Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ivonesca - komentarze do dziennika budowy

Recommended Posts

Ivonesca,

panele z wzorem bambusa są trochę "inne" od tych typowych - z wzorem desek, czy parkietu i przez to mniej spotykane, ciekawe . Mnie osobiście bardzo się podobają, a i w całości ich "energiczny" rysunek nie jest zanadto widoczny. Właśnie ta ciepła barwa jest w nich super.

Gratuluję podjęcia decyzji co do płytek w łazience :D . To bardzo piękne kafle, a i możliwości aranżacji jest sporo przez różnorodność dekorów . Teraz tylko brać się do rozrysowywania :wink:

Pozdróweczka ! :D

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witaj Iwonko,

Bardzo ładne te bambusowe panele. osobiście lubię ciemne podłogi ale wbrew temu u mnie na górze też będą jasne. Boję sie, że byłabym niewolnikiem sprzątania przy ciemnej podłodze. Jednak kurz jest na ciemnym bardzo widoczny. :evil: :cry:

napisz mi, jeśli możesz, czy jeśli Twoi fachowcy od płyt skończą u Ciebie to mają jakieś następne terminy wolne. Byłabym zainteresowana - ale oczywiście tylko wtedy jeśli będziesz z ich pracy zadowolona. :wink:

Sprawy banku toczą się - a kwota o której mi pisałaś to już ta ostateczna czy ta sprzed podwyższenia.

Pozdrawiam serdecznie

agnieszka

witaj Iwonko,

Bardzo ładne te bambusowe panele. osobiście lubię ciemne podłogi ale wbrew temu u mnie na górze też będą jasne. Boję sie, że byłabym niewolnikiem sprzątania przy ciemnej podłodze. Jednak kurz jest na ciemnym bardzo widoczny. :evil: :cry:

napisz mi, jeśli możesz, czy jeśli Twoi fachowcy od płyt skończą u Ciebie to mają jakieś następne terminy wolne. Byłabym zainteresowana - ale oczywiście tylko wtedy jeśli będziesz z ich pracy zadowolona. :wink:

Sprawy banku toczą się - a kwota o której mi pisałaś to już ta ostateczna czy ta sprzed podwyższenia.

Pozdrawiam serdecznie

agnieszka

to jest kwota ostateczna - dodatkowe 60.000 (jak szaleć to szaleć ;)

co do regipsiarzy to jasne ze spytam - przypomnij mi tylko jaki to rejon :oops:

oni są spod Wałbrzycha więc cały czas wkurzają się jak do mnie jezdzą przez cały Wrocław :-?

pozdrawiam

Ivonesca,

panele z wzorem bambusa są trochę "inne" od tych typowych - z wzorem desek, czy parkietu i przez to mniej spotykane, ciekawe . Mnie osobiście bardzo się podobają, a i w całości ich "energiczny" rysunek nie jest zanadto widoczny. Właśnie ta ciepła barwa jest w nich super.

Gratuluję podjęcia decyzji co do płytek w łazience :D . To bardzo piękne kafle, a i możliwości aranżacji jest sporo przez różnorodność dekorów . Teraz tylko brać się do rozrysowywania :wink:

Pozdróweczka ! :D

o ! bambus sie wszystkim podoba tylko mój mąż coś wymyśla ;-) własnie napisałam w dzienniku ;-)

ach to rozrysowanie...wcale nie takie proste :roll:

pozdrawiam

Mi osobiście podobają się ciemniejsze podłogi. Mam wrażenie, że wtedy meble i inne dodatki wyglądają w pomieszczeniu bardziej szlachetnie :wink: Np. Jasny wypoczynek w skórze czy np. w sypialni narzuta na wyrku w jasnym kolorze i akcenty w postaci poduch, zawsze to ładniej kontrastuje z ciemną podłogą... :D

też mi się podobają ciemne, np. orzech....tylko uzytkownicy bardzo narzekają na to że widać nawet najdrobniejsze pyłki :(

Ciemnobrazowego jeszcze nie widzialam :o ogolnie nie widzialam innego bambusa tylko ten zoltawy, ale powiem z reka na sercu ze nawet sie nie przygladalam.

Nie intereswal mnie przez "rysunek" ogolny, cos taki nerwowy jest jak dla mnie hihi tak samo jak klepka przemyslowa, piekna i strasznie mi sie podoba ale chyba bym w nerwy wpadla w codziennym kontakcie :wink:

Tez podobaja mi sie bardziej ciemniejsze podlogi, ale wiem tez ze w niektorych przypadkach ich zastosowanie moze sie konczyc nie za bardzo optycznie :wink:

Moje mieszkanie jest na parterze i pomimo okien od sufitu do podlogi, oraz tego ze mieszkanie jest sloneczne... to i tak kat padania swiatla jest inny niz na wyzszych pietrach i u mnie naprzyklad sufit jest zawsze ciemny... dlatego mam jasne panele. No chyba ze ktos lubi ciemniejsze i cieplejsze optycznie pomieszczenia to nie bedzie mu przeszkadzac.

dla mojej połowinki też wygląd trochę nerwowy :lol:

ale widziałam pokój cały w tych panelach (u Agi JG) i wcale nie dostawałam oczopląsu :lol:

banki - my też właśnie "szalejemy" aż sie boję. :cry:

fachowcy - do mnie jeszcze dalej - Dobrzykowice,

panele - Twój mąż ma rację, decha to decha a nie panel, nawet najładniejszy. Ja z tych samych powodów co Wy dałam panele nawet w salonie :evil: . Tego żałuję i nie mogę przeżyć. Przemyślcie i policzcie dokładnie. Może jednak Was stać. A jeśli nie - trudno, niech będzie panel.

Buziaki

Agnieszka

banki - my też właśnie "szalejemy" aż sie boję. :cry:

fachowcy - do mnie jeszcze dalej - Dobrzykowice,

panele - Twój mąż ma rację, decha to decha a nie panel, nawet najładniejszy. Ja z tych samych powodów co Wy dałam panele nawet w salonie :evil: . Tego żałuję i nie mogę przeżyć. Przemyślcie i policzcie dokładnie. Może jednak Was stać. A jeśli nie - trudno, niech będzie panel.

Buziaki

Agnieszka

my teraz w salonie też mamy panele....i tak własnie kombinujemy że jeśli damy teraz na górę deskę to potem (nie pytaj tylko kiedy :lol: :roll: ) byśmy mieli do wymiany tylko dół....tylko a razczej AŻ ;-)

fachowców i tak spytam - nigdy nie zaszkodzi ....na razie jestem z nich zadowolona - choćpoprawki robili - ale grzecznie było ;-)

Witaj Iwonko

Jeśli już mąż namieszał Ci w głowie w sprawie podłóg to ja dołożę swoje 3 grosze. A jaki duży macie ten salon? 25-35 m2. Może mniej. Przemyślcie sprawę od razu. Jak szaleć to na całego. jak pruć - to raz a porządnie.

Jeśli zdecydujecie się na deski to może teraz warto byłoby dokupić te kilka metrów więcej i wykorzystać fachmanów skoro już będą na miejscu? :roll:

Jeśli mieszam za bardzo to sorki - ale ja tak w dobrej wierze. :)

Pozdrawiam

Agnieszka

Witaj Iwonko

Jeśli już mąż namieszał Ci w głowie w sprawie podłóg to ja dołożę swoje 3 grosze. A jaki duży macie ten salon? 25-35 m2. Może mniej. Przemyślcie sprawę od razu. Jak szaleć to na całego. jak pruć - to raz a porządnie.

Jeśli zdecydujecie się na deski to może teraz warto byłoby dokupić te kilka metrów więcej i wykorzystać fachmanów skoro już będą na miejscu? :roll:

Jeśli mieszam za bardzo to sorki - ale ja tak w dobrej wierze. :)

Pozdrawiam

Agnieszka

a mieszaj, mieszaj ;-) jak najbardziej jestem wdzięczna za różne sugestie :D

....i wiesz też myslałam o tym pomyśle 8)

znalazłam deskę barlinecką jesion - z położeniem 96zł brutto

chyba w miarę oferta?

Deska barlinecka - jesion - z położeniem 96zł brutto - nie wiem czy dobra bo nie jesteśmy na tym etapie.

Kiedy robiliśmy dół nie myslałam o barlineckiej bo nie była w naszym zasięgu :cry: :cry: :cry: (cenowym). Mamy panele i kafle na całym dole i wszystko jest ok ale nie panele w salonie !!! Jeśli chodzi o górę, którą mam nadzieję w najbliższej przyszłości zrobimy, też wcześniej myśleliśmy o panelach ale teraz pojawił sie temat desek i drąży nam dziurę w głowie :o :o :o . Mętlik totalny Jeśli chodzi o wygląd to mogłyby dla nas być i panele na górze ale naprawdę panele stukają i to nas trochę powstrzymuje.

Ale Wy jesteście bliżej (czasowo) tego problemu dlatego jeśli wybierzecie Barlinka na górę to przemyślcie też te dechy w salonie.

Miłego dnia

Agnieszka

[ b]ceramika łazienkowa - dlaczego geberity są tak drogie? czy ktoś uzytkuje zestaw podtynkowy z Cersanitu? zawsze to trochę tańszy.....czy lepiej w tym miejscu nie oszczędzać - no bo jak potem coś ew. naprawiać ? [/b]

My mamy grohe - kupiliśmy taniej niż geberit a podobno równie dobry. Była jakaś akcja w Ecco Set w Domarze. Zdecydowaliśmy sie i póki co jesteśmy zadowoleni. jeszcze się nie zepsuł ale nie minął jeszcze rok od kiedy jest używany.

Ivo Bardzo fajne dylematy :)

Przeliczaj przeliczaj bo jesli wyjdzie że cenowo dacie radę to dawaj deskę - w końcu za panele też trzeba zapłacić 8)

My mamy geberity nawet innych nie braliśmy pod uwagę - włąsnie ze strachu że jak coś tam walnie to co wtedy :o :roll:

Trzymam kciuki za wszystkie decyzje :)

Ivonesca, u nas też będzie Inverno - tylko z jakąś jasną podłogą, bo ta ciemna dla nas za ciemna jest, chyba że nam się odwidzi do tego czasu :wink: wybraliśmy tylko szerokie listwy, bo mają ładniejsze kolory od tych wąskich, i część przy umywalce i być może przy brodziku (tył) będzie z tych płyt z tłoczeniami. Ciekawa jestem, jak u was wyjdzie :wink:

Z tym tarasem to niezle problemy :roll: I na drewniany taras tez potrzeba tych uzgodnien i projektu? :o przeciez to nie jest stala budowla - tylko czesc rozbieralna :roll:

deska jesionowa tez mi sie duzo bardziej podoba :wink: A geberity sa drogie - daletgo ja mam tylko 1 podwieszane wc na dole - dla gosci :wink: A w naszych lazienkach na gorze normalne kompakty.

Ivonesca, u nas też będzie Inverno - tylko z jakąś jasną podłogą, bo ta ciemna dla nas za ciemna jest, chyba że nam się odwidzi do tego czasu :wink: wybraliśmy tylko szerokie listwy, bo mają ładniejsze kolory od tych wąskich, i część przy umywalce i być może przy brodziku (tył) będzie z tych płyt z tłoczeniami. Ciekawa jestem, jak u was wyjdzie :wink:

a jakie jasne płytki podłogowe dobrałaś do tego? zastanawiam sie czy u nas nie będzie za ciemno z takim brązowymi płytkami. widziałam pomarańcz do tego - ładnie pasował, ale moja połowinka stwierdziła ze wystarczy jedna pomarańczowa podłoga (mamy taką w dolnej łazience)

ja jeszcze nie rozrysowałam całości....a właściwie to powinnam sie pospieszyć :oops:

a szerokie listwy bierzesz jasne czy ciemne? zastnawiam sie też nad tymi kaflami tłoczonymi

Z tym tarasem to niezle problemy :roll: I na drewniany taras tez potrzeba tych uzgodnien i projektu? :o przeciez to nie jest stala budowla - tylko czesc rozbieralna :roll: .

jest na to jakiś przepis? gdzie to mogę znaleźć?

w postanowieniu mam tak napisane:

" (...) udzielam zgody na odstępstwo (...) pod nastepującymi warunkami:

- dobudowany taras nie może być całkowicie zabudowany jako pomieszczenie zamknięte,

- projekt dobudowanego tarasu przed uzyskaniem pozwolenia na budowę nalezy uzgodnić z Operatorem Gazociągów Przesyłowych (...)"

byłam z tym wczoraj znów w wydziale architerktury pytając jaki to ma być projekt - ma być wykonany przez projektanta budowlanego i normalnie mamy złożyć wniosek o pozwolenie na jego budowę :-?

deska jesionowa tez mi sie duzo bardziej podoba :wink: A geberity sa drogie - daletgo ja mam tylko 1 podwieszane wc na dole - dla gosci :wink: A w naszych lazienkach na gorze normalne kompakty.

mam kompakt w łazience na dole i szlag mnie trafia z czyszczeniem jego :evil: stąd pomysł z zabudowanym...tylko ta kasa :(