Gość 09.12.2003 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2003 No Ivonesca - gratulacje z powodu kredytu!Zdjęcia z oknami postaram sie wstawić jak najszybciej.Ale masz fajnie z tymi świętami i choinką...... A ja jeszcze muszę do wiosny-lata czekać....... Ale nic to - i tak jest super!Pozdrawiam iwoniskowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 09.12.2003 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2003 Ivonesca, wprawdzie w dzienniku pisałaś o podbitce, ale na rysunku w projekcie jest też drewniana oblicówka na ścianach szczytowych - czy ja dobrze się domyślam, że na części elewacji masz już ją zrobioną? Jeśli tak, napisz koniecznie czym ostatecznie potraktowaliście te deski - tylko bejcą czy jeszcze jakimś lakierem? A może jakieś zdjęcie można by zobaczyć... Bardzo mnie to interesuje, bo my też taką oblicówkę mamy w planach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 09.12.2003 13:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2003 magmi - nasz domek też bez wycinanek ale w tym kierunku więc oblicówka będzie pasować. Niestety jeszcze jej nie ma Postaram się na weekend zrobić parę fotek, to będzie można zobaczyć chociaż jak wygląda podbitka. Ja zachwycam się nią . Na razie potraktowalismy ją impregnatem koloryzyjącym i ma przyjść jeszcze lakier, choc tak właściwie to podoba mi się taka wersja mało błyszcząca pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moira 18.12.2003 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2003 Ivonesca, ja w sprawie kominka.Jak wygląda u ciebie rozprowadzenie rurek na poddaszu użytkowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia Jasia 19.12.2003 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2003 Ivonesca - trzymam kciuki za przeprowadzkę. Szybciutko! i napisz jak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 19.12.2003 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2003 NO i jak tam z kominkiem - grzeje już?am Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moira 19.12.2003 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2003 Ivonesca, ile kosztuje cię piec Buderusa G124 z całym osprzętem?Z tego co wyczytałam w twoim dzienniczku też masz podłogówkę i grzejniki.Co weszło w skład twojej kotłowni?I podstawowe pytanie dlaczego wybrałaś Buderusa?My sami właśnie się do niego przymierzamy i potrzebujemy dodatkowego zachwalenia tego pieca - co by mieć czyste sumienie.Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 23.12.2003 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2003 Moira - odpowiem po świętach.....teraz z przeprowadzką zamieszanie mam ogromne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moira 23.12.2003 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2003 No to gratulacje. Pierwsza choineczka w swoim własnym domku. dobrze to uwiecznij, bo już chyba taka okazja się nie powtórzy. Wesołych świąt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 23.12.2003 13:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2003 Moira - dziękuję ....i pędzę kupować filmy do aparatu pozdrawiam świątecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 23.12.2003 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2003 Ivonesca jeszcze raz gratulacje i spokojnych swiąt oraz spełnienia marzen. Czekam na zdjęcia.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 29.12.2003 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2003 Gratuluję zasiedlenia! I czekam niecierpliwie na zdjęcia wnętrz domowych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 29.12.2003 13:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2003 Moira - oto wycinek mojego dziennika z kosztorysu na Buderusa: "- kocioł wiszący Buderus Clasic U 124 20 kW z zasobnikiem 120l i pompą 5600PLN (lub alternatywa podobna lepsza dla kominka z płaszczem wodnym Buderus z kotłem żeliwnym G124X 20 kW, pompami, pogodówką 8700PLN) - grzejniki Buderus szt.15 - 4500PLN - materiały pomocnicze (zawory, złączki, głowice itp) - 1500PLN - instalacja co - szafkowa, rury PP, izolacja rur, podłączenie kotła - 4000PLN - robocizna - co, cwu, kanalizacja, cyrkulacja, ogrzewanie podłogowe (tylko w kuchni 8m2) - 3800PLN Razem z kotłem wiszącym 19400PLN Razem z kotłem żeliwnym 22500PLN do tego kominek z płaszczem wodnym i wszystkimi przyłączeniami i montażem 7000PLN" Ostatecznie pojawił się kocioł żeliwny G 124 z zasobnikiem 135l i cenowo dokładnie tak - ok. 30000PLN za to co powyżej, czyli oprócz kotła i tych wszystkich rurek wokół niego to jeszcze kominek z płaszczem wodnym CTM, instalacja wody zimnej i ciepłej, kanalizacja, grzejniki, podłogówka. Jak na razie palimy w kominku drzewem niesezonowanym - po ok. 20 minutach od napalenia grzejniki są dobrze ciepłe, woda w kranie również. A dlaczego Buderus? Przede wszystkim chodziło nam o połączenie kominka z całą resztą tak aby było bezpieczne i wygodne w uzytkowaniu - posłuchaliśmy rad gościa który to wszystko montował. Najprawdopodobniej już w styczniu przyłączą nam gaz ziemny - wtedy będę mogła napisać jak przy tym wszystkim sprawuje się automatyka. magmi - na razie nie ma co fotografować.....same pudła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona G 29.12.2003 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2003 gtulacje musi to być piękne uczucie wprowadzać się do własnego domku to jest to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.12.2003 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2003 Ivonesca - suuuuuuuuuuuuuuuuuuuper! Gratulacje z całego serca!!!!!!!!!!!Tak się cieszę razem z Tobą! Oby się wspaniale mieszkało przez całe długie życie!!!!!!!!!!!!!!SZCZĘŚLIWEGO I BOGATEGO NOWEGO 2004 ROKU DLA CIEBIE I CAŁEJ TWOJEJ RODZINKI! P.S. Też wybraliśmy Buderusa kondesacyjnego GB12 - cena 17 tys. brutto za wszystko - chyba nieźle? Pozdrawiam i ściskam bardzo serdecznie! Ivette Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moira 02.01.2004 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2004 Ivonesca, niech ci się szczęśliwie mieszka.Dzięki za szczegóy dot. kotłowni. jeszcze jedno pytanie - dlaczego buderus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 05.01.2004 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2004 GRATULACJE !!!!Witaj w klubie. Pozdrowieniaam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 06.01.2004 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2004 witajcie w Nowym Roku ))))) bardzo dziękuje na miłe słowa na pewno się przydadzą jeszcze trochę pudeł jest ale wychodzimy powoli na prostą...... no i dopóki nie zrobimy wielkiej szafy na nasze rzeczy to na razie garderoba w rozsypce . Postaram się moze dzis cos więcej skrobnąć w dzienniku moira - chyba napisałam niewyraźnie - zestaw kominek z płaszczem wodnym i Buderus był nierozłączny - polecany przez montażystę i dlatego poszliśmy na łatwiznę - zdecydowaliśmy się od razu na Buderusa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 06.01.2004 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2004 Ivonesca Gratulacje! Niech Ci się ciepło mieszka! Ja miałam przeprowadzkę w czerwcu a jeszcze 2 pudła z książkami i pościelą nie znalazły swojego nowego miejsca. Pomalutku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 07.01.2004 14:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2004 Zielona - u mie pewnie niektóre pudła też jeszcze trochę postoją pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts