Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ivonesca - komentarze do dziennika budowy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

kodi - pewnie gdzieś pisałam, ale odświeżam :-)

okiennice były kupione razem z oknami w firmie Gebauer - drewno meranti, kolor afromozja, montowane jeszcze u nich do okna. Oto ceny:

okiennica na gotowo do okna 150x150cm - 1082 PLN, do drzwi tarasowych 180x236cm - 1847 PLN + 7% VAT - 15% upustu

Ivonesca - fajny masz dom; obejrzałam wszystkie zdjęcia. Widzę, że Iwonki to lubią proste formy - mój to taki kwadracik z doklejonym garażem, więc wyszedł prostokącik. Okna z okiennicami piękne!!! Też się dowiadywałam w Gebauerze, ale ta cena za okiennice :(

Wobec tego zamówiliśmy u Urzędowskiego.

Pozdrawiam serdecznie! :lol: Ivette

ivette - hi, hi, hi - jak Ty pisałaś komentarze do mojego dziennika to ja wpisywałam się u Ciebie :-)

Zawsze podobały się nam proste bryły - i mimo tego że działkę kupiliśmy już z projektem to podobał się nam bardzo - zrobilismy parę zmian, m. in. podwyzszyliśmy ścianke kolankową i czasem mam wrażenie że domek stał się bardziej "stodołowaty", ale moja połowica stwierdziła żebym nie wybrzydzała, bo to przecież NASZ domek :lol:

Ivonesca! Faktycznie trochę stodołowaty jest - mam nadzieję, że lubisz szczerość. Ale na pocieszenie: mój sąsiad też zbudował taki "stodołowaty" dom i jak teraz wymalował elewację na żółciutko, to dom nabrał rumieńców - zrobił się naprawdę ładny i z charakterem.

Ale najważniejsze jest to, co mówi Twój mąż: to jest Twój dom i jest najpiękniejszy na świecie! Jeśli jest funkcjonalny i wygodny, to o co tu pytać? Budujecie dla siebie a nie, żeby pałac jakiś był. Z pewnością nabierze urody po całkowitym wykończeniu. Te okiennice już teraz nadają mu indywidualny charakter. Pozdrowionka! :p Ivette

P.S. Telepatia jakaś, czy co?!

ivette - wszystkie komentarze są mile widziane - tym bardziej szczere :-)

w środku domek chyba mam dobrze poukładany (albo na razie tak mi się wydaje :lol: )

też myslę że jak będzie elewacja skończona i kawałek ogrodu wokół (kiedy ???? :-? ) to bedzie lepiej wyglądał :-)

pozdrawiam

Ivo

Twój dom jest bardzo ok http://home.wanadoo.nl/de.animaties/HomeMier.gif

Myślę, że będzie bardzo wygodny. Okiennice faktycznie dodają uroku. Jaki planujesz taras? bo rozumiem, że te drzwi tarasowe kiedyś będą łączyły się z dużym porośniętym tarasem. ...

Powodzenia w załatwianiu forsy na ogrzewanie.

Kiedy przeprowadzka? :lol:

Zielona - masz rację :-) kiedyś będą łączyły sie z tarasem, a nie jak teraz kilka palet robi za schody :lol:

moja połowica wymyśliła taras usypany z ziemi, utwardzony, wyłożony jakąś kostką byle nie betonową (np. granit, ale taki w kolorze beżowo-brazowym), który będzie się łagodnie nachylał się w stronę "końca" domu, ew. stopnie.

co do ogrzewania to zbieram dokumenty dla kolejnego banku - jeśli wypali to przeprowadzka w listopadzie. Nie jest to chyba najlepszy czas na taką czynność, ale święta byłyby we własnych czterech kątach !!!!

tak jest Iwonki górą !!!!!

ja duzo wcześniej miałam duzo zdjęć, ale niestety ze skanerem też miałam krucho, tzn. skaner stoi sobie tu niedaleko mnie ;-) ale brak mu jakiegoś cholernego kabelka :-(

tym sposobem mam zdjęcia w albumie, ale nic nie mogłam wrzucić do dziennika :cry:

w ostatnią środę pożyczyłam więc aparat cyfrowy i efekt można było oglądać :-)

pozdrawiam

Ivonesca

zobaczyłam twój domek...hmm napiszę ładny , ładne okiennice....ładne okna...

i przy okazji rozwiazałam problemik mi sie wydawało ze moje okna sa za wysoko sufitu....ale u ciebie tez tak jest :) i moze tak u mnie wyglada bo jeszcze nie mam sufitów...dopiero beda sie robic