marta1719498972 23.09.2005 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 No nic właśnie Leżałam jak kłoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 24.09.2005 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2005 Mój 3-latek miał rezonans magnetyczny głowy w znieczuleniu ogólnym.Kiedy po trzeciej strzykawce środka znieczulającego w żyłę stwierdził, że jest Bobem Budowniczym i zasnął, to aż mi się wyć chciało.Rzeczywiście jest tam ciasno i zimno. Zapytaj o możliwość zrobienia tego badania w znieczuleniu ogólnym osobie dorosłej. W szczególnych przypadkach (klaustrofobia) i za jakąś dodatkową opłatą powinno to być możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 24.09.2005 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2005 Lidka, Mam klaustrofobie. Mialam robiony rezonans - korpus. Zupełnie znośnie to przeżyłam. Technicy pomogli mi: a. pozwolili nogami do przodu, tak ze glowa byla przy wylocie, gdzie rura sie wyraznie rozszerza (niby całkiem w środku, ale oczy juz maja gdzie uciec). b. Poczekali spokojnie, az sie tak uloze, zeby widziec i okno i drzwi przy okropnie wykrzywionej szyi ("zadarta do tylu glowa") po czym oblozyli mnie roznymi poduszeczkami, zeby mi bylo latwiej ulezec w tej pozycji. c. uprzedzili ze bedzie halas (i byl, i byl nieprzyjemny - tez poglebia wrazenie zamkniecia) - dali korki do uszu. Jako klaustrofobik tez sie ich balam, ale jednak polecam - troche przez nie słychać, a nie dudni tak mocno. d. dali do reki przycisk pozwalajacy w kazdej chwili przerwac badanie i przywolac ich - to było cudne! Trzymalam sie kurczowo. e. uprzedzili ile potrwa badanie, ale i tak stracilam poczucie czasu. Poza tym, ze zmarzlam z lekkiego napiecia wszystkich miesni, ani drgnęłam i przezylam OK oba cykle (bo czasem w polowie podaja kontrast i cala zabawa zaczyna sie od nowa). Naprawde nie było źle. Nie bój się - gorzej jest u kosmetyczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modulor 25.09.2005 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2005 Nie bój się - gorzej jest u kosmetyczki dokładnie ... jak napiera sylykonami to mozna dostac klaustrofobii i ciasno sie robi... no chyba ze to hinduska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts