Heath 24.09.2005 12:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2005 W scianie 2W i 3W smiem twierdzic ze chyba nie ma roznicy co włozysz do srodka ....to robi tylko za konstrukcje a od ocieplenia jest wełna lub styropian a właśnie - o to mi chodziło!! czyw szyscy się pod tym podpisują rafałek - dobry pomysł, zaczynam robic grafiki z cenami . jak to wyglada w praktyce? czekam na promocję albo wychwytuję "dołek" cenowy i np. w lutym płacę, a odbieram np. w kwietniu???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 24.09.2005 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2005 a właśnie - o to mi chodziło!! czyw szyscy się pod tym podpisują w zasadzie tak, ale ...... są materiały bardziej medialne, np. dom z ceramiki uchodzi za lepszy, droższy, itd... i jeszcze pojęcie bezwładności cieplnej, materiały cięższe (ceramika, silka) bardziej akumulują ciepło, czasami może mieć to znaczenie, dłużej się nagrzewają (wada) ale i dłużej oddają (zaleta). przykład JoShi, zabrakło prądu i zwierzaki pozdychały, prawdopodobnie gdyby dom był z cięższego materiału, to by temperatura tak nie spadła. Druga strona medalu, np. przy ogrzewaniu nawiewowym, warto też dobrze przemyśleć rodzaj materiału na ścianę. Nie twierdzę iż coś jest lepsze czy gorsze, bo to zależy od konkretnego przykładu i potrzeb, ale akurat może mieć znaczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 24.09.2005 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2005 Nie zawsze markowy wyjdzie drożej. Trzeba obserwować ruchy cen na rynku i wybrać dobry moment na zakupy. Zimą masz takie martwe okresy gdzie obniżka goni promocję Dokładnie! Nawet w sezonie może się okazać, że markowy materiał będzie tańszy niż niemarkowy. Ja szukałem silikatów, najtańsza wyszła markowa Silka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
P.e.t.e. 24.09.2005 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2005 A czy ktoś z Forumowiczów stosował może ceramikę poryzowaną z cegielni Harasiuki?Harasiuki mają w swojej ofercie pustaki poryzowane klasy 20, a więc chyba najmocniejsze na rynku (np. Wienerberger czy Cerpol produkują pustaki klasy 10 i 15). http://www.harasiuki.com.pl/ . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts