Darek Rz 22.09.2005 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2005 Witam !!! Chłopcy kładą mi folie paroizolacyjna łaty ,kontrłaty . Jak skończą chciałbym swoim "fachowym" okiem sprawdzić ich pracę .Na co zwrócić uwagę ?? pozdro D.RZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekf 22.09.2005 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2005 Witamprzeczytaj post Adasio z 21 09.pozdroMarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 22.09.2005 10:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2005 Witam przeczytaj post Adasio z 21 09. pozdro Marek Witam !!! Nie chodziło mi o to jak folia jest dobra a jaka zła (bo przecież to indywidualny przypadek ) . Prosiłem o podpowiedź na co zwrócić uwagę przy sprawdzaniu pracy fachowców . Post Adasio jest przykry jednak nie oznacza że ci co robią deskowanie nie będą mieli problemów z dachem a ci co kłada folię będą ją zrywać za 5 lat -bzdura . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekf 22.09.2005 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2005 WitamPodobnych postów jak ten Adasia było dużo wiosną tego roku.Więc jakosc folii ma duze znaczenie Zwróć uwagę na obróbki wokół kominów, okien połaciowych kalenicy,zakłady oraz mocowanie na zszywki a nie na gwozdzie.Wazna jest szczelina wentylacyjna miedzy folia a pokryciem Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 22.09.2005 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2005 Zwróć też uwagę czy w miejscu mocowania zszywkami do krokwi puścili taśmę (dopiero na to kontrłatę). Wyczytałem, że powinno się tak zrobić, gdyż zmniejsza to szansę podsiąkania wilgoci przez dziury pozostawione taperem i od gwoździ mocujących kontrłatę do krokwi. pozdrawiamGerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 22.09.2005 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2005 Co poniektórym układano folię "lewą" stroną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GL35 22.09.2005 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2005 Koniecznie niech wymienią tą paroizolacyjną na paroprzepuszczalną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 22.09.2005 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2005 Koniecznie niech wymienią tą paroizolacyjną na paroprzepuszczalną. Witam !!! hahahaha bardzo słuszna uwaga .Przepraszam za przejęzyczenie -masz oczywiście rację pozdro D.RZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts