waldun 21.09.2005 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Witam, Jestem dopiero na etapie poszukiwania działki. Po 2 miesiącach poszukiwań znalazłem działkę, która mi się podoba ale... No właśnie, wszystko by było OK bo działka 1400 m2, prąd na działce, woda, gaz, kanalizacja w drodze dojazdowej (więc tylko podłączenie do domu), dojazd również dobry. Niestety działka ma z drogi spad. Różnica poziomów jednego boku działki na długości ok 35 m to jakieś 5 m a drugi bok działki to na szczęście ok1.5-2 m. 1. Boję się, że deszczówka i roztopy będą spływały z drogi na działkę. 2. Z uwagi na ukształtowanie terenu aż się prosi o wybudowanie podpiwniczenia z garażem (dom ma być parterowy z użytkowym poddaszem) tak aby od strony ogrodu piwnica by była jako pierwszy poziom. 3. W związku z powyższym boję się o wyższe koszta związane z budową i ewentualnym ukształtowaniem działki. Czy ktoś z Was ma doświadczenia z budowaniem na działkach ze skosem? Z góry dziekuję za wszelkie wypowiedzi, podpowiedzi i pomoc ps. całe forum już udało mi się przeszukać i już parę ciekawych rzeczy znalazłem ps2. działka jest naprawdę bardzo ładna; z brzozami, ładna okolica... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts