Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ivonesca - komentarze do dziennika budowy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

dziewczyny - oglądaliśmy w sobotę płytki.

Wybór padł na Tubądzin Inverno 8)

Karolinie bardzo się spodobały, mężusiowi też - za wyjątkiem dekorów w kwiaty :o :( ....widocznie faceci tak mają ;-)

ale oprócz tych szerokich dekorów są jeszcze takie wąziutkie brązowe z jakby wytłoczonymi kwiatkami - i te zostały zaakceptowane...ufff ;-)

http://katalog.tubadzin.pl/l-inverno-fiore.jpg

teraz tylko....a raczej AŻ....muszę rozrysować jak te płytki mają wyglądać w łazience :roll:

aha.....cena płytek ściennych 43zł/m2, podłogowych 45zł/m2 - dekor szt ok. 10zł

Polcolorit Tango odpadł ze względu na odcień brązowego - taki on trochę mniej brązowy jest i nie za bardzo przypadł do gustu rodzince - a cena porównywalna - lekko ponad 43zł/m2, dekor tulipanowy 15zł, a ten duzy tulipan skłądający sie z 2 płytek 21zł - nie jest chyba tak źle......widzieliśmy tez dekory po 80-100 zł za szt :o :o :o

pozdrawiam

Ivo, slicznie dzieki za info 8) Musze koniecznie te tulipany przemyslec, bo do kabiny to z trzy duze bylyby cacy :lol:

Nie tylko faceci tak maja :wink: w moich z miejszej lazienki tez jest kwiatkowy dekor, ktorego ja nie zastosowalam... bo jakos nie przepadam :oops: a do tego zawsze, no prawie zawsze biore pod uwage ze stale rzeczy ktorych sie nie wymienia co piec lat hihi wlasnie za te piec lat beda przez te dodatki, dekory itp mialy powiew "starych" czasow... bo za piec lat beda dekory naprzyklad w gwiazdki i pieski :wink: albo nei bedzie ich wogole...

http://img250.imageshack.us/img250/6121/agadirdetalleguu9.jpg

jasne plytki sa bardziej bezowe niz na focie....

Hej Ivo

ja zaglądam do Twojego dziennika i ... co widzę ? ... moje Inverno :lol: .

Jeszcze nie pisałam o nich w dzienniku :-). Bardzo mi się podobają, musimy się spotkać koniecznie :-) w tej sytuacji, może ściągnę od Ciebie ułożenie płytek 8) .

P.S. być może zdecydujemy się na piecyk wolnostojący - my to mamy rozrzut :roll: co? Widać zaczyna się wykończeniówka :-). Z bloczkami tak nie szalałam :lol: .

Pozdrawiam serdecznie

Dabell

Ivo, slicznie dzieki za info 8) Musze koniecznie te tulipany przemyslec, bo do kabiny to z trzy duze bylyby cacy :lol:

Nie tylko faceci tak maja :wink: w moich z miejszej lazienki tez jest kwiatkowy dekor, ktorego ja nie zastosowalam... bo jakos nie przepadam :oops: a do tego zawsze, no prawie zawsze biore pod uwage ze stale rzeczy ktorych sie nie wymienia co piec lat hihi wlasnie za te piec lat beda przez te dodatki, dekory itp mialy powiew "starych" czasow... bo za piec lat beda dekory naprzyklad w gwiazdki i pieski :wink: albo nei bedzie ich wogole...

http://img250.imageshack.us/img250/6121/agadirdetalleguu9.jpg

jasne plytki sa bardziej bezowe niz na focie....

cieszę sie że sie przydały informacje :wink:

bardzo ładne te Twoje kafle - trochę nawet kolorystyka podobna jak Inverno :D

a do których płytek chcesz dołożyć te tulipany? do tych własnie?

Hej Ivo

ja zaglądam do Twojego dziennika i ... co widzę ? ... moje Inverno :lol: .

Jeszcze nie pisałam o nich w dzienniku :-). Bardzo mi się podobają, musimy się spotkać koniecznie :-) w tej sytuacji, może ściągnę od Ciebie ułożenie płytek 8) .

P.S. być może zdecydujemy się na piecyk wolnostojący - my to mamy rozrzut :roll: co? Widać zaczyna się wykończeniówka :-). Z bloczkami tak nie szalałam :lol: .

Pozdrawiam serdecznie

Dabell

o proszę - też podobają Ci sie Inverno? nie dziwie się - mi też :lol:

zresztą wszystkie propozycje płytek, które pokazywałaś w swoim dzienniku są bardzo gustowne :D

co do pomysłu na ułożenie to nie wiem czy jestem dorbym przykładem.....nie do konca mam zmysł architekta wnętrz 8) ...... wręcz w ogóle nie mam :lol: :lol: :lol: :lol:

ale oczywiście spotkać jak najbardziej sie możemy - może coś spróbuję jednak wyrysować, a potem jak sie spotkamy to skonsuktuję to z Tobą?

pozdrawiam

Iva 1cm.... hm... luz... ale mogły by być mniejsze... czy bedą szpachlować je uniflotem?

bank GE brrrrrr

Te płyki tez u nas były brane pod uwagę ale wolimy iść w szarości i czernie :)

super panele!!! takie bym chciał do Grzdyla! jakieś namiary i jak toto cenowo wygląda?

Iva 1cm.... hm... luz... ale mogły by być mniejsze... czy bedą szpachlować je uniflotem?

bank GE brrrrrr

Te płyki tez u nas były brane pod uwagę ale wolimy iść w szarości i czernie :)

super panele!!! takie bym chciał do Grzdyla! jakieś namiary i jak toto cenowo wygląda?

co to jest uniflot? zanim spytam się gościa czy będzie tym robił to dobrze abym ja wiedziała 8) nie wszystkie szpary takie są - to były największe jakie znalazłam w kilku miejscach

panele cenowo przystępne między 30 a 40zł. bambus chyba 33 w Castoramie, myślałam że to Kronopol, ale teraz nie mogę znaleźć na ich stronie :-(

lapacho z Classena

Najpierw byl moj wloski Agadir a pozniej Inverno :wink:

Tulipany chce do goscinnej lazienki, tam bedzie jasno szaro-bezowa podloga i calkiem biale plytki na scianie... przy koncu lazienki bedzie ala kabina prysznicowa tz czesc lazienki bedzie oddzielona szklana scianka, czyli optycznie bedzie wygladac jak calosc i zastanawiam sie czy wlasnie na tej koncowej scianie nie zrobic takiego bajeru ktory bedzie widac przez szybe.

Co do paneli to nie poradze bo jestem stronnicza hihi mnie osobiscie podobaja sie te ciemniejsze :wink: Bambusowe sa dla mnie ciut za zolte w odcieniu .. ale jak komus pasuje to czemu nie.

Mohag - z tego co opisujesz to chyba ładnie wyglądał by takie bajer tulipanowy ;-) w twojej łazience - ładne są te tulipany- mimo że kwiatowe ;-) to takie leciutkie....

co do paneli to przychylam sie do bambusa - ale też takiego z odcieniem bardziej w czerwień niż w żółty - ze względu na nasze okna.

a panele mimo że nazywają sie bambus to widziałam z różnymi odcieniami - nawet jakiś taki ciemnobrązowy :o

pozdrawiam

Mi osobiście podobają się ciemniejsze podłogi. Mam wrażenie, że wtedy meble i inne dodatki wyglądają w pomieszczeniu bardziej szlachetnie :wink: Np. Jasny wypoczynek w skórze czy np. w sypialni narzuta na wyrku w jasnym kolorze i akcenty w postaci poduch, zawsze to ładniej kontrastuje z ciemną podłogą... :D

Ciemnobrazowego jeszcze nie widzialam :o ogolnie nie widzialam innego bambusa tylko ten zoltawy, ale powiem z reka na sercu ze nawet sie nie przygladalam.

Nie intereswal mnie przez "rysunek" ogolny, cos taki nerwowy jest jak dla mnie hihi tak samo jak klepka przemyslowa, piekna i strasznie mi sie podoba ale chyba bym w nerwy wpadla w codziennym kontakcie :wink:

Tez podobaja mi sie bardziej ciemniejsze podlogi, ale wiem tez ze w niektorych przypadkach ich zastosowanie moze sie konczyc nie za bardzo optycznie :wink:

Moje mieszkanie jest na parterze i pomimo okien od sufitu do podlogi, oraz tego ze mieszkanie jest sloneczne... to i tak kat padania swiatla jest inny niz na wyzszych pietrach i u mnie naprzyklad sufit jest zawsze ciemny... dlatego mam jasne panele. No chyba ze ktos lubi ciemniejsze i cieplejsze optycznie pomieszczenia to nie bedzie mu przeszkadzac.