Hydraulik 21.07.2007 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2007 Wykończeniem dla podłogówki może być szeroko pojęty kamień oraz mniej popularne materiały takie jak panele parkiet i wykładziny dywanowe z mała ale bardzo ważna uwaga materiały te musza posiadać atest do podłogówki i jeszcze jedna sprawa na etapie wykonywania instalacji należy już wiedzieć czym będzie wykończona podłogówka i do takiej podłogówki zrobić projekt i czasami rzeczywiście może się okazać że w niektórych pomieszczeniach gdzie ma być podłogówka na drewnie i jest dużo przeszklenia grzejnik jest konieczny ale jest to sprawa sporadyczna pomijając oczywiście łazienki bo tam zawsze oprócz podłogówki jest grzejnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurek_Z 05.12.2007 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 Ogrzewanie podłogowe wodne w całym domu. W niektórych pomieszczeniach będzie gres w pozostałych panele. Każdy ze sprzedawców zachwala posiadane produkty, a ci co mają panele różnych firm zachwalają te na których mają najwyższą marżę co wcale mnie nie dziwi . Pytanie kieruję do tych, którzy już mają panele na podłogówce i mogą polecić producenta lub ostrzec przed jakimiś bublami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurek_Z 06.12.2007 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 Czy nikt nie ma paneli podłogowych w domu? Interesują mnie zarówno opinie pozytywne jak i negatywne. Stoję przed wyborem paneli i nie bardzo wiem którą firmę wybrać. A może to wszystko jedno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 06.12.2007 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 Czy nikt nie ma paneli podłogowych w domu? ma i to wielu. pisali o tym nie raz. niuch, niuch... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 06.12.2007 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 Ja planuję panele drewniane (inaczej deska trójwarstwowa) -to droższy biznes niż tradycyjne -ok 120-200zł/m. Zdecydujemy się chyba na Tarkett lub Baltic Wood, wszyscy odradzają Barlinek (chociaż zdarzają się fajne wyprzedaże końcówek serii np 60zl/m i może się skusimy do jednej z sypialni). Co do "zwykłych" laminowanych paneli -to radzę przejechac się do Komfortu -mają tam tego MNÓSTWO i w rozmaitej rozpiętości cenowej. na tych na ogrzewanie jest odpowiednie oznaczenie -napewno coś wybierzesz Acha -większośc z użytkowników zaleca przyklejenie paneli -nie jako podłoga pływająca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurek_Z 06.12.2007 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 ma i to wielu. pisali o tym nie raz. niuch, niuch... Szukałem, szukałem, i znalazłem tylko jakieś wypowiedzi na temat paneli Classen z 2004r Myślę, że od tego czasu są jakieś nowe opinie. Albo źle szukam albo wyszukiwarka nie działa najlepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurek_Z 06.12.2007 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 Przeszło 100 wyświetleń tego tematu świadczy o tym, że pytanie jest trafione, tylko jakoś w tej kwestii nikt się nie che wypowiadać. To jest ostatnia próba podniesienia tego tematu, ale coś czuję, że przyjdzie mi się uczyć na własnych błędach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amber 07.12.2007 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 Widzę że nikt nie podejmuje tematu więc postaram się pomóc Na każde ogrzewanie podłogowe można zastosować panele podłogowe laminowane bądź deskę trójwarstwową . Nie ma znaczenia marka produktulub producent z reguły kupujący kieruje się kolorem ,można kierować się jeszcze klasą ścieralności i wyższa tym lepsza ale nie znaczy to że panele są wieczne . Największym wrogiem jest piasek i nie pomoże tu nawet najwyższa klasa AC 5 , trzeba o nie dbać . Największą bzdurą jest przyklejenie paneli laminowanych do podłogi , nic się nie zyska a straci prawo do reklamacji Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurek_Z 07.12.2007 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 ... Nie ma znaczenia marka produktu lub producent ... Być może to jest przyczyna braku odpowiedzi w tym temacie. Wszystkie panele są dobre i nikt nie ma uwag. W takim razie zapingalam do sklepu zobaczyć, które mi się najbardziej spodobają. Dziękuję za podjęcie tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 07.12.2007 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 Największą bzdurą jest przyklejenie paneli laminowanych do podłogi , nic się nie zyska a straci prawo do reklamacji Polecam niezliczone porady booorga i instrukcje producentów paneli np. Kahrs dotyczące montażu paneli na ogrzewaniu podłogowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 07.12.2007 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 ma i to wielu. pisali o tym nie raz. niuch, niuch... Szukałem, szukałem, i znalazłem tylko jakieś wypowiedzi na temat paneli Classen z 2004r Myślę, że od tego czasu są jakieś nowe opinie. Albo źle szukam albo wyszukiwarka nie działa najlepiej. wszystko po trochu Poszukaj pod hasłami "Baltic wood", "finishparkiet", "kahrs" itp. Po raz chyba 20 wklejam ten link: http://forum.muratordom.pl/jakie-drewno-na-podlogowke,t73593.htm?highlight=nadaremno Poszukaj też w dziale " wnętrza" , średnio co 2 tygodnie pada na forum to samo pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 07.12.2007 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 Potwierdzam, że producenci paneli drewnianych zalecają na podłogówkę klejenie do podłoża -tak jest w Tarketcie, Kahrsie, Balticu a nawet w "nieszczęsnym" Barlinku Zresztą pytałam wielu sprzedawców podłóg i każdy tak doradzał. Po pierwsze -możliwośc renowacji (cykliniarka lub szlifierka nie sprawdzi się na podłodze pływającej -bo ta się pod nią ugina), po drugie -pod pływającą ciężko znaleźc odpowiedni podkład -odpadają np pianki i korek -bo izolują cieplnie. Jedyną alternatywą jest specjalny papier lub tektura -ale one wymagałyby wymiany po kilku latach -bo przecierają się pod wpływem obciążenia (chodzenie, meble). Dlatego u mnie panele drewniane będą klejone do podłoża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 07.12.2007 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 Dlatego u mnie panele drewniane będą klejone do podłoża Po kilku zmianach koncepcji u mnie stanie chyba na klejonym do podłoża Baltic Wood. Czy ktoś może robił to samodzielnie? jakieś rady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amber 07.12.2007 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 Heat zanim coś skomentujesz to może doczytaj że pisałem o panelach laminowanych a nie trójwarstwowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kryspin 07.12.2007 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 Ja mam panele PARADOR na podłodze z ogrzewaniem podłogowym... jest bosko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 07.12.2007 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 Z tego co mi wiadomo to tylko Barlinek dopuszcza swoje wyroby do ogrzewania podłogowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jack_2000 08.12.2007 02:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 napiszcie proszę jakis klejów będzie używać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 09.12.2007 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 Amber - zrozumiałem że w ogóle negujesz klejenie paneli do podłoża. Sorry, już poprawiłem. Zresztą, może te dyskusje są niepotrzebne, patrząc po forum i znajomych, nikt się nie przejmuje i daje na podłogówkę co im się tylko podoba - i ponoć działa Adamos - Kahrs, Baltic Wood, Finish Parkiet i inni mają panele przeznaczone na podłogówkę, np. w Komforcie są wystawione panele z takim oznaczeniem. Jack - zadałem to pytanie w kilku miejscach, mam nadzieję że ktoś odpowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 09.12.2007 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 napiszcie proszę jakis klejów będzie używać? Ja odpowiem barlinek (więc zapewne i Tarketowi czy balticowi "nic się nie stanie"), zaleca kleje: REVIN AL firmy VERMEISTER oraz MK 92S firmy UZIN. Tego pierwszego nie znalazłam w inecie, z drugim się spotkałam. Wpiszcie w Google -zawsze coś wyskoczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurek_Z 09.12.2007 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 Ja mam panele PARADOR na podłodze z ogrzewaniem podłogowym... jest bosko Czy panele masz klejone? Jeżeli nie to jaki podkład stosowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts