asamluk 22.09.2005 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2005 Witajcie, poszukuje fachowca w Wawie (może znacie, polecacie kogoś zaufanego i kompetentnego) który powie jakiej długości i jakiej średnicy powinnno być zakończenie komina (wylot spalin z kominka) razem ze strażakiem oraz zamonontuje mi to. Wkład ma moc 16 kW. W chwili obecnej mam zamontowane rure o średnicy 120 mm. Ale uważam, że jest po pierwsze za krótka, po drugie za wąska ponieważ mam w kominku słaby cug, gdy otwieram drzwiczki np. przy załadowaniu wkładu to dym cofa mi sie do domu. Bardzo przepraszam za niefachowe nazewnictwo itp. Laik ze mnie totalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleklu 22.09.2005 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2005 a jaką masz średnice komina?do twego wkładu musi być o średnicy co najmniej160mm i taka średnice powinien mieć wylot strazaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asamluk 22.09.2005 16:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2005 do twego wkładu musi być o średnicy co najmniej 160mm i taka średnice powinien mieć wylot strazaka Kurcze, nie pamiętam ale obawiam sie, że średnica jest taka sama jak strażaka. A czy podwyższenie strażaka oraz zwiększenie jego średnicy może poprawić cug? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocky 22.09.2005 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2005 poszukuje fachowca w Wawie (może znacie, polecacie kogoś zaufanego i kompetentnego) który powie jakiej długości i jakiej średnicy powinnno być zakończenie komina (wylot spalin z kominka) razem ze strażakiem oraz zamonontuje mi to. Jest na forum uzytkownik "kominiarz". W swoim profilu ma adres strony www, a tam jest telefon do niego. Dzwoniłem kiedyś coś się doradzić, na pewno też Ci pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts