andrzej49 09.05.2006 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Zgodnie z zaleceniami na stronie http://www.przyrodapolska.pl/styczen05/zagrozenia.htm kupiłem dziś przeciwko "rdzy gruszy" preparat Score 250 EC. Opakowanie 5 ml jest w cenie 9 zł. 5 ml wystarcza na 12,5 do 18,75 litra wody. Zalecana dawka 2 ml na 5 do 7,5 litra wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peterek 10.05.2006 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Czym opryskać profilaktycznie. Peterku na śliwy najzwyklejszy Decis, Fatac itp. Oczywiście mówimy o robaczywych śliwakch. Wtedy te paskudy składają jaja do zawiązków owoców. Wciornastku, a co powiesz o takim środku jak Basudin 600? Mam to w domu i z opisu wynika, że działa podobnie jak Decis. Czy to nie jest jakieś dziadostwo, bo w sklepie to mi można wszystko wcisnąć jeszcze się nie znam Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jag_24 11.05.2006 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 Zgodnie z zaleceniami na stronie http://www.przyrodapolska.pl/styczen05/zagrozenia.htm kupiłem dziś przeciwko "rdzy gruszy" preparat Score 250 EC. Opakowanie 5 ml jest w cenie 9 zł. 5 ml wystarcza na 12,5 do 18,75 litra wody. Zalecana dawka 2 ml na 5 do 7,5 litra wody. Witam, grusze nalezy spryskać tym preparatem czy wystarczy podlać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej49 12.05.2006 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 Oczywiście oprysk w/g instrukcji załączonej do środka - proporcie tak jak podają przy parchu gruszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaK 16.05.2006 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Nie opryskałam wcześniej, jakoś przegapiłam. Teraz pewnie jest już za późno. Wiśnia, brzoskwinia i śliwka płatki kwiatów juz zgubiła, w pełni kwitnienia jest tylko jabłoń i grusza. Mozna jeszcze coś z tym zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izunia1111 16.05.2006 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Jakiś szkodnik wyjada młode liście drzewek owocowych o malwy?Czym to pryskać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaK 16.05.2006 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Nie opryskałam wcześniej, jakoś przegapiłam. Teraz pewnie jest już za późno. Wiśnia, brzoskwinia i śliwka płatki kwiatów juz zgubiła, w pełni kwitnienia jest tylko jabłoń i grusza. Mozna jeszcze coś z tym zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roman1591 16.05.2006 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Proszę o informację kiedy trzeba pryskać przeciwko nasionnicy trześniówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej49 16.05.2006 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Na tej stronie Państwowej Inspekcji Ochrony Roślin i Nasiennictwa na: http://www.piorin.gov.pl/sygn/start.php znajdziesz potrzebną informację. Na razie nie podają teminu oprysku przeciwko nasionnicy trześniówce i owocówce śliwkóweczce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roman1591 17.05.2006 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Drogi AndrzejuCzy na stronie którą podajesz oprócz pszenicy, ziemniaka, rzepaku i buraków pojawią się także informacje dotyczące drzew owocowych?Jeżeli tak to będę czekał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 17.05.2006 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Drogi Andrzeju Czy na stronie którą podajesz oprócz pszenicy, ziemniaka, rzepaku i buraków pojawią się także informacje dotyczące drzew owocowych? Jeżeli tak to będę czekał. Roman przeczytaj kilka postów wyżej tam tłumaczę dlaczego nie ma wszystkich roślin. Ale jak widzę jesteś z Pozka więc popstrykaj na sąsiednie powiaty, niektórzy mają te dane - ma Kościan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 17.05.2006 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Nie opryskałam wcześniej, jakoś przegapiłam. Teraz pewnie jest już za późno. Wiśnia, brzoskwinia i śliwka płatki kwiatów juz zgubiła, w pełni kwitnienia jest tylko jabłoń i grusza. Mozna jeszcze coś z tym zrobić? Joannak proszę śledź stronkę podaną na początku tego postu i powtórzoną przez Andrzeja http://www.piorin.gov.pl/sygn/start.php Wszystko będzie jasne. Również przeczytaj uważnie wyjaśnienia co to jest sygnalizacja i jakie są jej ograniczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 17.05.2006 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Czym opryskać profilaktycznie. Peterku na śliwy najzwyklejszy Decis, Fatac itp. Oczywiście mówimy o robaczywych śliwakch. Wtedy te paskudy składają jaja do zawiązków owoców. Wciornastku, a co powiesz o takim środku jak Basudin 600? Mam to w domu i z opisu wynika, że działa podobnie jak Decis. Czy to nie jest jakieś dziadostwo, bo w sklepie to mi można wszystko wcisnąć jeszcze się nie znam Pozdro Peterku każdy preparat ma ulotkę, która jest po to aby ją przeczytać . Zgodnie z zaleceniami i tym co masz na ulotce jest to przeparat owadobójczy również zalecany do stosowania na szkodniki śliw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peterek 17.05.2006 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Tak, ale z tymi preparatami to jest tak, że czasem coś jest badrzo drogie i kiepskie za razem, albo przynajmniej takie samo. "Więc jeśli nie ma różnicy to po co przepłacać". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 18.05.2006 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 Tak, ale z tymi preparatami to jest tak, że czasem coś jest badrzo drogie i kiepskie za razem, albo przynajmniej takie samo. "Więc jeśli nie ma różnicy to po co przepłacać". Takie preparaty jak fungicydy i insektycydy zazwyczaj kupujesz w małych opakowaniach i cena ich to ok. 7-8 zł. Ja osobicie (ale to tylko moje zdanie) niezbyt lubię ten praparat bo mam dziwne wrażenie że kiedyś był on w wyższej klasie toksyczności (ale pamięć jest zawodna mogę się mylić) do tego ma dość długi okres karencji. Ale w przypadku wiosennych zabiegów to nie ma znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 18.05.2006 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 Dawna II klasa. Ale skoro można teraz kupić Marshall w III i Bi 58 EC takoż to widać wszystko jest możliwe. Bi nazywa się Nowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 19.05.2006 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 Dawna II klasa. Ale skoro można teraz kupić Marshall w III i Bi 58 EC takoż to widać wszystko jest możliwe. Bi nazywa się Nowy Jasne - masz rację to była nawet II czyli jeden z bardziej trujących. A cały cyrk ze zmianą klasy toksyczności pamiętam pare lat temu. Ale cóż biznes jest biznes sorry Winetou Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej49 19.05.2006 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 Drogi Andrzeju Czy na stronie którą podajesz oprócz pszenicy, ziemniaka, rzepaku i buraków pojawią się także informacje dotyczące drzew owocowych? Jeżeli tak to będę czekał. Poszukaj w okolicznych powiatach np: http://www.piorin.gov.pl/sygn/php/wyborch.php?kod=POKSKO Tu podadzą kiedy pryskać przeciwko nasionnicy trześniówce i jest w pobliżu Poznania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigsister 21.04.2009 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Chciałabym spryskać drzewka owocowe przeciwko mszycy, ale teraz akyraz zakwitły.Czy można treraz pryskać drzewka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 22.04.2009 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Chciałabym spryskać drzewka owocowe przeciwko mszycy, ale teraz akyraz zakwitły. Czy można treraz pryskać drzewka? Na kwiat to się chyba niczym nie pryska - przed kwitnieniem zaraz po ukazaniu sie liści i po kwitnieniu na mszyce i choroby bakteryjne i grzyby ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts