Karolina 11.12.2002 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2002 Piszę do tych, którzy jeszcze nie wstawiali okien połaciowych, bo właśnie odkryłam błąd w montażu u siebie. W ramie okna są specjalne szczeliny na płyty G-K, nasi dekarze najwyraźniej tego nie wiedzieli i założyli okno za blisko krokwi. Efekt jest taki, że z jednej strony płyta wejdzie elegancko w szczelinę, a z drugiej trzeba dać taką 9 mm żeby wogóle się zmieściła. Zatem, uważajcie, dla nas jest już za późno [ Ta wiadomość była edytowana przez: Karolina dnia 2002-12-11 15:42 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roose 11.12.2002 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2002 Czy wszystkie połaciwe tak mają i jakiego producenta sa Twoje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina 11.12.2002 13:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2002 My mamy Veluxy i one na pewno tak mają, co do innych to nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 11.12.2002 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2002 Moje Fakro też tak ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 12.12.2002 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2002 fakro rzeczywiście ma rowki, ale próbowaliście wcisnąć płytę g-k 12mm z założoną paroizolacją, uważam że mimo wszystko powinna być szersza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 12.12.2002 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2002 Moze sprobuj wcisna wezsza strona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 12.12.2002 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2002 Pitbull ma rację - wciskałem stroną sfazowaną. Jest idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vardamir 12.12.2002 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2002 dobrze wiedizec o czyms takim ... bo na wiosne taki etap przedemna .. a przy okazji moze macie jesio jakies ciekawostki zwiazane z oknami ? polaciowymi i jakie polecacie najbardziej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 12.12.2002 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2002 nie no taki głupi to nie jestem żebym nie wiedział że płyta na sfazowane krawędzie, i tak też zrobiłem. jednak musiałem tę całą płaszczyznę gipsować bo było widać ten uskok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paj 13.12.2002 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2002 Do Vardamirawielkiego wyboru nie ma, Fakro i Veluxy sa podobnej jakosci, do lazienki najlepsze sa PCV firmy Roto a do sypilani wybralem Veluxy, akurat byla promocja i zaplacilem 990 za szt. z podwojnym systemem otwierania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muratorka 13.12.2002 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2002 Ja proponuję Fakro. Jakość jest podobna, ale mają zdecydowanie przyjaźniejszy system otwierania - rączka na dole, a nie pręt u góry. Gdybym w swoim domu zamontowała Veluxy to nie mogłabym dosięgnąć do uchwytu, nie mówiąc już o dzieciach. Cena, za którą je kupiłam w zeszłym roku była atrakcyjna - ok 800 złPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Felek 13.12.2002 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2002 Polecam Fakro, mam takie od 2 lat i sa super. Zalety:1. Klamki na dole2. Cena (na fakro mozna dostac niezle upusty)3. Jakosc wykonania. Tak bylo przynejmniej 3 lata temu kiedy je kupowalem. W veluksie trzeba bylo doplacic za dodatkowe malowanie. Moje okna maja podwyzszony wspolczynnik izolacjii termicznej i byly w sumie tansze od veluxa o 10% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 14.12.2002 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2002 Ja mam Fakro i wiem że mają wady takie jak każde okna połaciowe zarówno veluxy jak fakro, ale widzę i to mnie cieszy że chłopaki z fakro nie śpią i poprawiają błędy. teraz nieco o tych błędach, jest takie miejsce w oknie że widać po prostu dziury, oczywiscie woda tędy nie leci ale ciepło to cho cho. i co ja widzę w nowych oknach jest w tym miejscu gustowna uszczelka i to mnie cieszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts