Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ivonesca - komentarze do dziennika budowy

Recommended Posts

Aga - kominek jest CTM (http://www.ctmpolonia.pl). Na początku nie byłam pozytywnie nastawiona do niego ze względu na to że jego producentem są Włochy. Ale po poczytaniu forum (Majka ma taki sam) oraz po uwagach naszych jeszcze innych znajomych, którzy uzytkują taki sam - zdecydowaliśmy się i jak na razie nie żałujemy ;-)

Kominków jest spory wybór, a choć z płaszczem wodnym dużo mniejszy to i tak trzeba się było pozastanawiać. Życzę udanych wyborów :-)

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

bikosa - parapety są modrzewiowe robione u stolarza, a potem pomalowane na razie 2 razy - podkład koloryzujący i warstwa druga lakier również koloryzujący. Chcieliśmy aby parapety miały mniej więcej taki kolor jak okna, więc poprosiliśmy Gebauera o namiary i spoko podzielili się tą informacją. Okazało się że są to farby - lakiery firmy Nels, która miesci się we Wrocławiu, więc podjechaliśmy tam i zakupiliśmy. Co prawda nawet najmniejsze opakowanie było za dużo dla nas, wiec teraz uzywam tych farb do wszystkiego drewnianego co mam do pomalowania :wink: ostatnio to były ramki na obrazki :-)

panele - pisałam coś w dzienniku...zaraz wkleję: "Rankiem w Castoramie zakupiliśmy panele podłogowe Classen o nazwie „hikora”. Nie wiem czy ktokolwiek wie jak to wygląda – ja do daty zakupu w życiu nie słyszałam o drzewie hikora, zwanym również orzesznikiem. W każdym bądź panele wyglądają ładnie (o ile panele mogą wyglądać ładnie ) – jest to wzór deski z dobrze widocznymi słojami, w kolorze brązowo-czerwonawym.

Naszym faworytem była „pinia sacramento” ale odpadła ze względu na cenę (dwukrotnie droższe).

Razem z folią, pianką taką grubszą w arkuszach, listwami, całość wyniosła nas ostatecznie ok. 1500PLN dla pokoju 30m2."

to by było na razie na tyle :-)

pozdrawiam serdecznie :-)

Niniejszym chciałbym dołączyc do grona osób bez gotówki za to z potrzebami :(

Kredyty na tyle mnie zjadają, że nie wiem za co zrobię ogrodzenie, podbitkę, ogród, kostkę, .... itd.

Pocieszam się tym, ze idzie wiosna - wszystko budzi się do życia i może jakoś to bedzie - pójdę do lasu na jogody to bedzie na zupę :wink:

Pozdrowienia

Niniejszym chciałbym dołączyc do grona osób bez gotówki za to z potrzebami :(

Kredyty na tyle mnie zjadają, że nie wiem za co zrobię ogrodzenie, podbitkę, ogród, kostkę, .... itd.

Pocieszam się tym, ze idzie wiosna - wszystko budzi się do życia i może jakoś to bedzie - pójdę do lasu na jogody to bedzie na zupę :wink:

Pozdrowienia

am - właśnie się zastanawiam skąd wezmę pieniądze na to co Ty :D Czy my może nie mamy jednego domu????? Kochani skąd wziąść pieniążki?

Też chcę do Waszego klubu - razem będzie raźniej :D :D :D