Andrzej_W 21.09.2005 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Witam,1. Czy uprawnienia budowlane należy odnawiać?2. Czy w przypadku podjęcia pracy w zawodzie, konieczne jest wpisanie się do centralnego rejestru? Jeśli niekoniecznie, to jakie są tego zalety? Posiadam uprawnienia budowlane z zakresu konstrukcji nabyte w roku 1985. Pozdrawiam serdecznieAndrzej W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 21.09.2005 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 z tego co wiem, to nie odnawia się, ale zeby pracowac w zawodzie trzeba być członkiem odpowiedniej Izby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej_W 21.09.2005 17:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Dzięki za odpowiedź.Interesuje mnie jednak potwierdzona odpowiedź (na 100%) w tej kwestii z uwagi na chęć powrotu do zawodu. Nie czytałem na bieżąco rozporządzeń w tym temacie, stąd moje wątpliwości. Z pozdrowieniamiAndrzej W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 21.09.2005 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 uprawnienia nie wygasają. ja jestem w centralnym rejestrze, ale zrobila to automatycznie moja Izba. Radzę skontaktować się z Izbą Inżynierów i tam wszystkiego się dowiesz. http://www.piib.org.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaS 21.09.2005 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Potwierdzam to co napisał Robert SkitekOdnawiać uprawnień budowlanych nie trzeba I jeśli chesz pełnić samodzielne funkcje w budownictwie tzn. projektować lub kierować robotami budowlanymi to musisz należeć do Izby i opłacać składki. Przy każdej składanej dokumentacji czy zgłoszeniu podjęcia obowiązku kierownika budowy będą wymagać kopię zaświadczenia o przynalężności do Izby i posiadanym ubezpieczeniu od odpowiedzialności cywilnej. Obowiązek ten jest zapisany w Prawie Budowlanym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej_W 23.09.2005 18:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 Dziękuję za informacje. Wiem już, gdzie się kierować. PozdrawiamAndrzej W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.dworek 26.09.2005 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 a ja tak z innej beczkiczy technik budowlany moze adaptowac projekt?czy tez do tego potrzebne sa wyzsze studia ? (tytul jakis czy cos...???) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwona_b 26.09.2005 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 mi adaptację projektu robił właśnie technik. przynajmniej wynika tak z dokumentów, które musiał dołączyc do dokumentacji składanej z wnioskiem o pozwolenie. Czyli wynika z tego że nie trzeba mieć wyższego wykształcenia. pozdrawiam, iwona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaS 26.09.2005 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Osoba z uprawnieniami do projektowania w ogranicznonym zakresie może robić adaptację budynków o kubaturze do 1000 m3 i nie musi mieć wyższego wykształcenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts