Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ivonesca - komentarze do dziennika budowy

Recommended Posts

Ivonesca,

czy Ty masz okna w kolorze afromozji?

Zaczął za mną chodzić ten kolor.Tylko nie wiem,czy nie jest za czerwony,za bardzo "zdecydowany" do tego,co planuję w wykończeniu.No i dachówka z rynnymi,trzeba to jakoś zgrać.

Niestety nie miałam możliwości zobaczenia okien tylko próbki.

Napisz coś proszę o tych oknach,jeśli to nie kłopot.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

opal

pewnie że nie kłopot :-)

Tak to afromosia :-) nie jest to wściekły czerwony - to takie pomieszanie czerwonego, pomarańczowego i brązowego. Bardzo ładny kolorek :-) Możesz zobaczyc na zdjęciach (adres w stopce) - o ile zdjęcia oddają kolor ;-)

do tego mamy dachówkę braasa grecką czerwoną - jest ona trochę jaśniejsza, bardziej ceglasta a podbitkę pomalowaliśmy impregnatem mahoń Nobilesa - wyszedł kolor taki pośrodku między kolorem okien a dachówką. Całość wygląda OK.

W środku mamy jasne farby i trochę ciemniejszą podłogę, okna na tym tle są wyraziste i szkoda je zasłaniać firankami, choc z drugiej strony dom z firankami ma całkiem inny klimat, niż takie "gołe" okna.

Jak na razie sytuacja wyjaśniła się sama - jest bez firan, ze względu na kasę :lol:

pozdrawiam serdecznie i pytaj, pytaj jeśli tylko chcesz :-)

Tesca

dziękuję bardzo :-)

przyzwyczajamy się do nowego domku i do nowych obowiązków (szambo, kominek - wcześniej mieszkając w bloku w ogóle się człowiek nie interesował takim sprawami :lol: )

Jak już będzie jaśniej rano to będzie lepiej - mam nadzieję- z porannym wstawaniem....dzieci by jeszcze pospały, a tu jednak trzeba wstawać wcześniej :wink:

Joasia - pewnie że fajnie :p :p :p :p

a przeprowadzaliśmy się w takim terminie świateczno -noworocznym, że wcale się nie dziwię że można było nie zauważyć :) szczególnie jak się robiło u siebie Sylwestra ;-)

a co do zdjęć to mam nadzieję, że na weekend uda mi się wreszcie pozyczyć cyfrówkę i obfotografuję ten NASZ nowy grajdołek :lol:

pozdrawiam serdecznie

• 2 weeks później...

Moira - fajnie, fajnie :wink:

żegnamy się z jednymi znajomymi i moj mąż zaprasza: no, teraz to wiecie już gdzie, to zapraszamy częściej ....trzeba zobaczyć domek również o innej porze roku....Na to znajomi: to możemy do Was przyjeżdżać tylko 4 razy do roku?? :lol: :lol: :lol:

Aga - na parapetówie zdania co do kominka były podzielone ;-)- jedni byli ciekawi jaka będzie obudowa (a któż to wie?;-)); inni chcieli zostawić te wszystkie rurki tak jak są :lol:

P.S. Jak tam zima? Moje dzieciaczki są u babci w Twoich okolicach i cieszą sie że wreszcie spadł śnieg :-)

Cześć ! Zima jak się patrzy śniegu całą masa a moim się nie udało były w 1 tygodniu u babci na wsi i była wiosna jak wróciły to proszę zima na całego ale cóż tak bywa.

MOje dzieci zauważyły tylko że kominek jest niewykończony reszta była oki a że starsz ma 10 lat i umie czytać to sie pytały co tam jeszcze niewykończone bo one nic więcej nie widzą :lol:

Powiem że bez obudowy jest ciekawie :wink:

A teraz pytanie co do tego kominka wiem że jest z płaszczem wodnym i połaćzony z piecem buderusa a interesuje mnie jakiej firmy jest sam wkład myslimy intensywnie nad rozwiązaniami i zbieramy informacje.

Pozdrawiam Aga.