Ivonesca 31.07.2007 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 witajcie i juz po urlopie...niestety weselicho się udało - tylko były straszne upały w ten dzień potem się lekko schłodziło i było w sam raz na bieszczadzkie wędrówki - super te połoniny !!! pierwszy raz widziałam Aga - naklejki makowe sztuk 3 w komplecie są w IKEA za 39,90 - używa się prosto - odkleja z papieru i myk na ścianę były jeszcze naklejki bambusowe oraz z takim wzorem esem-floresem Zeljka - dziękuję i ciesze sie że sie podoba wiolasz - pogodę mieliśmy udaną na górskie wycieczki - w Wołkowyji w sumie zamoczylismy tylko nogi (za wyjątkiem oczywiście Franka, który pomoczył się cały ) Wetlina jest całkiem na południe - blisko Ustrzyk Górnych - a dokładnie nocowaliśmy w Strzebowiskach - z czystym sumieniem polecam to miejsce http://www.bieszczady.net.pl/bukowina/ ave - rzeczywiście całkowita uroda tych maków wyszła dopiero na ścianach kze - dziękuję myślę ze niedługo będziesz już u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 31.07.2007 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Witaj Ivo, fajnie że wróciłaś już do nas. Ja niedługo wybiorę sie Twoimi szlakami .... a Szymo juz tam jest i cały zachwycony Bieszczadami. Rwącą rzeką, lasem i polowaniami z wujkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 31.07.2007 14:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Witaj Ivo, fajnie że wróciłaś już do nas. Ja niedługo wybiorę sie Twoimi szlakami .... a Szymo juz tam jest i cały zachwycony Bieszczadami. Rwącą rzeką, lasem i polowaniami z wujkiem. witaj Aga jak było ognisko i pito "do Ciebie" to zgodnie z obietnicą pomyślałam o Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 31.07.2007 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Ivonesca, miło, że już jesteś Bieszczady są cudne, dawno tam nie byłam ... ale wtedy było tam pustkowie, turystów jak na lekarstwo Super pomysł z tymi makami. Wyglądają świetnie , pięknie ozdobiły pokój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylviaW 01.08.2007 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Nie wpadłabym na to, że te maki są naklejane, ja Ci zazdrościłam talentu malarskiego, nawet mi się przypomniało, jak byłam dzieckiem i mama narysowała na ścianie postacie z bajek, wtedy używała do tego projektora do wyświetlania bajek i odrysowywała postać... Z drugiej strony ciekawe co jeszcze można w Ikea kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 01.08.2007 06:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Ada, Sylwia - te maki wypatrzyła moja córka, po tym jak w serialu "M jak miłość" naklejali tam w kuchni takie niebieskie kwiaty, zaczęła intensywnie rozglądać się gdzie takie cudo można kupić no i znalazło sie w Ikea, ale równiez w Leroy Merlin są inne wzory - tylko chyba droższe no i oczywiście w necie można znaleźć firmy które takie różne naklejki sprzedają rzeczywiście takimi naklejkami można szybko zmienić wygląd pokoju pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 01.08.2007 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Ivonka Ależ u Ciebie pięknie!!! Schodami już się zachwycałam, teraz pora na pokoje na poddaszu Maki rzeczywiście rewelacja!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 01.08.2007 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Ivonka Ależ u Ciebie pięknie!!! Schodami już się zachwycałam, teraz pora na pokoje na poddaszu Maki rzeczywiście rewelacja!!! dziękuję Aniu poddasze już prawie skończone - pozostalo zawiesić lampy i karnisze.....ale za to teraz na dole mam 2 pokoje do ponownego zagospodarowania czyli wykańczamy się dalej pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 03.08.2007 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Witaj Iwonko. Znowu sobie podpatrzyłam Waszą rozmowę z Panią Żabką na temat firanek. Sprawdziłam na allegro, ale widzę, że w tej chwili nie ma już tej oferty. Szkoda (( Ale zaglądaj tam co jakiś czas, może się ta firanka jeszcze pojawi. A jak nie, to niesmiało (bo jestem już taka nieśmiała ) mogę zaproponować alternatywę. Przejdź się do takiego punktu, gdzie szyją firany. Jest tam taki wybór, że przyrawia o zawrót głowy. Weź ze sobą zdjęcie tej firanki i powiedz, że chcesz taką samą. Możesz sobie wybrać nawet jaśniejsze kolory. Nie wiem, ja to wyjdzie finansowo, bo wszystko zależy od tego jaki rodzaj tkaniny wybierzesz. Ale warto spróbować, popytać. Pozdrawiam i będę monitorować allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 03.08.2007 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 To jeszcze raz Ja. Tak się przyczepiłam tych firanek, bo sama jestem na etapie dekorowania okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 06.08.2007 07:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Magda - ja też przyczepiłam się tych firanek a rzeczywiście nie pomyślałam o takim rozwiązaniu jak napisałaś w tych firankach spodobało mi się to, że mają tak jakby 2 części - jaśniejszą "firankową" i ciemniejszą "zasłonkową". pasuje mi to bo w salonie powiesiłam karnisze z jednym drążkiem i teraz sama firanka wygląda trochę smętnie ......wymyśliłam więc sobie że ta o której piszemy zmyliła by trochę oko .... PS. allegro też kontroluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 07.08.2007 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Hej Ivonko, byłam w piątek w Ikei na Bielanach i widziałam tę firankę "na żywo". Ta część zasłonowa jest z takiego ... "misiowatego" materiału a`la aksamit (ale bardziesz sztywny), a ta część firankowa z przeźroczystej organzy w ciemne paseczki (które są z tego samego materiału, co zasłonki). Prawdę mówiąc ta firanko- zasłonka jest naprawdę ciemna. U Żaby na oknie prezentuje się ślicznie. Przy wpadającym świetle słonecznym daje bardzo ładny efekt. Ale przecież nie zawsze świeci słońce Piszę Ci to, bo też mi się podobała ta firanka, jak zobaczyłam ją u Żabki na oknie, ale teraz-po obejrzeniu w sklepie-u mnie odpada Mam za mało światła, bo okno jest od strony zachodniej,a do tego przysłania je ogromne drzewo akacjowe Najlepiej by było, gdybyś ją sama osobiście oceniła. Aha, pisałaś, że chcesz kupić dwie sztuki. To wydatek 400 zł. Za te pieniądze uszyjesz firanki jakie tylko zechcesz. Decyzja jednak całkowicie należy do CIEBIE. Przepraszam, że tak Ci może namąciłam. Zrób tak, żebyś potem nie żałowała Pozdrawiam Cię cieplutko. Magda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 07.08.2007 13:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Madzia - za nic nie przepraszaj dzięki Tobie pomyślałam że rzeczywiście istnieją sklepy gdzie jest mnóstwo wzorów firan i pewnie coś znajdę Tym bardziej że rzeczywiście cena tych ikeowych - nawet z allegro jest nie mała dzięki za porady o pozdrawiam PS. a dla spokoju sumienia muszę podjechać na Bielany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kraktom 08.08.2007 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Witam Dziękujemy za komentarz na naszej stronie Pozdrawiamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 10.08.2007 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Iva przejżałem album z poddasza. strasznie mi się podba ten niebieski pokój - rewelacujnie dobrane kolory - możesz mi napisać jakie to farby (marka) i kolor (nazwa lub numer). jak oczywiście pamiętasz. z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 12.08.2007 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Ale fajnie ci wyszło to poddasze. Dla mnie największym hitem są maki! W naszej IKEA nigdy nie widziałam takich naklejek a szkoda. No i roślinki w ogrodzie. Jak pięknie ci wszystko kwitnie Takie foty to dla mnie skarbnica wiedzy, bo pojęcia nie mam o kwiatach. A tak widzę okaz z pod niz opis z nazwą i jak chcę mogę sobie zapisać, żeby później taki sam okaz zakupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 12.08.2007 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Gratuluję udanej imprezy i wypadu w Bieszczady! Taki wypad zawsze przydaje się by odreagowac sresy budowlane.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 13.08.2007 06:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 świercz - niebieska farba na poddaszu to Tikurilla matowa (chyba to nazywa sie Optiva) - na skosach nr V015, na ścianach pionowych K015 - z tym że nie do końca - po pierwszym malowaniu było dużo bardziej niebieskie, więc dolałam trochę białego aby rozjaśnić - trzeba by więc spojrzeć na paletę kolorów Tikurilla i wybrać o ton jaśniejszy od K015 - to chyba by był mniej więcej taki kolor jak nam wyszedł. iga - mi też cały czas podobają się maki a może u Was też są? dopytaj - ja też bym ich nie zauważyła, gdybym nie wiedziała gdzie konkretnie szukać (były gdzieś na końcu przy żywych kwiatkach) co do ogrodu - trochę porozrastało się u mnie miło że Ci się podoba kze - och, fajnie było w tych Bieszczadach, bardzo fajnie - i rzeczywiście można było podładować akumulatorki pozdrawiam czytaczy mojego dziennika serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwa 14.08.2007 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Mam pytanko co do okiennic, zamawialiście razem z oknami i ewentualnie gdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 16.08.2007 09:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Mam pytanko co do okiennic, zamawialiście razem z oknami i ewentualnie gdzie tak, okiennice były zamówione razem z oknami w firmie Gebauer http://www.gebauer.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts