Funia 28.10.2005 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 Ojej Waldon jak to czytam to mam ochotę do Ciebie przyjechać na następne spotkanie z Jaśnie Wielmożną TP SA. Pierwszy raz z nimi wygrałam jeszcze jako pyskata studentka prawa - potem parę spotkań też zakończyło się jej kapitulacją. Nie masz jakiegoś znajomego prawnika, który by przyszedł na spotkanie z tym ignorantami? Niestety z nimi trzeba krótko. Tego gościa bez żadnego papierka w ogóle nie powineneś dopuszczać do oględzin, tylko sporządzić notatkę (najlepiej, zeby oni ją podpisali - ale pewnie by nie chcieli, więc trzeba mieć swojego świadka), że do czynności nie doszło, bo biegły się nie stawił (bo skąd możesz wiedzieć co to był za gość - może pan Jurek spod monopolowego). Dowodu zakupu materiałów czy zawarcia umowy z wykonawcą rzeczywiście nie musisz posiadać, a tym bardziej im okazywać. Teraz radzę odczekać kilka dni i wystapić z pismem do TP SA o doręczenie Ci protokołu oględzin i opinii biegłego. Nawet jeśli będzie ona dla Ciebie niekorzystna, to co to za dowód, skoro był przeprowadzany przez biegłego działającego na rzecz (i zapewne w interesie ) TP SA. No i daj znac co dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/40833-tpsa-uszkodzi%C5%82a-mi-izolacje-jak-walczy%C4%87-o-odszkodowanie/page/2/#findComment-874064 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts