Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ivonesca - komentarze do dziennika budowy

Recommended Posts

Ivonesca

Jestem na początku budowy , wiec, ogladam......ogladam........i ogladam i chłone wszystko co piszą osoby ktore juz tak jak Wy mieszkają w swoim domku.

Przesledzilam Twoj dziennik i gratuluje domku , niech sie dobrze mieszkam :D

Pozdrawiam

Witaj :-)

wyczytałam że budujesz sie w Szymanowie - będziemy sąsiadkami z jednej parafii ;-)

czytaj i korzystaj z czego tylko chcesz, albo po prostu pytaj - jak tylko będę umiała to odpowiem.

pozdrawiam

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Iwonka! Wróciłam, przeczytałam Twój dziennik i obejrzałam zdjęcia. Gratulacje!

I obśmiałam się z dwóch kotów... U nas jest tak samo - nawet podobnie

wyglądają. Tzn był stary kot i przyszedł nowy i stary się wkurzył i do tej pory jest obrazony i minęły dwa lata i nic się nie zmieniło i ten Twój jest bardzo do naszego podobny iii już nie wiem jak pociągąć to zdanie :)

Pozdrawiam ciepło jak zawsze

Joasia Jasia

witaj Joasiu :-)

jak miło Cię tu widzieć :D :D :D :D

mam nadzieję że mieszka Wam się dobrze i szczęśliwie w nowym domku :-)

pozdrawiam serdecznie

o , to zdjecie fajnie wyszło...niebo się ładnie przegląda w oknach

http://foto.onet.pl/upload/32/43/_610210_n.jpg

bardzo piekne te okiennice! czy moglabyś podać producenta i przybliżony koszt?

i jeszcze jedno: czy te okiennice się zamykają (w sensie czy nie sa tylko atrapą) i jeśli tak to czy mają jakiś zamek, zapadkę lub coś w tym stylu.

witaj trusia :-)

dziękuję za wpis - został on przeniesiony z mojego dziennika do komentarzy - bo tutaj wpisuje się uwagi do dziennika

co do okiennic - producentem jest firma Gebauer, okiennice robiliśmy razem z oknami u nich. Kosztów nie pamiętam gdyz było to 4 lata temu - jedyne co znalazłam na szybko to łączna cena 23 751,35 za okna (22m2) i okiennice (15m2)

okiennice nie są atrapą, zamykają się od środka (ręcznie) na hmmm.... jak to nazwać :-? nie wiem :-? w każdym bądź razie nie jst to zamek na klucz tylko taki blokujący pręt

jakby co pytaj dalej - polecam się jak tylko będę znała odpwoiedź ;-)

pozdrawiam

Ivonesca

Dziekuje za życzliwość. Chetnie skorzystam z podopowiedzi czy uwag.

Bardzo podoba mi sie Twoj kominek, bede szukać cos w tym stylu. Wyczytalam, ze jest z plaszczem wodnym- jakiej jest marki ? Czy byliście zadowoleni z fachowcow ? Jeśli tak, to chetnie skorzystam z namiarow jesli chodzi o fachowcow od plaszcza wodnego oraz obudowy.

Przydaly by sie tez namiar na piasek, ziemie , kostke. Bede wdzieczna za kazdy namiar czy wskazówkę. Tyle tych informacji trzeba zgromadzić, ze czasem sie gubie. Mam nadzieje, ze jak przyjdzie wiosna i budowlana machina ruszy to jakoś sie potoczy....byle kasy starczyło.

Z gory dziekuje za wszelkie informacje.

Pozdrawiam

Ivonesca

Dziekuje za życzliwość. Chetnie skorzystam z podopowiedzi czy uwag.

Bardzo podoba mi sie Twoj kominek, bede szukać cos w tym stylu. Wyczytalam, ze jest z plaszczem wodnym- jakiej jest marki ? Czy byliście zadowoleni z fachowcow ? Jeśli tak, to chetnie skorzystam z namiarow jesli chodzi o fachowcow od plaszcza wodnego oraz obudowy.

Przydaly by sie tez namiar na piasek, ziemie , kostke. Bede wdzieczna za kazdy namiar czy wskazówkę. Tyle tych informacji trzeba zgromadzić, ze czasem sie gubie. Mam nadzieje, ze jak przyjdzie wiosna i budowlana machina ruszy to jakoś sie potoczy....byle kasy starczyło.

Z gory dziekuje za wszelkie informacje.

Pozdrawiam

vanka - kominek mamy CTM - firmę która zakładała kominek i całą instalację wodną mogę szczerze polecić. Tak samo z obudową - zaniosłam do kamieniarza zdjęcie z gazety z kominkiem, który mi się podobał - on to przerobił na wymiary naszego kominka, zmieniliśmy parę rzeczy i tak powstała nasza obudowa. Są to bracia z zakładu kamieniarskiego zaraz za Leśnicą.

Namiary na jedną i drugą firmę posiadam - jak tylko będziesz chciała skorzystać - daj znać.

Piasek i ziemię wozi gość z Obornik - namiar mam - ziemi rańszej i lepszej nie znalazłam, co do piasku to nie korzystałam - spytaj dabell - ona jest na czasie - buduje w Rogożu.

Namiar na kostkę granitową ze strzegomia tez mam.

życzę powodzenia w budowaniu. najważniejsze to Wasze pozytywne nastawienie i dążenie do celu...no i kasa oczywiście ;-)

pozdrawiam

Witaj Ivonesca ! Cieszę się, że jesteś już z nami . Mam nadzieję, że szybko nadrobisz nie tylko czytanie innych Dzienników, ale i uzupełnisz własne wpisy i zapodasz zdjątka. Podobno Mikołaj u ciebie był bardzo hojny ... i do worka wrzucił aparacik 8) :wink: :lol:

Pozdróweczka ! :D

aj z tym Mikołajem.....nie spisał się :( :roll: :p

ale postaram choć na razie uzupełnić wpisy ;-)

• 2 weeks później...

Droga koleżanko,

ja tu sobie zarezerwowałam cały wieczór na czytanie Twojego dziennika - pomyślałam sobie: kurcze, tyle do Ivo nie zaglądałam, trzeba usiąść wieczorkiem na godzinkę, dwie, trzy...Hm... taaaaaaaaa... już nic nie powiem.. :wink:

Jak Cię już wena najdzie, to napisz jak wygląda Twój kominek (chodzi mi o części z piaskowca) po 2 sezonach (straszą nas, ze z czasem piaskowiec wygląda "niebyt ładnie", a nam się tek podoba..).

Pozdrowienia

A.

Droga koleżanko,

ja tu sobie zarezerwowałam cały wieczór na czytanie Twojego dziennika - pomyślałam sobie: kurcze, tyle do Ivo nie zaglądałam, trzeba usiąść wieczorkiem na godzinkę, dwie, trzy...Hm... taaaaaaaaa... już nic nie powiem.. :wink:

Jak Cię już wena najdzie, to napisz jak wygląda Twój kominek (chodzi mi o części z piaskowca) po 2 sezonach (straszą nas, ze z czasem piaskowiec wygląda "niebyt ładnie", a nam się tek podoba..).

Pozdrowienia

A.

och Aga :oops: :oops: :oops:

napiszę choć o piaskowcu ;-) po 2 sezonach dalej wygląda OK. mieliśmy go czyms na początku zaimpregnować, ale do tej pory tego nie zrobiliśmy :-?

oczywiście trzeba uważać żeby czymś nie przywalić, np. brudnym pogrzebaczem, ale to chyba oczywiste - obojętnie nawet jaki kamień będzie.

zauważ że piaskowiec mamy bardziej po bokach. przy samych drzewiczkach, dookoła paleniska jest trawertyn (w naturze trawertyn jest mocno porowaty, ale do sprzedazy pory wypełniają żywicą epoksydową i jest gładziutki) - nie polecałabym piaskowca na dolną półkę przy drzwiczkach - tam zawsze sie sypie czy to popiół czy z drzewa i byłoby ciężko piaskowiec doczyścić.

to na razie tyle;-)

pozdrawiam

No, dzielna dziewczynka - wreszcie było co poczytać :D

Ad szafki/meble - zdjęcia, zdjęcia, zdjęcia!!! :D Nie zgadzam się z Mikołajem :D

Ad bank: my czekamy od września na decyzję o zamianie rat stałych na malejące :-? Chyba czas przejść się do banku :-? A tak w ogóle to gratuluję dodtakowych 30 tys "w promocji" :D W jakim to banku tak fajnie jest? My mamy kredyt w Kredytbanku (Kredyt Banku? :roll: ).

Ad poddasze - nie boisz się współpracy z sąsiadem? Choć w sumie.. współpraca z każdym budowlańcem obarczona jest ogromnym ryzykiem.. :D

Pozdrowienia

A.

Iva yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy GE - no tak ale czasy były inne.... :roll:

Ale teraz? - uciekaj z tego banku jak najszybciej - to chyba najdroższy bank z jakim miłem doczynienia i omijam go baaaaaaardzo szerokim łukiem! :x :evil:

Więc jeśli masz możliwość zmiany i to jeszcze na tak korzystnych warunkach to się tylko ciesz :) pozdro!

No, dzielna dziewczynka - wreszcie było co poczytać :D

Ad szafki/meble - zdjęcia, zdjęcia, zdjęcia!!! :D Nie zgadzam się z Mikołajem :D

Ad bank: my czekamy od września na decyzję o zamianie rat stałych na malejące :-? Chyba czas przejść się do banku :-? A tak w ogóle to gratuluję dodtakowych 30 tys "w promocji" :D W jakim to banku tak fajnie jest? My mamy kredyt w Kredytbanku (Kredyt Banku? :roll: ).

Ad poddasze - nie boisz się współpracy z sąsiadem? Choć w sumie.. współpraca z każdym budowlańcem obarczona jest ogromnym ryzykiem.. :D

Pozdrowienia

A.

sąsiad z tej okazji że jest sąsiadem powinien sie starac ;-) a tak serio to robił nam tynk kolorowy zewnetrzny i jest OK

a bank to PKO BP - zdziwiona ? bo ja bardzo byłam :lol: (albo ten GE cholernie drogi jest)

Iva yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy GE - no tak ale czasy były inne.... :roll:

Ale teraz? - uciekaj z tego banku jak najszybciej - to chyba najdroższy bank z jakim miłem doczynienia i omijam go baaaaaaardzo szerokim łukiem! :x :evil:

Więc jeśli masz możliwość zmiany i to jeszcze na tak korzystnych warunkach to się tylko ciesz :) pozdro!

no tak...na pewno cholernie drogi jest :cry: zabieramy sie więc z niego ...mam nadzieję że szybko pozbieramy papierki (łudzę się wiem :lol: :lol: :lol: )

pozdrawiam