Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Opinia o poziomicach

Recommended Posts

• 11 months później...
Zależy do czego ta poziomica. Ja juz sobie kupiłem laserową. Teraz leży w piwnicy bo na 70m (długość mojej działki) przy lekkim drgnięciu ręką tak że bąbelek ani drgnął punkcik na słupku skakał o 50cm. Użyłem więc poziomicy wodnej (szlauchwagi) i poziom jest OK.

Tę swoją zrobiłem kilka ładnych lat temu, kiedy te prawdziwe laserowe

były strasznie drogie. Przymocowałem laser do takiej poziomicy metalowej

używanej do poziomowania maszyn. Piekielnie dokładna, przez tę swoją

dokladność trochę kłopotliwa w użyciu, , dorobiłem do niej gnazdko

gwintowane od aparatu foto i używałem także na statywie. Laser ustawiłem szlauchwagą.

Sprzedałem ją potem znajomemu, mam teraz taką obrotową, nie z tych drogich.

Pierwszą rzeczą, jaką zrobiłem po zakupie było sprawdzenie i ustawienie

od nowa- fabryczne było mocno niedokładne. Jestem z niej zadowolony.

Sprawdza mi się doskonale np. przy posadzkach.

• 8 years później...
Jak ktoś chce sprawić sobie poządną poziomice to proponuje poziomice firmy Stanley.Cena dość spora,ale wartość=jakość więc polecam pożądny sprzęt

Miałem poziomicę Stanley 100cm i była bardzo kiepska- po odwróceniu i ponownym przyłożeniu różnica na libelce o 2mm! Zdecydowanie nie polecam, lepiej już kupić tą polską z firmy PRO. Natomiast jak ktoś chce na prawdę dobrą to polecam SOLA to jest sprzęt dla profesjonalistów (made in Austria) a nie marketingowy twór jak Stanley który kupuje w Chinach i branduje swoim logiem. Wiem bo znajomy u nich pracował na kierowniczym stanowisku. Ta firma nie ma nic wspólnego z USA poza tym że tam płynie zarobiona kasa. Inny przykład z mojego doświadczenia - kupiłem końcówkę do wiertarki do mocowania wierteł Stanley nie była tragiczna, ale rozpadła się przy pierwszym wierceniu udarowym, kupiłem drugą w tym samym sklepie za 1/3 ceny (nie pamiętam firmy) i po porównaniu okazało się że ONE SĄ IDENTYCZNE różnią się tylko grawerem.

Edytowane przez paavello

Od początku budowy miałem kilka poziomic ,na poczatku supermarketowy chłam ,póżniej zółta Stanley -następny chłam,farba schodziła a przez to że płyn nie był zabarwiony niewiele na niej było widać.Teraz używam poziomicy firmy Słowik i jestem z niej bardzo zadowolony,nieraz mi spadła z drabiny i nadal dobrze pokazuje.

• 1 month później...