Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ivonesca - komentarze do dziennika budowy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

do książek przekonał się na wakacje - przeczytał I tom Harrego Pottera, teraz końcówka II tomu.

Wczesniej nie rwał sie do czytania - ale w końcu jak się ma 7 lat to dopiero początek czytelniczej drogi ;-)

na moją propozycję aby zabrał sobie ksiązkę do szkoły i w świetlicy poczytał (jest specjalny "pokój ciszy" gdzie dzieciaki moga odrabiać lekcje lub czytac) stwierdził że woli bawić się z kolegą - ale książkę wziął ;-)

dobrze że dziś piątek ....2 dni luzu dobrze mu zrobi ;-)

to fajnie, że zgodził się na książkę, bo to bardzo dobra alternatywa dla zabaw z rówieśnikami ;)

u mojej córki w szkole bardzo popularna jest zabawka tamagotchi, zabiera im to sporo czasu, w czasie lekcji jest włączona pauza, a w świetlicy mogą się nim zajmować, przesyłają sobie jakieś prezenty pomiędzy różnymi odbiornikami, muszą je karmić, bawić i takie tam.

jeśli lubi pisać np. swoje wymyślone historie, to najlepiej jak będzie miał dodatkowy zeszyt, moja rysowała sobie żółwie Ninja, a teraz na topie są wilki, opisuje ich różne przygody.

powodzenia

na razie szybciej rysowanie niż pisanie.....z pisaniem wychodzą różne fajne historie....poszłam na zebranie i usiadłam w ławce gdzie on siedzi. na ławce "wizytówka" - każde dziecko miało na kartce napisać swoje imię i narysować co lubi

i co widzę: FRANEK - lubię grac w piłkę nożnoł :lol: :lol: :lol:

na razie szybciej rysowanie niż pisanie.....z pisaniem wychodzą różne fajne historie....poszłam na zebranie i usiadłam w ławce gdzie on siedzi. na ławce "wizytówka" - każde dziecko miało na kartce napisać swoje imię i narysować co lubi

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Fajne rzeczy mnie czekają jak Paweł podrośnie :roll: :wink:

Trzymam kciuki dla dzielnego ucznia, wielbiciela futbolu :lol:

super sprawa :lol: :lol:

my zeskanowaliśmy list z pierwszego obozu zuchowego, na który Pati pojechała przed pierwszą klasą, świetna pamiątka :D do tej pory jak go czytam to się śmieję :D

świetnie się czyta takie stare zapiski, prawda?

żałuje że nie zostawialiśmy tego więcej z czasów gdy Karolina była mała - ale to były czasy studenckie - często się przeprowadzaliśmy i rupieci musiało byc jak najmniej ;-)

ale mamy Karoliny pierwsze książeczki które pisała - ostatnio własnie je odgrzebalismy - ale było śmiechu :lol:

teraz w domu jest więcej miejsca - Franka rzeczy zostawiam więcej ;-)

Aniu - zbieraj różne pamiątki Pawła - wrzuć to nawet do jakiegoś kartonu i postaw w najdalszym zakątku strychu - po latach są piękne wspomnienia :D

Ivonesco, zaglądałam do twojego dziennika i piszesz tam o temacie który powoli wywierca mi dziurę w mózgu.... SOFA......,

czy możesz zdradzić ile kosztują te sofy z

też nie mogę nic znaleźć a te na ich stronie są po prostu piękne

w rzeczywistości też są piękne ;-) sklep w sumie jest malutki, ale z takim fajnym klimatem....wszystko tam mi sie podoba (albo prawie wszystko) ;-)

ceny ok.2.000-3.000 za sofę 2-osobową, za fotel ok. 1.500 ....niemało :-? ale dokonaliśmy wyboru - tylko czekamy wciąż na materiał na fotele i w związku z tym na cała dostawę....

pozdrawiam

Ivonesco, to pewnie nie jest sofa z funkcja spania, prawda...?

a tak w ogóle gratuluje dokonanego wyboru, kolejna decyzja za wami ;-)

ta którą wybraliśmy nie ma - ale mogła być również w wersji rozkładanej - nie wiem ile droższa, bo nas od początku interesowała nierozkładana

.....już nie mogę się doczekać kiedy wreszcie te mebelki dojadą...tym bardziej że zdecydowaliśmy się na wzorzyste obicie - sama jestem ciekawa jak to będzie wszystko wyglądało w naszym pokoju 8)

iga - sofa dojechała wczoraj, niestety na fotele dalej czekam :(

może dziś zrobię fotki - bo dojechały tez meble do sypialni

co do prezentowania się wzorzystego wzoru - koniecznie muszę zmienić zasłony na jednolite, brązowe - bo obecne (bordo we wzory) nijak teraz nie pasują :wink:

pozdrawiam

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 3 weeks później...