rafałek 07.04.2006 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 Mam TOPEX'a i nie wybierałęm. Co przyłożenie to lekko inne wskazanie. Ale za to dziecko ma zabawkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlyn2002 27.03.2007 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 A poziomica Neo?http://e-narzedzia.com/product_info.php?cPath=50&products_id=1119 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hes 27.03.2007 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 http://img388.imageshack.us/img388/4924/pozkq6.png ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hes 27.03.2007 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 http://img230.imageshack.us/img230/2741/poziomtf0.png ???????Ja sam sobie zrobiłem laserową poziom(n)icę. Trochę fatygi, ale warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leesou 27.03.2007 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Zależy do czego ta poziomica. Ja juz sobie kupiłem laserową. Teraz leży w piwnicy bo na 70m (długość mojej działki) przy lekkim drgnięciu ręką tak że bąbelek ani drgnął punkcik na słupku skakał o 50cm. Użyłem więc poziomicy wodnej (szlauchwagi) i poziom jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hes 27.03.2007 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Zależy do czego ta poziomica. Ja juz sobie kupiłem laserową. Teraz leży w piwnicy bo na 70m (długość mojej działki) przy lekkim drgnięciu ręką tak że bąbelek ani drgnął punkcik na słupku skakał o 50cm. Użyłem więc poziomicy wodnej (szlauchwagi) i poziom jest OK. Tę swoją zrobiłem kilka ładnych lat temu, kiedy te prawdziwe laserowe były strasznie drogie. Przymocowałem laser do takiej poziomicy metalowej używanej do poziomowania maszyn. Piekielnie dokładna, przez tę swoją dokladność trochę kłopotliwa w użyciu, , dorobiłem do niej gnazdko gwintowane od aparatu foto i używałem także na statywie. Laser ustawiłem szlauchwagą. Sprzedałem ją potem znajomemu, mam teraz taką obrotową, nie z tych drogich. Pierwszą rzeczą, jaką zrobiłem po zakupie było sprawdzenie i ustawienie od nowa- fabryczne było mocno niedokładne. Jestem z niej zadowolony. Sprawdza mi się doskonale np. przy posadzkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mckoper 27.03.2007 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Jak ktoś chce sprawić sobie poządną poziomice to proponuje poziomice firmy Stanley.Cena dość spora,ale wartość=jakość więc polecam pożądny sprzęt.JEżeli chodzi o TOPEXy to nawet te pozornie wyglądające na "dobre" po krótkim czasie wprowadzają w błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paavello 08.09.2015 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 (edytowane) Jak ktoś chce sprawić sobie poządną poziomice to proponuje poziomice firmy Stanley.Cena dość spora,ale wartość=jakość więc polecam pożądny sprzęt Miałem poziomicę Stanley 100cm i była bardzo kiepska- po odwróceniu i ponownym przyłożeniu różnica na libelce o 2mm! Zdecydowanie nie polecam, lepiej już kupić tą polską z firmy PRO. Natomiast jak ktoś chce na prawdę dobrą to polecam SOLA to jest sprzęt dla profesjonalistów (made in Austria) a nie marketingowy twór jak Stanley który kupuje w Chinach i branduje swoim logiem. Wiem bo znajomy u nich pracował na kierowniczym stanowisku. Ta firma nie ma nic wspólnego z USA poza tym że tam płynie zarobiona kasa. Inny przykład z mojego doświadczenia - kupiłem końcówkę do wiertarki do mocowania wierteł Stanley nie była tragiczna, ale rozpadła się przy pierwszym wierceniu udarowym, kupiłem drugą w tym samym sklepie za 1/3 ceny (nie pamiętam firmy) i po porównaniu okazało się że ONE SĄ IDENTYCZNE różnią się tylko grawerem. Edytowane 8 Września 2015 przez paavello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darkob 08.09.2015 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Od początku budowy miałem kilka poziomic ,na poczatku supermarketowy chłam ,póżniej zółta Stanley -następny chłam,farba schodziła a przez to że płyn nie był zabarwiony niewiele na niej było widać.Teraz używam poziomicy firmy Słowik i jestem z niej bardzo zadowolony,nieraz mi spadła z drabiny i nadal dobrze pokazuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz_28 21.10.2015 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2015 Ja mam laserową, mnie najbardziej odpowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts