karolciaszczep 22.09.2005 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2005 Jestem laikiem w tej dziedzinie a stoję przed dylematem jakie okna wybrać, firm jest zalew i totalnie się gubię, może ktoś poleci dobry ranking !!!!??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 22.09.2005 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2005 nie ma czegos takiego nawet nie ma o wiele wazniejszego rankingu - rankingu producentow popytaj wsrod znajomych - od nich zacznik zbierac opinie o "okniarzach" - to chyba najlepsza metoda I by nie byc zaskoczonym - spokojnej lekttury watku "szukam dobrych okien" zycze po jego przeczytaniu nikt nie zeche cie zrobic "na szaro" wiedze bedziesz mial/la lepsza od niejednego handlowca czy montazysty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sceptyk 23.09.2005 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 zależy czy drewno, czy tworzywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 24.09.2005 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2005 Rankinigi nie zawsze mogą być użyteczne. My wybraliśmy okolicznego producenta stolarki drewnianej. Cenowo konkurencyjny do PCV, jakościowo zachwalany u tych co w okolicy mają jego wyroby. My też jesteśmy zadowoleni (okna i drzwi mamy od lata). Może się okazać, że wytypujesz gogoś z drugiego końca Polski a równie dobrego masz za płotem, ale jest na tyle lokalny, że ranking go nie obejmie. Główną zaletą takiego rozwiązania jest to, że masz blisko by dać w pysk jak coś będzie nie tak. A w przypadku oddalonego masz najczęściej 2-3 pośrednikó i monterów i odpowiedzialność zaczyna się rozmywać. NIE JEST TO OCZYWIŚCIE REGUŁĄ. Najprościej jak objedziesz okoliczne budowy i popytasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sceptyk 24.09.2005 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2005 tak jak mówi rafałek jest prawie ze wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oskar0259 24.09.2005 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2005 Jest kilku producentów o renomie krajowej, ale jeśli ci się chce trochę poszukać, to, skorzystaj z ofert lokalnych. W moim przypadku w czasie budowy zabrakło mi samozaparcia w poszukiwaniu, stąd poszedłem na łatwiznę. Mam 3-szybowe okna z Urzędowskiego (jeszcze z czasów, gdy były one sosnowe i nielakierowane, sami z żoną zabezpieczaliśmy je drewnochronem, a potem pokrywaliśmy lakierem), a z czasów rozbudowy - też "U" ale z "merantii" i dwuszybowe. I mam jak najgorsze doświadczenia z tych ostatnich zakupów w punkcie w Warszawie (blisko Dw. Zachodniego). Właścicielka (podobno krewna właściciela) długo rozwodziła sie nad kłopotami (własnymi), transport był oczywiście odpłatny, a klamki - w dwóch kolorach (złoty i brązowy). javascript:emoticon('') javascript:emoticon('') Było to kilka lat temu, ale incydent do dziś pamietam. Myślę, ze lokalny producent poświęciłby mi więcej czasu (i troski). Niedługo zamierzam jeszcze coś zbudować - i tym razem ruszę w rajd po okolicy. Ranking nie będzie mi potrzebny - raczej opinie użytkowników. O które w stosownym czasie pozwolę sobie zwrócić sie na tym forum. javascript:emoticon('') javascript:emoticon('') Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts