Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ivonesca - komentarze do dziennika budowy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ivonesca,

A Ty masz już swoje kafle? O jakich sanitariatach myślisz ?

nie mam jeszcze bo nie wiem w dalszym ciągu ile jakich kupić :-?

z sanitariatów to wiem tylko tyle że umywalka musi być 50cm :lol: najprawdopodobniej jakaś z Cersanitu - nie kwadratowa tylko jakas obła, jak President np.

Firma Roca, ma ładne "obłe" umywalki . Są dobrej jakości, a i cena przystępna :wink: .

Ivonesca,

A Ty masz już swoje kafle? O jakich sanitariatach myślisz ?

nie mam jeszcze bo nie wiem w dalszym ciągu ile jakich kupić :-?

z sanitariatów to wiem tylko tyle że umywalka musi być 50cm :lol: najprawdopodobniej jakaś z Cersanitu - nie kwadratowa tylko jakas obła, jak President np.

Firma Roca, ma ładne "obłe" umywalki . Są dobrej jakości, a i cena przystępna :wink: .

dzięki - pooglądam sobie :D

Ja mam President-a z Cersanitu do malej lazienki kupilam bo wlasnie te oblosci mi pasowaly, a jeszcze bardziej pasowal mi kompakt bo President jest chyba najladniejszy w formie 8)

Tylko ze koncepcja sie zmienila w tej lazience /kupilam szklana umywalke/ czyli musze dokupic jeszcze jeden kompakt President i zamontuje z umywalka do kompletu w goscinnej lazience.

ogladalam kiwala lazienki i ten kwiatkowy dekor nie jest taki zly hihi powiem nawet ze ladne to wyglada :wink:

Ivo - zaintrygowały mnie Twoje :wink: meble kolonialne.

Powiedz coś więcej o nich, czy na pewno nie wyglądają ciężko?

A gdybyś kupiła ten stół i krzesła - czego Ci życzę z całego serca :D , to jakie jeszcze meble miałabyś w jadalni?

Ja cały czas myślę tak jakoś całościowo :wink: , że powinna być jakaś witrynka, kredens czy cuś, a może powinnam się skupić tylko na stole :-? ?

Napisz jakie są Twoje przemyślenia odnoście jadalni.

Ivo - zaintrygowały mnie Twoje :wink: meble kolonialne.

Powiedz coś więcej o nich, czy na pewno nie wyglądają ciężko?

A gdybyś kupiła ten stół i krzesła - czego Ci życzę z całego serca :D , to jakie jeszcze meble miałabyś w jadalni?

Ja cały czas myślę tak jakoś całościowo :wink: , że powinna być jakaś witrynka, kredens czy cuś, a może powinnam się skupić tylko na stole :-? ?

Napisz jakie są Twoje przemyślenia odnoście jadalni.

Sonika - jak kiedyś w jakimś sklepie oglądałam meble takiego rodzaju to były właśnie takie przytłaczające - a te oglądane wczoraj takie nie były - myśle że tak zadziałał sam kształt mebla ale też i kolor - te nie były takie bardzo ciemnobrązowe tylko brąz z lekkim pomarańczem.

w tym sklepie można umeblować w jednym stylu całą jadalnię - mają nie tylko stoły.....kredens w jadalni - to jest to! bardzo bym chciała mieć, ale nie za bardzo mam ścianę żeby postawić (2 okna :-( ) :-? , dlatego myślę o przeszklonej witrynce - albo 2 małych, które będą z jednej i drugiej strony stołu - jadalnia u mnie łączy sie też z salonem - na razie mam wszędzie meble ze starego mieszkania, ale wyobrażam sobie że dam tam ławę (można dopasować wzorem stół i ławę) i może jeszcze jakąś komódkę w tym stylu - więcej mebli nie chcę

pozdrawiam

Gdybym nie miala juz mojego stolu :wink: to napewno bym sobie cos takiego sprawila ... bardzo mi sie podoba, bardzo 8)

dla mnie napewno takie z bambusowymi plecionymi krzeslami

http://img71.imageshack.us/img71/9506/e312bec8.jpg

i z jasnymi krzeslami

http://img127.imageshack.us/img127/3681/601byn4.jpg

jak ktos nie przepada za takim rodzajem krzesel, to z innymi

http://img240.imageshack.us/img240/6535/2d831bmk0.jpg

http://img240.imageshack.us/img240/7008/717912uc6.jpg

i jak ktos jasne meble potrzebuje

http://img252.imageshack.us/img252/9128/545012uj2.jpg

a tu sa piekne jak ktos ma duuuuuuzo miejsca na tarasie :wink:

http://img266.imageshack.us/img266/7081/perlgxu6.gif

Ivo, mozesz sie przejsc do starego PDT-u.. tam gdzie byl kiedys Meksio jest teraz sklep z wnetrzami i chyba tam widzialam cosik podobnego ... napewno ceny beda mieli sakramenckie, bo to takie miejsce ale poogladac mozna :wink:

Mohag - chyba była kiedyś w tym sklepie o któym piszesz - bardzo spodobał mi sie taki regał na książki ....ale cena była rzeczywiście spora :-(

sklep z takim rzeczami jest też w Domarze - ale mały i nie wiedziałam tam stołów w realu, ale za to byly piękne lampy....jest też na Dworcu Świebodzkim - tam nie byłam....jeszcze ;-)

bambusowe krzesła które są na Twoich fotkach są rewelacyjne - tylko martwiłabym sie z icg uzytkowaniem :-(

Aga - deska barlinecka....nawet kosztem tego pięknego stołu 8) wczoraj jak wszystko podliczyliśmy tak pi razy drzwi to nie wiem czy starczy na stół :cry:

Sonika - na pewno gdzies w okolicy są takie mebelki, widzialam też na allegro

Na Allegro to ja nie kupię, bo ja muszę najpierw dotknąć :wink: .

Też myślę, że krzesła z wikliny czy bambusa są niepraktyczne.

Ja bym bardzo chciała mieć takie krzesła, które wyglądają jakby były ubrane we frak :wink: - strasznie mi się podobaja.

Ivo - zrób sobie drewnianą podłogę, a stół tez będziesz mieć :D . Jak nie teraz zaraz, to za jakiś czas - zobaczysz :D .

Panele bambusowe śliczne. Czy to są laminaty, czy z prawdziwej trzciny bambusowej? Moja siostra ma dokładnie ten sam wzór (widziałam na forum różne), tylko finisch parkiet z bambusa. Wyglądają naprawdę super. Kafle Inverno też widziałam u moje siostrzyczki i też jestem nim zachwycona. Widzę, że w ogóle macie z moją siostrą podobny gust, bo ona też myśli o kolonialnych mebelkach.

Na Allegro to ja nie kupię, bo ja muszę najpierw dotknąć :wink: ..

chyba tez bym sie nie zdecydowała.....;-)

Też myślę, że krzesła z wikliny czy bambusa są niepraktyczne.

Ja bym bardzo chciała mieć takie krzesła, które wyglądają jakby były ubrane we frak :wink: - strasznie mi się podobaja.

b]Ivo[/b] - zrób sobie drewnianą podłogę, a stół tez będziesz mieć :D . Jak nie teraz zaraz, to za jakiś czas - zobaczysz :D .

oby tak było ;-)

Panele bambusowe śliczne. Czy to są laminaty, czy z prawdziwej trzciny bambusowej? Moja siostra ma dokładnie ten sam wzór (widziałam na forum różne), tylko finisch parkiet z bambusa. Wyglądają naprawdę super. Kafle Inverno też widziałam u moje siostrzyczki i też jestem nim zachwycona. Widzę, że w ogóle macie z moją siostrą podobny gust, bo ona też myśli o kolonialnych mebelkach.

tabaluga - panel zwykły laminat :-(

ale teraz jest zmiana opcji - deska barlinecka jesion 8)

co do Twej siostry - :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: pozdrawiam ją w takim wypadku :D

Ivonesca, bardzo mi się podobają meble kolonialne.

Moja znajoma ma sklep z takimi meblami i dodatkami, typu lampy, tkaniny i szereg innych drobiazgów.

Kiedy wpadam do niej czasem na kawę, nie chce mi się stamtąd wychodzić.

Fajne klimaty.

A podłoga jesionowa będzie piękna, też trzymam kciuki :D

Cześć Ivonko,

z samego rana od poniedziałku zaczynam bo w weekend zebrało się mnóstwo następnych "rzeczy" do zrobienia . Nie wiem jak i kiedy my mamy te wszystkie tematy, które rzucamy sobie na schaby, zrealizować. :cry: :cry: :cry:

Ale do rzeczy. Chciałam zapytać jeszcze raz o fachmanów od płyt k-g na Twoim poddaszu. Pisałaś mi juz że jestes zadowolona ale to było w trakcie prac, przed szlifowaniem gipsów. Chciałabym zapytać czy ostatecznie też potwierdzasz i polecasz ich. Jak wyszło szlifowanie. Czy nie widac bruzd, zgrubien pomiędzy płytami. Jak zabezpieczają przed pękaniem? Czy jest gładziutko?? No wiesz o co pytam :wink:

Chciałabym zadzwonić do nich jak najszybciej ale najpierw poczekam na Twoją odpowiedź.

Jeśli zdążę jeszcze dzisiaj napiszę Ci coś o meblach kolonialnych, stołach, krzesłach itd. Ale na razie mam dużo pracy w pracy i muszę się brać. :(

To pa, napisz coś o fachmanach

Agnieszka

Cześć Ivonko,

z samego rana od poniedziałku zaczynam bo w weekend zebrało się mnóstwo następnych "rzeczy" do zrobienia . Nie wiem jak i kiedy my mamy te wszystkie tematy, które rzucamy sobie na schaby, zrealizować. :cry: :cry: :cry:

Ale do rzeczy. Chciałam zapytać jeszcze raz o fachmanów od płyt k-g na Twoim poddaszu. Pisałaś mi juz że jestes zadowolona ale to było w trakcie prac, przed szlifowaniem gipsów. Chciałabym zapytać czy ostatecznie też potwierdzasz i polecasz ich. Jak wyszło szlifowanie. Czy nie widac bruzd, zgrubien pomiędzy płytami. Jak zabezpieczają przed pękaniem? Czy jest gładziutko?? No wiesz o co pytam :wink:

Chciałabym zadzwonić do nich jak najszybciej ale najpierw poczekam na Twoją odpowiedź.

Jeśli zdążę jeszcze dzisiaj napiszę Ci coś o meblach kolonialnych, stołach, krzesłach itd. Ale na razie mam dużo pracy w pracy i muszę się brać. :(

To pa, napisz coś o fachmanach

Agnieszka

jest gładziutko - możesz do nich dzwonić ;-) może w tym tygodniu zacznę malować to zobaczymy jak będzie to wyglądać po farbie ;-)

pozdrawiam