smutna lidka 21.09.2005 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 może ktoś miał RM czy jest tam tak bardzo ciasno? znalazłam fotki w necie i wydaje mi się, że to jakiś srogi żart, że mam tam spędzić W BEZRUCHU 15-45 min [ albo choćby 10 sekund] może te zdjęcia kłamią? http://router.3w.gliwice.pl/gosia/helimed/img/pacjent180_intro01.jpg http://www.pulmo.pl/diagnostyka/zdjecia/mr-duzy.jpg to jest najstraszniejsze: http://www.rezonans.pl/pics/upload/n_przed_badaniem_rm.jpg buuu... no i w ogóle, jeśli mozecie napiszcie jak to wygląda [ w miare mozliwości delikatnie ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 21.09.2005 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 lidka wewnątrz ma znaleźć się jedynie (no powiedzmy - głównie) to co ma być diagnozowane. Jeśli jest to np. noga to chyba nie jest źle. Niestety to musi być otwór trochę tylko szerszy niż człowiek. To na zewnątrz to jest magnes. Musi wytwarzać baaaaaardzo silne pole magnetyczne. Ponieważ pole mag. bardzo szybko z odległością maleje więc ten magnes musi być jak najbliżej tego co badane. A z drugiej strony magnes musi być krągły (czyli ta dziura w środku musi być okrągła). I obudowa nie może być przezroczysta - tam jest magnes (przewody) a nie są znane mataeriały jednocześnie dobrze przewodzące prąd i przezroczyste. Nie wiem czy Cie jakoś pocieszyłem. Chciałem tylko wyjaśnić że taki a nie inny kształt to konieczność techniczna a nie zła wola czy coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 21.09.2005 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 ta, wszystko zalezy cojak głowa to da się wytrzymać, może lekarz da coś na uspokojenie, tylko powiedz mu o tymi nie otwieraj w środku oczu, bo zapalenie spojówek masz pewne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggi 21.09.2005 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 To się daje przeżyć! Jestem żywym dowodem . W moim wypadku do tuby wjechała głowa i ramiona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smutna lidka 21.09.2005 10:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 u mnie to noga - a dokładnie podudzie czy to znaczy, że mam wjechać tam cała czy tylko kawałek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 21.09.2005 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 tylko twoja noga. jestes uratowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smutna lidka 21.09.2005 10:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 naprawdę??????? Majka, KOCHAM CIĘ!!! KOCHAM!!! :*********************** Bogusa i Aggi też dzięki, dzięki, dzieki!!! tak długo jak moja głowa pozostaje na zewnątrz nie ma spłaaawy kocham Was!! :*** Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 21.09.2005 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggi 21.09.2005 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 No może obie nogi i tak do pasa, ale to najgorsza ewentualność. My Ciebie też i trzymaj się dzielnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 21.09.2005 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Tez byłem !! ..przezylem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1719498972 21.09.2005 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Oj no nie jest strasznie. Ja wprawdzie klaustrofobii nie mam, ale wjechałam cała i byłam tam 45 min. Trochę niewygodnie, bo nie można się ruszać, ale nie jest źle Trzymaj się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 21.09.2005 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 to troche jak w solarium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smutna lidka 21.09.2005 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 to troche jak w solarium nio, ja w solarium nie bywam poza tym tam można zawsze unieść wieko i wyjść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 21.09.2005 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 to troche jak w solarium nio, ja w solarium nie bywam poza tym tam można zawsze unieść wieko i wyjść ja wolę pionowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smutna lidka 21.09.2005 11:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 to troche jak w solarium nio, ja w solarium nie bywam poza tym tam można zawsze unieść wieko i wyjść ja wolę pionowe ja wole byc blada i nieatrakcyjna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 21.09.2005 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Mialam w tym glowe kilka razy , da sie przezyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smutna lidka 22.09.2005 12:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2005 właśnie się dowiedziałam, ze raczej jednak wpakują mnie tam całą i podobno od czubka nosa do sufitów jest jakieś 20 cm buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu 20 cm to już wolę, aby mi tą noge odjęli dajcie szczegóły plis - Forumowicze co to CALI wśrodku w środku byli serio tak cisno? i... czy jest się tam zamkniętym? i czy leży się całkiem płasko? Selim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 22.09.2005 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2005 Liduś nie byłem, ale ty chyba dążysz do schowania głowy w piasek. Nie tędy droga. Trzeba coś schować w magnesik, dajmy na to nóżkę. A jak trzeba będzie, czego nie życzę nikomu, to walczyć, stylowo do końca. Broń Boże naśladować Milera. Tyle siędziobem nakłapał i jak skończył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 22.09.2005 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2005 dlaczego całą przede mna w kolejce była babka co jej nogę Ona połozyła sie w stronę przeciwpołozną nie panikuj, no chyba, że ta noga to tylko pretekst do obejrzenia zawartości twojego żołądka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smutna lidka 22.09.2005 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2005 dlaczego całą przede mna w kolejce była babka co jej nogę Ona połozyła sie w stronę przeciwpołozną nie panikuj, no chyba, że ta noga to tylko pretekst do obejrzenia zawartości twojego żołądka jednak całą - powiedział mi ktoś kto na pewno nie robił by sobie z tego jaj niestety po tych 20 cm od nosa do sufitu zamknął temat ja myślałam, ze chociaż z pól metra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts