lakierowane.... Ale to moje odczucia :wink:

te meble były ciemne (orzech) i wyglądały fajnie - są to 3 szt - komoda, szafa i witryna ze szkłem ....i takie po srodku...trochę proste ale mają np. nogi w kształcie kul.

Ja chyba bardziej skłaniam się jednak do lakierobejcy w kolorze orzech...tym bardziej że już kupiona :lol:

może uda mi się dziś pstryknąć jakies fotki :-)

co to za krzew te żylistek - podoba mi się :)

ostatnie zdjęcia bradzo fajne - i świetnie wyglądają te okiennice! (powtarzam się - ale choruje na okiennice )

a myślałaś może o jakims pnączu? ja choruje na wisterie (glicynia) - potrzebuje podpór lud kotw ale jest urokliwa :)

A! I TE JASKółKI!!! super ! no troche bedą s.... r.... a.... ale to można zawsze posprzątać a jak się wykluja małe to fajnie na nie patrzyć jak se rosną i tam jazgoczą :)

co to za krzew te żylistek - podoba mi się :)

ostatnie zdjęcia bradzo fajne - i świetnie wyglądają te okiennice!

a myślałaś może o jakims pnączu? ja choruje na wisterie (glicynia) - potrzebuje podpór lud kotw ale jest urokliwa :)

żylistek to ponoć bardzo łatwy krzew - jest ich kilka rodzajow - wysmukły, pośredni - różnią się wielkością oraz wyglądem kwiatów.

O pnączu myślałam ale na drewnianej kratce - więc glicynia raczej odpada - choć jest śliczna! A Ty myślałeś o pnączu wspinającym się po elewacji?

A! I TE JASKółKI!!! super ! no troche bedą s.... r.... a.... ale to można zawsze posprzątać a jak się wykluja małe to fajnie na nie patrzyć jak se rosną i tam jazgoczą :)

o dylemacie jaskółkowym pisałam jak zaczęły lepić gniazdo - w końcu zdecydowaliśmy się je zostawić - jak to gdzieś przeczytałam na forum - ludzie wyprowadzają sie na wieś a potem przeszkadza im wiele rzeczy ...wiejskich ;-) a powinno się je przyjmować - więc przyjęliśmy jaskółki - jako dobrą wróżbę :-)

a s....r...ą...nieźle :lol: :lol: :lol: akurat pod spodem jest skrzynka na gaz i centralnie na nią :lol: :lol: :lol: