jokka 03.12.2009 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 to i ja zapytama jaki podkład pod panele na ogrzewanie podłogowe elektryczne?? a dokładnie kable grzejne zatopione w 6 cm wylewce?jaki podkład? jakie panele?pomóżcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ninjacorps 05.12.2009 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 podciągam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jokka 07.12.2009 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 hop do góry ulitujcie się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia777 08.12.2009 23:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 U nas znajomy w sklepie w którym kupowaliśmy doradził taka specjalna czarną mate piankową do podłogówki. Nie wiem czy dobrze czy źle ale ciepło w stopy a liczę , że kolega nie chciał oszukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 13.12.2009 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 to i ja zapytam a jaki podkład pod panele na ogrzewanie podłogowe elektryczne?? a dokładnie kable grzejne zatopione w 6 cm wylewce? jaki podkład? jakie panele? pomóżcie Najpierw poszukaj producenta paneli, ktory ma w swojej ofercie panele podlogowe dedykowane do elektrycznego ogrzewania podlogowego. Mysle ze wlasnie on bedzie mogl zaproponowac cos konkretnego. My mamy panele BalticFloor, przeznaczone do podlogowki ale wodnej. Pierwszym ich pytaniem bylo to czy podlogowka bedzie wodna, czy elektryczna, roznica wiec jakas musi byc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amor 14.12.2009 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 Najpierw poszukaj producenta paneli, ktory ma w swojej ofercie panele podlogowe dedykowane do elektrycznego ogrzewania podlogowego nam sprzedawca w jednej z sieci marketów powiedział, że nie ma czegoś takiego jak panele na ogrzewanie podłogowe, ponieważ wszystkie się nadają. Niczym się między sobą nie różnią. Różnica tylko w tym, że jeden producent da taką informację na towarze, drugi nie da. Ale dla własnego bezpieczeństwa kupiłam panele z informacją, bo gdybyś cos się potem działo to mam zabezpieczenie, że w końcu panele były przystosowane na podłogówkę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lu.du 23.12.2009 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 Myślę że z tym z gwarancją to jest tak, że na realziację gwarancji gdyby coś się działo z panelami praktycznie nie mamy szans bo producent w warunkach podaje takie elementy, które bardzo ciężko spełnić w 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 17.01.2010 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 My mamy podklad niebieski firmy Arbiton. Specjalnie pod panele na ogrzewanie podlogowe. Panele tez specjalne na podlogowke. Po pierwszej zimie wszystko ok, nic sie nie dzieje (ale woda w podlodze dosc chlodna, 28 stopni bo pompa ciepla, co zreszta dobrze panelom robi). Pozdrawiam Gdybyście mieli robić jeszcze raz - to byłoby tak samo, czy są jakieś wady tego podkładu. Masz we wszystkich pomieszczeniach z podłogówką czy gdzieś jest coś innego? Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MCB 18.01.2010 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Nikt jakoś nie pisze o możliwości klejenia paneli do podłogi. Można czy nie? MCB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinok 18.01.2010 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Też jestem ciekaw. Może by tak nie stukały a tym bardziej by się nie uginały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gospie 01.02.2010 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 panelami laminowanymi kładzionymi bezklejowo? Jesli tak to jak sie sprawdza podogówka w tych warunkach, bo ja sie obawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 01.02.2010 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Proszęhttp://forum.muratordom.pl/pdlogowka-pod-panelami,t179068.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdosia78 01.02.2010 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 My mamy podłogówkę i położone płytki i panele. Wszystko ok. jest ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabi74 02.02.2010 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 Też tak mam i jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 02.02.2010 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 Tez mam, panele i maty specjalne na ogrzewanie wodne. Grzejemy 2gi sezon, wszystko ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asik2605 02.02.2010 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 My też tak będziemy mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 02.02.2010 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 Tak. w kuchni i jest OK. choc mamy tam rowniez standardowy grzejnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 02.02.2010 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 Ja mam na ogrzewaniu podłogowym (wodnym) panele (kladzione bezklejowo), baltic wood i gres i wszystko działa. U nas pierwszy sezon, ale dom kupilismy gotowy i panele na podłogówce były od 2005r - też wszystko działało.Dodam, ze nie ma zadnych dodatkowych grzejników.Acha, pod panelemi w jednym pomieszczeniu jest gres, pod deską - też gres. No i tam gdzie gres też pod spodem gres. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pablo lca 03.02.2010 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 W przypadku podłogówki należy uwzględnić przed montażem rodzaj okładziny podłogowej w celu wyliczenia zapotrzebowania na ciepło.Poprawne wyliczenie tych parametrów przed montażem ogrzewania będzie skutkowało komfortowym użykowaniem w przyszłości.Jeśli podłogówka ma działać bez zarzutu polecam wykonanie instalacji z zaworami termoelektrycznymi i termostatami pokojowymi.W razie pytań proszę o kontakt na PWPozdrawiam Pablo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margoth1719503976 03.02.2010 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Ja też mam ogrzewanie wodne podłogowe na panelach i jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts