Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

okna połaciowe -UWAGA!

Recommended Posts

Piszę do tych, którzy jeszcze nie wstawiali okien połaciowych, bo właśnie odkryłam błąd w montażu u siebie. W ramie okna są specjalne szczeliny na płyty G-K, nasi dekarze najwyraźniej tego nie wiedzieli i założyli okno za blisko krokwi. Efekt jest taki, że z jednej strony płyta wejdzie elegancko w szczelinę, a z drugiej trzeba dać taką 9 mm żeby wogóle się zmieściła. Zatem, uważajcie, dla nas jest już za późno :sad:

[ Ta wiadomość była edytowana przez: Karolina dnia 2002-12-11 15:42 ]

Ja proponuję Fakro. Jakość jest podobna, ale mają zdecydowanie przyjaźniejszy system otwierania - rączka na dole, a nie pręt u góry. Gdybym w swoim domu zamontowała Veluxy to nie mogłabym dosięgnąć do uchwytu, nie mówiąc już o dzieciach. Cena, za którą je kupiłam w zeszłym roku była atrakcyjna - ok 800 zł

Pozdrawiam

Polecam Fakro, mam takie od 2 lat i sa super. Zalety:

1. Klamki na dole

2. Cena (na fakro mozna dostac niezle upusty)

3. Jakosc wykonania. Tak bylo przynejmniej 3 lata temu kiedy je kupowalem. W veluksie trzeba bylo doplacic za dodatkowe malowanie.

Moje okna maja podwyzszony wspolczynnik izolacjii termicznej i byly w sumie tansze od veluxa o 10%

Ja mam Fakro i wiem że mają wady takie jak każde okna połaciowe zarówno veluxy jak fakro, ale widzę i to mnie cieszy że chłopaki z fakro nie śpią i poprawiają błędy. teraz nieco o tych błędach, jest takie miejsce w oknie że widać po prostu dziury, oczywiscie woda tędy nie leci ale ciepło to cho cho. i co ja widzę w nowych oknach jest w tym miejscu gustowna uszczelka i to mnie cieszy.