Gość 11.12.2002 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2002 Ciekawe jakich jeszcze użyje kłamstw Cerbud dotyczących Wienerbergera i produkowanych przez niego pustaków Porotherm. W wątku porotherm-wątpliwości, do którego nie chcę wchodzić, bo uprawiana jest tam wyjątkowo ohydna propaganda rodem z prl, Cerbud pyta: " Swoją drogą to czy ktoś orientuje się, czy w Hiszpanii ta firma działa??? Bo wedle naszych danych już nie. Jakiś czas temu nie udało się jej pewnych rzeczy ukryc i musiała się wynieść z tamtego rynku." To jest nieprawda. Nigdy w Hiszpanii Wienerberger nie produkował ceramiki.Jedynie co tam produkuje to rury i różne systemy. Oto link, który podaje wyniki finansowe firmy oraz określa profil działalności. http://www.juegodelabolsa.com/elmonte/wertpap/wertpapiere/wp_138.htm A to jest link międzynarodowy: http://www.wienerberger.com (do którego na pewno wszyscy dotarli ) Zarzut, który Cerbud formułuje jest z gatunku-trzeba udowodnić,że nie jest się wielbłądem. Czy następny będzie o tym,że W. został wyrzucony z ...no właśnie tu wstaw dowolny kraj. Nie warto się tym zajmować, bo poziom Cerbudu jest żałosny,ale jakoś tak miałam nadzieję,że jednak jesteśmy cywilizowani i na poziomie biznesowym JUŻ nie używa się chamstwa.Dlatego, podejrzewam, Wienerberger nie uczestniczy w wymianie zdań na TAKIM poziomie. Dlatego zyskuje moje zaufanie.Nawet w tym są profesjonalni. Z drugiej strony żal,że nasze musi być zawsze takie buraczane i chamskie.Ale może jednak nauczą się czegoś od swojego przeciwnika, którego tak zwalczają. NA szczęście "naród" jest przytomny i nie da sobie kitu wciskać. Panie Cerbud, nie wysilaj się na odpowiedzi. Też sobie miałam odpuścić,ale tak się składa,że z Hiszpanią kontaktuję się codziennie więc grzechem było by nie "zaciągnąć języka". Załość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.12.2002 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2002 Żałość bierze gdy ,ktoś wypowiada się na tematy o których nie ma zielonego pojęcia ,tylko dlatego że nie lubi redaktora naczelnego czasopisma z którego dyskusja się rozwinęła a sambuduje z materiału który był poddany krytyce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.12.2002 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2002 Skoro zbudowałam z tego materiału, to chyba mam pojęcie.Czego nie można powiedzieć o tobie-bronisz swojego naczelnego i cerbudu jak niepodległości negując nawet fakty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radex 12.12.2002 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2002 Skończmy już tę dyskusję, bo robi się nudna. Każdy ma swój rozum i jak napisała opal, podejmie własną decyzję. A posty pana Cerbud na pewno nie zjednały zwolenników temu stowarzyszeniu mikro-cegielni. W końcu poza Wienerbergerem i Cerbudem są jeszcze inni gracze na rynku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paj 13.12.2002 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2002 dokladnie, pan Cerbud zrobil sobie krecia robote, w mojej firmie juz by nie pracowal po takiej dyskusji na forum ....... jak Boga kocham, wiec sie nie odezwe na temat porothermu:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.12.2002 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2002 Pan Cerbud dokładnie zrobił krecią robotę ,a jeśli chodzi o zwolnienia to pracodawca powinien pozwalniać tych co korzystają z internetu w godzinach pracy w sprawach prywatnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 13.12.2002 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2002 Po co zaraz wprowadzać jakąś segregację. Wywalić wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasieks 27.12.2002 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2002 Do OpalBardzo podobała mi się Twoja wypowiedź i dyskretna kpina w niej zawarta. U nas często niestety rzeczywistość wygląda tak jak to zgrabnie określasz, od siebie dodam że nie jest to jedyne określenie( w przypływie wisielczego humoru twierdzę że wciąż jeszcze to wszytko jest połączone na papę i sznurek-myślę o działaniach niektórych wykonawców i dostawców ) na jakie się zdobywam podczas budowy. Co do Porothermu ja również zrobiłem dokładny wywiad zanim się na niego zdecydowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 27.12.2002 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2002 Wlasnie decyduje sie wybor materialu na moj domek. Aktualnie hurtownie proponuja upusty z przechowaniem materialu. Przyklad bloczki BK 24 - 4,52zl/szt, porotherm 25 - - 3,45 zl/szt. Ale nie o tym chcialem pisac. Pozdrowienia dla dyskutujacych w watku "Wienerberger-Cerbud". Na co bym sie teraz nie zdecydowal dzieki przedstawicielowi Cerbudu mam jasna sytuacje Jakie to szczescie ze tak jak napisala Opal (brawo, popieram Cie w calej rozciaglosci) nie buduje na Antarktydzie, tam przeciez juz nie ma firmy W. bo sie nie sprawdzila. Mam niejasne wrazenie ze wypowiedzi Cerbuda sa w stylu tych MegaTomka z forum Onetu i jemu podobnych oszolomow. Nie cierpie stylistyki wypowiedzi pana Urbana i ksiedza Rydzyka, tak wiec opinie gloszone z ich mownic nie ruszaja mnie. Inna kwestia - mysle ze wiarygodnosc Wienerbergera najlepiej zweryfikuja klienci. Pozdrawiam Adamski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
araman 27.12.2002 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2002 Panowie! to nie to forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts