Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ivonesca - komentarze do dziennika budowy

Recommended Posts

Ivo no cóż firmy kurireskie czasami nawalają, My też kiedyś mieliśmy niemiłą przygodę i nie była winna nawet sama firma co kierowca czyli jak to mówią są ludzie i ludziska :-?

Po naszej interwencji pan był słodki tylko co z tego jak niesmak pozostał :-?

Trzymam kciuki za lodówkę mam nadzieję że będziesz z niej zadowolona :)

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ori - bałam się bo jednak kwota była duża ;-)

tez już kupowałam przez internet ale to były jakies pierdoletki.....a sprzęt AGD to jednak juz coś ;-)

co do samej lodówki, a właściwie instrukcji obsługi to np. nie napisali że lodówka wydaje sygnal piszczacy jak jest długo nie zamykana....może tak teraz wszystkie mają i nie trzeba pisać, ale dla mnie była to całkowita nowość :o :lol:

Aga - altana sie buduje i nawet juz coś widac....tylko znów mam problem z aparatem :-?

Ivonesca, ja też czekam, wiesz, że jeśli coś jest na rzeczy z ogrodem, to ja ucha i oka nadstawiam :wink:

Aga - altana sie buduje i nawet juz coś widac....tylko znów mam problem z aparatem :-?

Ivonesca, ja też czekam, wiesz, że jeśli coś jest na rzeczy z ogrodem, to ja ucha i oka nadstawiam :wink:

no tak...rozumiem ;-)

postaram się pożyczyć aparat, ale dopiero po 1.11 - w poniedziałek i wtorek się urlopuję :-)

pozdrawiam

Ivonesco czytają, czytają, jak tylko dorwą się do netu :roll: Widzę duszę pokrewną , zieleninki wszelkiego rodzaju lubiącą, to jak do siebie - zagladam czy rośnie 8) :oops: :wink: :p U mnie chałupka w proszku, a ja jak ten szaleniec z grabiami po ogrodzie latam i wyrzucając stosy doniczek pytam: gdzie się te wszystkie roślinki podziały? W samochodzie cudem upchnięte sprawiały wrażenie,że ich masa jest, a potem.... :cry: Zniknęły 8) :o Mąż zagroził,że zdjęcia do sklepów ogrodniczych rozwiezie : tej pani nie obsługujemy :lol: :lol: A mnie się wydaje, że ciągle mało!!!!! A sąsiadki przechodząc komentują: za gęsto pani sadzi :roll: Więc przyglądam się gdzie mogę, jaki bieg rzeczy przyjmą te moje dokonania ogrodnicze... I myślę sobie: a co tam, jak trzeba będzie - przesadzę.... A tyle radości daje zajmowanie się tymi zielonymi lokatorami... POzdrawiam cieplutko i proszę: pisz i wklejaj ...

• 3 weeks później...

Witaj Ivo :D

I ja gratuluję powiększenia rodzinki :wink:

Uprzejie uprasza się o zamieszczenie dużej ilości zdjęć altanki, bruku i generalnie otoczenia domu.

Jeśli zaś chodzi o wiek dzieci, to kilka dni temu sama zastanawiałam się kiedy minęło tak szybo 6 lat życia glizdki :roll:

Serdeczności

A.

dziewczyny - fotek dalej brak :cry: ale może w sobotę się uda ....

co do zieleninek - no troszkę mam tego ogrodu, ale to takie moje wariacje raczej niż zaplanowany od A do Z ogród ;-) dużo krzewów liściastych i kwiatów (przewaznie byliny), kilka dosłownie iglaków, kawałek trawnika (w którym trawa jest tak mniej wiecej tylko w połowie...bo reszta coś słabo wyrosła :lol: )

i też tak mam że najpierw jest łyso, więc sadzę wiecej a potem ganiam i przesadzam ;-)

co do kotów - oj,straszy nie za bardzo chce pokochać małego :-( prycha na niego dalej :-(

pozdrawiam serdecznie

Ivonesca , a ja myślałam, że Ty dopiero budujesz swój domek, a okazuje się , że Ty już czerpiesz radość z mieszkania w swoim gniazdku. Gratuluję ! :D Zauważyłam nawet, że i jaskółki polubiły Wasz dom :wink: .

Bardzo podoba mi się kremowa elewacja w połączeniu z drewnem. Wygląda ślicznie :D .

Twoja działeczka wydaje się duża i na zagospodarowanie całości ogrodu trzeba będzie poświęcić chyba spoooro czasu, choć u Ciebie widać, że prace "wykończeniowe" idą dwutorowo: dom i ogród. I tego zadbanego ogródka już Ci bardzo zazdroszczę :wink: . Tak czyściutko, zielono i czysto. Kostka granitowa wygląda świetnie! Czy masz połączenie dużych elementów (10/10) z mniejszymi i czy to szara, czy żółta kostka?

Ja również marzę o tak wyłożonym podjeździe i ścieżce 8)

Pozdrawiam !

witaj Adrianko :-)

tak...my mieszkamy :lol: od 3 lat.... choć w wielu miejscach jeszcze dużo przed nami :wink: (całe poddasze np)

cieszę sie że podoba Ci się elewacja - od zawsze chcielismy jakiś odcień kremowego, a do tego chyba dosyc dobrze wygląda drewniana oblicówka ...a tak naprawdę to wszystko zaczęło sie od koloru okien i okiennic.

kostkę dużą 10x10 mam na podjeżdzie, a małą 6x6 na ścieżce do domu (z tym że brzegi, jakby ramy ścieżki są z 10x10) całosc w II gatunku , czyli taka mieszanka szarego, żółtego , troszkę rudego w niektórych miejscach.....jeszcze kilka lat temu cena takiej kostki była dużo niższa niż szarej, teraz chyba jest jednakowa :-(

mi jednak od razu spodobała sie ta mieszanka - nie jest taka szaro-bura :wink:

działkę mamy 9ar, odejmując powierzchnię domu wcale nie wydaje mi sie taki duży ....choć z drugiej strony robić jest przy czym :wink:

czyściutko i zieloniutko mówisz...baaardzo cieszą mnie Twe słowa, gdyż długo miałam straszny ugór za domem i tylko lebiodę i perz...no i parę maków polnych :lol: :lol: :lol:

a teraz nareszcie zaczyna wyglądać to na kawałek ogrodu ;-)

pozdrawiam serdecznie