szkabona 03.06.2008 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Dziękuję ) Na ten się zdecydowalismy. Dla zainteresowanych link: http://www.arbiton.com/strony/1/i/408.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olivka28 19.07.2008 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 pytanie jak w tytule... i jak to w praktyce jest z tymi panelami - każdy może iść na podłogówkę? w sklepach niby tak mówią... niektóre firmy np. egger wcale nie mają w opisie paneli ogrzewania podłogowego w opcji - czy to znaczy, że panele tej firmy odpadają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olivka28 19.07.2008 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 uppppsssss znalazlam http://forum.muratordom.pl/podlogi-podlogi-podlogi,t128623.htm ale może jeszczsze jakieś sugestie? No i co z tym eggerem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stanek 11.08.2008 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 Witam .Mam podłogówkę na całym dole gdzie planowany jest gres oprócz salonu tam chcę położyć panele żeby moim maluchom było przyjemniej się bawić na podłodze , ale mam problem ,znaleźliśmy z żoną panele AC 5 gr. 12 mm które znakomicie by nam pasowały do salonu tylko że nigdzie nie mogę znaleźć informacji czy grubość ta nie będzie za bardzo tłumiła ciepła .Bardzo proszę o opinie może ktoś już użytkuje taki panel .Dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stanek 12.08.2008 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 ..... czy już nikt w dzisiejszych czasach nie ma paneli na podłogówce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T-rex 12.08.2008 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 grube Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 19.08.2008 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Witam. Bardzo proszę o opinie użytkowników podłóg wyłożonych panelami laminowanymi na wodnym ogrzewaniu podłogowym. Najważniejsze pytanie - czy jest ciepło, np. w porównaniu z podłogą wyłożoną płytkami ceramicznymi? Wiem, że można kłaść panele na wodne ogrzewanie podłogowe (o ile dopuszcza to producent paneli) ale czy - z Waszego doświadczenia - jest to dobre rozwiązanie?Dodam, że planuję kupić panele Quick Step Perspective o grubości 9,5 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 20.08.2008 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 witam U nas prawie cały dół jest w panelach, hol, kuchnia ,salon, a pod nimi ogrzewanie, panele tej samej firmy tylko 8mm. Spokojnie mozesz klasć i bedzie cieplutko, róznica jest oczywiscie ale niewielka.Pod panele kupcie podklady ryflowane , ktore sa własnie na taka okoliczność , teraz moze juz inne cuda sa dostepne, my kladlismy ponad rok temu.W obawie ze bedzie zimno(w salonie mamy 3 duze witryny), maż uparł sie na 2 grzejniki,1 w holu 1 w jadalni! zbyteczne zupełnie!!!Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 20.08.2008 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Mam panele w mieszkani na całej powierzchni oprócz łazienki i mam ogrzewanie podłogowe.Jest ciepło, panele ciepłe, może nie tak jak kafle w łazience ale wystarczająco.Kładź i się nie przejmuj. Jedyny minus to tylko koty kurzu na podłodze na panelach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hatelov 20.08.2008 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 polecam artykuł:http://forum.muratordom.pl/podlogowka-i-drewno-skonczmy-z-tymi-bzdurami,t119989.htm jestem na etapie wykańczania, wybrałem również panele podłogowe pod ogrzewanie wodne w posadzce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
phoenix1719501653 23.09.2008 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 witam troche odkurze temat wie ktos moze jakiej gubosci pownna byc ta tektura falista ? po panele na ogrzewaniu podlogoym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 25.09.2008 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Help.Panele kupione. chcemy je przykleic, zeby zminimalizowac stukanie. CZYM - jakim klejem, rozumiem ze musi byc elastyczny i specjalnie do tego przeznaczony? I co dac pod panele - folia, pianka odpada. Czytalam ze tektura lub juta - ale mysle ze jednak za bardzo odbijaja cieplo i nie chce ich dawac. Czy mozna nie dawac niczego, jesli jastrych mam bardzo gladki i rowny?Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 25.09.2008 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Rozmawiałem z przedstawicielem Kronopolu - twierdził że nie należy przyklejać, a jak międzywarstwę dać karton. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 25.09.2008 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Wlasnie doczytalam na ich stronie, ze nie nalezy przyklejac niestety. Pisza za to o folii PE 0,2 mm i ewentualnie ich specjalnym podkladzie kronocostam.. Jakas alternatywa do tektury/kartonu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reng 25.09.2008 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 nie wierzę ze jak przykleicie nie będą stukały. plastik to plastik. poza tym to przyklejone trudniej wymienić a panele przecież nie są wieczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altaries 25.09.2008 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 na podlogowke tylko klej poliuretanowy jednoskladnikowy, do paneli tez mozna stosowac, warunkiem jest klejenie do podloza zalecenia producenta? w przypadku desek 3-warstwowych tez zaleca sie fabryczne systemy bezklejowe, ale to tylko teoria producenta... kazdy madry parkieciarz/hydraulik zaleci klejenie poliuretanem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vendea 25.09.2008 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 proponuje nie kleic tylko dac bardzo dobry podklad - benefloor super silence 2.8 mm - jest do kupienia w sklepach DDD. ma bardzo niski opor cieplny i doskonale wyglusza. co prawda kosztuje 24 zł za mkw, ale warto! wiem bo mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JACUŚ1719504074 07.11.2008 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Co sadzicie o panelach ulozonych na podlogowce? Jak to sie sprawdza w praktyce. Bardzo prosze o opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wgregor 07.11.2008 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 są produkowane u nas w kraju super cieniutkie maty wkładane miedzy 'wygłuszenie" (te zielone kwadraty ) a panele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 07.11.2008 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 W naszej praktyce sprawdza się dobrze. Testujemy to rozwiązanie już drugi sezon grzewczy i nie zauważam różnicy pomiędzy podłogówką pod kafelkami a tą pod panelami. Tzn. wszędzie jest tak samo ciepło. Panele też póki co się nie wypaczyły. Mamy pod panelami tylko specjalną matę (niebieska z dziurkami). Oczywiście mówimy o ogrzewaniu podłogowym wodnym. Na elektrycznym broń boże... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts