Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ivonesca - komentarze do dziennika budowy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witaj Ivonko,

dawno nie zaglądałam na forum, więc jak już weszłam, to zaglądam do Ciebie.

Jestem ciekawa jak w końcu rozwiązałaś sprawę tych firanko-zasłon. Czy zdecydowałaś się na te z Ikei, czy zamówiłaś sobie w sklepie?

Bo ja w końcu po długich poszukiwaniach wśród niezliczonej ilości wzorów, kolorów, motywów...zamówiłam!!! :lol: I co najśmieszniejsze jest to zwykła, gładka(ale porządna gatunkowo) tafta w kolorze jasno beżowym. Wybrałam jeden z droższych materiałów (ceny niektórych materiałów są powalające!!! Skąd oni biorą te ceny!!!).

No w każdym razie ja zapłaciłam za 3.5 m 330 zł. + 30 zł. taśma(którą kupiłam w OBI). W niedzielę w zaciszu domowym uszyję tę zasłonę, zrobię zdjęcie i Ci wkleję. Sama jestem ciekawa efektu :roll:

Pozdrawiam.

Magda

Magda - zasłona Ci wyszła przepiękna! zdolniacha jesteś 8)

napisałaś że to tafta jasnobeżowa - a ten brzeg to jaki kolor - brąz?

a taśma szeroka była? bardzo ładnie się marszczy

a powidz jeszcze - zasłony będą służyły do zasłanianiania, czy tylko ozdoba po boku okna? będzie jakaś firanka do tego czy tak zostaje? i jak masz to przywieszone do karnisza?

ło matko - ile pytań zadaję :oops: ale dlatego że świetnie Ci to wyszło ! i przekonuję sie po raz kolejny że firany i zasłony długie do ziemi lepiej wyglądają

PS. U mnie dalej temat nie ruszony - ale oglądałam sobie materiały - jaki wybór :roll: a jakie ceny :roll: :roll: :roll:

Aga - jak wróciłam z drugiej części urlopu (Monachium i Legoland Deutschland - super pomysł był - atrakcji co niemiara) to szliśmy z Frankiem do I klasy - oj, działo się :-? płacz był :-?

ale z każdym dniem jest lepiej ;-)

musze odkurzyć dziennik, tylko najpierw fotki zrobię ;-)

kze - no, opóźnienie spore jest :( z drugiej strony czekam cierpliwie....skoro 4 lata bez płotu było to poczekam jeszcze miesiąc ;-)

Radek - gratulacje wielkie z okazji zakończenia studiów ! z jednej strony fajnie, z drugiej strony już nigdy w życiu nie będzie tak sielankowo jak na studiach ;-)

trzymam kciuki za przygotowania - oj, dzieje się u Was, dzieje ;-)

oj z tym pierwszaczkiem jest tak sobie :-? cały czas markotny, rano mówi że nie chce iść do szkoły bo jest tam nudno :o , a juz w samej szkole zbiera mu sie na płacz :cry:

musisz być dzielna :D moja córka potrafiła zwymiotować jak tylko wysiadałyśmy z samochodu bo to była jedyna szansa na powrót do domu! Jest już w trzeciej klasie a nadal rano kombinuje, że nudno, w świetlicy źle itd. W poprzednich latach strasznie się złościliśmy a w tym roku, przekomarzamy się z nią, ale tak na wesoło- parodiując jej miny i zachowania.

Jak na razie się udaje ale było bardzo ciężko.

jejku - mam nadzieję że nie będzie tak źle :roll:

z Karoliną nie było takich problemów więc doświadczeń brak ;-)

dodatkowym czynnikiem stresogennym jest hałas, który jest w tej szkole (w każdej dużej zresztą jest) ....nie ma to jak mała szkoła gdzie się wszyscy znają....

Moja starsza córka, nie miała takich kłopotów, dla nas to było duże zaskoczenie, że młodsza tak reaguje.

W dodatku jest cwana i powiedziała mi kiedyś, że za długo z nią byłam w domu i ona się tak zżyła, że jej teraz ciężko beze mnie :lol:

I znaleźliśmy sposób na nudę- zabiera do szkoły jakąś książkę i w wolnym czasie sobie czyta ( to taki młody mól książkowy ;) )