Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ivonesca - komentarze do dziennika budowy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ivonesca,

dziewięć arów ma Twoja działeczka ... :roll: to znaczy, że ma :roll: .... no właśnie, ile to m2 ? Wciąż mam z tym problem 8)

Ale już widać ten KAWEŁEK OGRODU , już widać :D

Okiennice są "nastrojowe" takie "klimatyczne". Kojarzą mi się z Francją, gdzie praktycznie każdy dom je ma. Twój domek ma coś takiego, co przykuwa uwagę. Ma to "coś". Ten klmat właśnie.

Kostka melanż wygląda u Ciebie bardzo ciekawie. Ja myślałam o żółtej, ale jakiś odcień rudego lub czerwieni też mógłby w tym być. I podobnie jak Ty chciałabym połączyć duży format z małym. Daje to fajny efekt.

Pozdrawiam i również czekam na więcej fotek . Chwal się ! :wink:

Ivonesca,

dziewięć arów ma Twoja działeczka ... :roll: to znaczy, że ma :roll: .... no właśnie, ile to m2 ? Wciąż mam z tym problem 8)

Ale już widać ten KAWEŁEK OGRODU , już widać :D

Okiennice są "nastrojowe" takie "klimatyczne". Kojarzą mi się z Francją, gdzie praktycznie każdy dom je ma. Twój domek ma coś takiego, co przykuwa uwagę. Ma to "coś". Ten klmat właśnie.

Kostka melanż wygląda u Ciebie bardzo ciekawie. Ja myślałam o żółtej, ale jakiś odcień rudego lub czerwieni też mógłby w tym być. I podobnie jak Ty chciałabym połączyć duży format z małym. Daje to fajny efekt.

Pozdrawiam i również czekam na więcej fotek . Chwal się ! :wink:

9 ar czyli 900m2

okiennice to nasz...a właściwie mój ;-) największy zbytek podczas budowy :lol: ...uparłam sie na nie bardzo ...no i chyba z dobrym efektem skoro się podobają :D

co do fotek.....chyba czas najwyzszy poprosić Mikołaja o cyfrówkę :wink: 8) :D

9 ar czyli 900m2

okiennice to nasz...a właściwie mój ;-) największy zbytek podczas budowy :lol: ...uparłam sie na nie bardzo ...no i chyba z dobrym efektem skoro się podobają :D

Ivonesca, to Wasze 900 m2 wygląda na co najmniej 1900 m2 :o :wink:

Czasami można jakimś detalem, elementem wykończeniowym popsuć dobrze zapowiadający się dom. Wasz dom zyskał na urodzie i na "klimacie" właśnie dzięki dodatkom (zbytkom, jak piszesz :wink:). Twój upór i stanowczość przyniosły efekt .

Koniecznie musisz napisać list do Mikołaja. Jeśli byłaś grzeczna - aparacik znajdziesz pod choinką :wink:

Ivonesca .... okiennice mmm... my coś wiemy o tym nie??? :wink:

:lol: :lol: :lol:

A! możesz juz spojrzec na moją łabędzią szyje hehehe :lol:

zaraz biegnę :wink:

foty!??!!?? oczywiście! jakieś wnętrza poprosimy :)

wnętrza? cóż one nie są tak piękne....prawie całość wyposażenia mamy ze starego mieszkania :-(....o mamy jednak jakąś nówkę ;-) lodówkę ;-)

pozdrawiam

9 ar czyli 900m2

Ivonesca, to Wasze 900 m2 wygląda na co najmniej 1900 m2 :o :wink:

Czasami można jakimś detalem, elementem wykończeniowym popsuć dobrze zapowiadający się dom. Wasz dom zyskał na urodzie i na "klimacie" właśnie dzięki dodatkom (zbytkom, jak piszesz :wink:). Twój upór i stanowczość przyniosły efekt .

Koniecznie musisz napisać list do Mikołaja. Jeśli byłaś grzeczna - aparacik znajdziesz pod choinką :wink:

naprawdę wygląda na tak dużą powierzchnię?? :o

to się cieszę :-) i tak cały czas zastanawiam się co zastosować aby ten kawałek optycznie powiększyć....chyba łatwiej byłoby zagospodarowac dzialkę, która jest kwadratem lub prostokątem (i dom stałby na krótszym boku)....u nas jest niestety odwrotnie....są oczywiscie projekty na takie działki....ale nie do końca takie jak sobie wymarzyłam.....trzeba by było zdecydowac sie na całościowy projekt profesjonalny....a na to nie ma kasy :( ....poza tym mam radość z kompozycji własnych ...choć początki były trudne :wink:

PS. Juz będę grzeczna 8) :wink:

Ivo zależy do którego Mikołaja bęzdiesz pisać bo podobno do niektórych to trzeba być właśnie (nie)grzeczną żeby coś dostać :wink: :)

no ładnie :lol: :lol: :lol: :lol: :p :p :p :p 8) 8) 8)

Ja tylko doradzam 8)

I to nie jest mój pomysł, wyczytałam chyba w komentarzach u Neferki 8)

Człowiek się uczy całe życie :)

Ivo zależy do którego Mikołaja bęzdiesz pisać bo podobno do niektórych to trzeba być właśnie (nie)grzeczną żeby coś dostać :wink: :)

Ja tylko doradzam 8)

:lol: :lol: :lol: no tak ...z tym uczeniem to tak własnie ;-)

Ja tylko doradzam 8)

:lol: :lol: :lol: no tak ...z tym uczeniem to tak własnie ;-)

:lol: :lol: :lol: